Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα για την παιδικη σεξουαλική κακοποίηση στο Ιλιον με την Ελενα Ραπτη

 
Ημερίδα για την παιδικη σεξουαλική κακοποίηση θα διεξαχθεί στο Ιλιον με κεντρική ομιλήτρια την  Ελενα Ραπτη συντονίστρια της εκστρατείας Ενα στα πέντε.

Σύμφωνα με την κ. Ράπτη, η καμπάνια ονομάστηκε “Ένα στα πέντε”, γιατί ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι περίπου 16%, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
“Τα μικρότερα παιδιά έχουν μεγαλύτερη έκθεση στον κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης και εξαιτίας της αδυναμίας τους να διαχειριστούν την απειλή, αλλά και εξαιτίας έλλειψης ενημέρωσης. Η σεξουαλική κακοποίηση δεν έχει ηλικία ούτε φύλο. Δυστυχώς έχουν πέσει θύματα ακόμη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, αγόρια και κορίτσια. Πρόκειται για ένα απάνθρωπο έγκλημα που ξεπερνά κάθε όριο. Γι’ αυτό και έχω επιμείνει στην αυστηροποίηση των ποινών για τους παιδεραστές. Σε ό,τι αφορά τους θύτες, δυστυχώς σε ένα σημαντικό ποσοστό βρίσκονται στον ‘κύκλο εμπιστοσύνης’ του παιδιού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, λοιπόν, να είναι όλοι οι γονείς ενήμεροι”, επισημαίνει η κ. Ράπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου