Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ - Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου



 Όπως είναι γνωστό ο πλανήτης αντιμετωπίζει την σοβαρή πιθανότητα της αλλαγής του κλίματος, με συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν.


Η αύξηση των ακραίων θερμοκρασιών τους θερινούς μήνες, η εξαφάνιση των δασών από πυρκαγιές, τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, η επιπτώσεις στην γεωργία, το πόσιμο νερό, η οξίνηση της θάλασσας και η άνοδος της στάθμης της κ.λπ. απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων αποτροπής του φαινομένου και προσαρμογής στις όποιες επιπτώσεις. Η Ελλάδα θεωρείται ότι ανήκει στις 20 χώρες που θα υποστούν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Και η Δυτική Αθήνα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Γιατί η κλιματική αλλαγή έχει ταξικό πρόσημο. Στην Ημερίδα διερευνούμε τις επιπτώσεις και προτείνουμε ποια μέτρα κατά την άποψη μας πρέπει να ληφθούν άμεσα αλλά και ποια πρέπει να προγραμματιστούν στο μέλλον.
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου οργανώνει εκδήλωση με τίτλο :

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ»
  • ΟΜΙΛΗΤΕΣ : Γιάννης Τσιρώνης: Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Χαρά Καφαντάρη : Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κούνδουρος : Αντιπρόεδρος ΠΦΣΠ Τάσος Λύτρας : Πρόεδρος ΠΦΣΠ Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας για την συμβολή τους στο περιβαλλοντικό κίνημα των (αλφαβητικά) : Ηλία Γιαννίρη, Χρήστου Κορτζίδη, Ελένης Πορτάλιου. Μετά το τέλος των ομιλιών και της απονομής θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν φορείς και πολίτες, αν είναι δυνατόν με γραπτές σύντομες παρεμβάσεις. Ώρα έναρξης 18.30 / Χώρος εκδήλωσης : Θέατρο Δημαρχείου Περιστερίου, Πλατεία Δημοκρατίας, σταθμός Μετρό Περιστέρι. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18.30 - 18.45 Καλωσόρισμα από το Προεδρείο 18.45- 20. 30 Ομιλίες 20.30 – 20.45 Απονομή τιμητικών πλακετών. 20.45 – 21.30 Παρεμβάσεις Φορέων , συζήτηση. 21.30 -21.45 Κλείσιμο εκδήλωσης.
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου