Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Απευθυνόμενος
στους εργαζόμενους, ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης είπε:

“Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου η χρονιά που ξεκίνησε να φέρει μόνον χαρές για σας και τις οικογένειες σας. Και να είναι γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία.


  • Η αισιοδοξία και η πίστη στο μέλλον, μας έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια. Περίσσεψαν η μιζέρια, ο φόβος, οι ανασφάλειες. Με αποτέλεσμα στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία να προστίθενται κι άλλα, από τη δική μας προσωπική και συλλογική αδυναμία να προχωρήσουμε μπροστά.

Ειλικρινά ελπίζω ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, ώστε η η ζωή των ελληνικών οικογενειών να αρχίσει να καλυτερεύει. Οι εργαζόμενοι να αισθανθούν ασφάλεια για την απασχόληση τους και η ανεργία να μειώνεται σταδιακά.

  • Είναι πολύ σημαντικό ότι τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών τις περάσαμε Δήμος και εργαζόμενοι μαζί, σαν μια ενωμένη ομάδα. Δεν αφήσαμε κανέναν απροστάτευτο και μόνο. Δεν συνεργήσαμε σε άδικες απολύσεις. Και κρατήσαμε τη συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στην προσπάθεια αυτή.

Από τις κοινωνικές υπηρεσίες μέχρι την καθαριότητα, από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τις διοικητικές υπηρεσίες, σταθήκατε όλοι αρωγοί στους συμπολίτες μας.

  • Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι του Δήμου αναδεικνύεστε σε ένα από τα κεντρικά στηρίγματα της πόλης. Της πόλης όπου ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και θέλουμε να την δούμε να γίνεται ακόμα καλύτερη.

Μετά την περσινή μεταβατική για τη χώρα μας χρονιά, το 2016 πρέπει να είναι ένα έτος που θα προχωρήσουν αλλαγές σε κάθε τομέα. Για τους Δήμους να είναι χρονιά που θα προχωρήσουν μελέτες και έργα προοπτικής που θεμελιώνουν το μέλλον και την τοπική ανάπτυξη.

  • Στον δικό μας Δήμο προτεραιότητα έχουμε βάλει σε έργα που θα αντιμετωπίσουν τα χρόνια πλημμυρικά προβλήματα και επίσης σε έργα αστικής ανάπλασης στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού. Ενώ παράλληλα προχωρούν οι κοινωφελείς εγκαταστάσεις που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα η κατασκευή τους.

Για όσο διάστημα συνεχίζεται η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Δήμος θα παραμείνει το καταφύγιο και το στήριγμα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε συνεχώς τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στις οποίες όπως ανέφερα εσείς οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστείτε, μαζί με τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας.

  • Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών, για μια πόλη καθαρή, για σχολεία ασφαλή, λειτουργικά και όμορφα, για συντήρηση και αύξηση του αστικού πράσινου, για όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Όλη αυτή την προσπάθεια την κάνουμε με όλο και λιγότερους οικονομικούς πόρους, με όλο και λιγότερους συνεργάτες. Επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία τη διαχρονική θέση του Δήμου μας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Ώστε να μην υπάρχει επισφαλής και περιστασιακή απασχόληση και να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρη δικαιώματα. Γνωρίζετε καλά ότι οι αποφάσεις για αυτά τα ζητήματα δεν είναι στην αρμοδιότητα μας, η διεκδίκηση όμως είναι σταθερή και ξεκάθαρη.

  • Αυτό που είναι στο χέρι μας και που το υλοποιούμε με συνέπεια και επιτυχία, είναι η οικονομική σταθερότητα του Δήμου. Έχουμε κατορθώσει να μην αντιμετωπίζουμε πιεστικά προβλήματα και έτσι να μην υπάρχει λόγος ανασφάλειας για την ικανότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Τέτοια προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζουν άλλοι Δήμοι σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα για μας. Αντίθετα, με διοικητικές κινήσεις εξορθολογίζουμε συνεχώς ακόμη περισσότερο τη δομή και τη λειτουργία μας, με πρώτη φροντίδα την εσωτερική σταθερότητα των υπηρεσιών και την εργασιακή ασφάλεια όλων των εργαζόμενων. Και επίσης είναι ξεκάθαρη η θέση μας για τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος .

Ασφάλεια των εργαζόμενων, εξυπηρέτηση των κατοίκων, στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων, αναπτυξιακό έργο. Αυτοί είναι οι ορίζοντες της δουλειάς μας και το 2016.

Σ αυτούς θα στηρίξουμε την αισιοδοξία και την θετική προοπτική που θέλουμε να έχουμε μέσα μας όλη τη χρονιά.

Στον καθένα και την καθεμιά εύχομαι υγεία πρώτα απ όλα, χαρά, πρόοδο και ασφάλεια στις οικογένειες μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου