Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης για έργα της Αγίας Βαρβάρας




Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας έθεσε στον Υπουργό κ.  Χρήστο Σπίρτζη ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης σε προγραμματισμένη
επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

  • Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υπουργό Μεταφορών την εξέλιξη του έργου του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην Αγία Ελεούσα, ζητώντας να τηρηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, δεδομένου ότι από την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου, οι συνέπειες για επαγγελματίες και κατοίκους είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Ζήτησε την προώθηση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης των κτισμάτων πέριξ του σταθμού, ώστε να αναδειχθεί λειτουργικά και αισθητικά το σύνολο του μεγάλου αυτού έργου.

  • Επίσης, έθεσε την ανάγκη υλοποίησης του σταθμού μετεπιβίβασης στην Αγία Μαρίνα τονίζοντας στον Υπουργό  ότι ο σταθμός αυτός είναι αναγκαίος και πρέπει να επισπευφθεί η κατασκευή του, καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην συγκοινωνιακή αναβάθμιση και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της   Δυτικής Αθήνας.

Επίσης ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην άμεση ανάγκη βελτίωσης του υπάρχοντος συγκοινωνιακού δικτύου με περισσότερα και νεότερα λεωφορεία, χαρακτηρίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση επιεικώς απαράδεκτη.

  • Ακόμη στο πλαίσιο υποβληθέντων ήδη αιτημάτων στο υπουργείο, ζήτησε την επίσπευση έργων ασφαλτόστρωσης σε φθαρμένο οδικό δίκτυο σύμφωνα με τις υποβληθείσες μελέτες.

Τέλος ανέφερε την ανάγκη βελτίωσης και συντήρησης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης ζητώντας την απαραίτητη οικονομική συνδρομή του υπουργείου.

  • Επίσης ο Υπουργός  αποδέχθηκε ένα ακόμα αίτημα του Δήμου για επισκευές στα σχολικά κτίρια που διαθέτει, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού εξοπλισμού των κοινωνικών δομών του.

Συμφωνήθηκε η από κοινού παρακολούθηση όλων των ανωτέρω ζητημάτων και η επανάληψη της συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αποτίμηση της εξέλιξης των όσων αιτημάτων που τέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου