Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Το όνομα «Άννα Συνοδινού» πήρε το επιβλητικό θέατρο στο κτίριο της Βιοφιάλ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου




Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 14.01.2016 ενέκρινε ομόφωνα την ονοματοδοσία του θεάτρου στο κτίριο του παλαιού εργοστασίου ΒΙΟΦΙΑΛ που ανακατασκευάζεται
από τον ΑΣΔΑ, σε «Άννα Συνοδινού», προς τιμήν της αποβιώσασας ηθοποιού, αναγνωρίζοντας την πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη που άφησε η παγκοσμίου εμβέλειας καλλιτέχνιδα, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στη θεατρική τέχνη.

Το επιβλητικό θέατρο διακοσίων (200) θέσεων βρίσκεται στο κτίριο του παλαιού εργοστασίου ΒΙΟΦΙΑΛ και είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ιλίου. Σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες του Ιλίου, θα αποτελέσει πραγματικό στολίδι για την πόλη και θα αναδειχθεί σε κέντρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενώντας υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε σχετικά:

  • «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, να διαθέτουμε και θέατρο «Άννα Συνοδινού», μετά το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ως αναγνώριση του μεγάλου έργου αυτών των μοναδικών Ελληνίδων καλλιτέχνιδων και ένας φόρος τιμής στη μνήμη τους. Σε ότι αφορά το κτίριο της ΒΙΟΦΙΑΛ, η ανακατασκευή του είναι μείζονος σημασίας για τον Δήμο μας, καθώς θα αποτελέσει ένα πολυλειτουργικό κέντρο πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου