Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

"ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ" του Γιάννη Ρίτσου στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα.



Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας "Ιάκωβος Καμπανέλλης" καθώς και το Θεατρικό Εργαστήρι, αποτελούν πυλώνες παραγωγής και προαγωγής πολιτισμού.


Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θέλοντας να συμβάλλει στην "κοινοποίηση" των μηνυμάτων της παράστασης "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ" του Γιάννη Ρίτσου εμπλουτισμένο με τη μουσική και τα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή και προκειμένου να "επικοινωνήσουν" όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι με το γνήσιο ποιητικό Λαϊκό Θέατρο, θέτει την παράσταση στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα.

Το περασμένο Σάββατο 30 Ιανουαρίου η παράσταση παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Xαϊδαρίου, από το "ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ" και την ομάδα "ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ" σε δραματοποίηση Δημήτρη Παπαγιάννη, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Γιάννη Παπαγιάννη με συντονισμό από τον Γιάννη Κουμαριανό.

Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός του κοινού αναδεικνύουν και αποδεικνύουν την αποστολή της Τέχνης και ιδιαίτερα του υψηλού Θεατρικού Λόγου. Επικαιροποιεί το Τότε, το Τώρα και αφήνει για το Αύριο ένα παράθυρο ανοικτό στην Ελπίδα.

Αυτή την Αρετή του Λαού μας που περιλαμβάνει το αριστουργηματικό ποιητικό έργο του Γ.Ρίτσου, "ταυτοποιούν" με θρησκευτική ευλάβεια οι ερμηνευτές της παράστασης.

Την παράσταση παρακολούθησαν εκτός του πολυπληθούς ένθερμου κοινού, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ο οποίος και προλόγισε, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου