Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση εγκαταστήσει πρόσφυγες στην αλάνα του στρατοπέδου Λιόση


  Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με κάθε κόστος, αν η κυβέρνηση επιμείνει να εγκαταστήσει κοντέινερ με πρόσφυγες στην αλάνα του στρατοπέδου Λιόση – δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τους – εμφανίστηκαν οι κάτοικοι του οικισμού Γεννηματά, στη συγκέντρωση που
πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης 13 - 01 - 2016, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, αντιδημάρχων και μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Ο θόρυβος από τα μηχανήματα του στρατού που «έστρωναν» το έδαφος σε παρακείμενο οικόπεδο του πάλαι ποτέ στρατοπέδου ξύπνησε τη Δευτέρα τους κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι αντιλήφθηκαν αμέσως τι συμβαίνει.
  • Ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων Νείλος Βαρλόκωστας επικοινώνησε με τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή, οι οποίες εμφανίστηκαν να μη γνωρίζουν τίποτα και δήλωσαν «έκπληξη».

Άγνοια για την απόφαση εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και στη συνέλευση των κατοίκων του Γεννηματά, σημειώνοντας παράλληλα και την προσωπική του διαφωνία για την επιλογή του χώρου.
  •  Όπως ανέφερε όφειλε η κυβέρνηση να είχε ενημερώσει την περιφέρεια και τους δήμους της Δυτικής Αττικής προκειμένου να βρεθεί από κοινού ένας χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή. Άφησε, ωστόσο, ένα «παραθυράκι» για το στρατόπεδο Λιόση, σημειώνοντας ότι «άλλο είναι να έρθουν μωρομάνες και ηλικιωμένοι και άλλο κάποια αμφιβόλου ποιότητας στοιχεία» για να προκαλέσει όμως την αντίδραση των κατοίκων.

Πλήρη άγνοια για τις ενέργειες στο στρατόπεδο Λιόση δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση της διοίκησης του δήμου Φυλής να μπει μπροστάρης στον αγώνα.
  • Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, δήμος και δημοτική αστυνομία θα είναι παρόντες προκειμένου να αποτρέψουν συνέχιση των εργασιών. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης προανήγγειλε ότι από αύριο (σ.σ. Πέμπτη) μηχανήματα του δήμου θα κλείσουν τις εισόδους του οικισμού Γεννηματά, προκειμένου να μη μπορεί να μπει κανείς. Να σημειωθεί ότι ήδη δυο JCB και δυο φορτηγά του δήμου βρίσκονται στο σημείο, όπου τη Δευτέρα οχήματα του στρατού έκαναν εργασίες. Ωστόσο, κανείς από τους δυο δε μπόρεσε να απαντήσει γιατί, εφόσον ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι προαλειφόταν το στρατόπεδο Λιόση ως χώρος υποδοχής, ο δήμος «πιάστηκε στον ύπνο».

Γιώργος Αβράμης, Εύπολις

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του οικισμού Γεννηματά είναι όλου του δήμου και θεωρώ κρίμα που είναι μικρή σήμερα η προσέλευση του κόσμου. Προσωπικά να δεχθώ ότι δεν γνώριζαν ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο δήμος τις κινήσεις του υπουργείου, ωστόσο αυτό θα πρέπει να μας κάνει να «ψαχτούμε» γιατί δε μπορεί να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και να μην τα ξέρουμε. Όσον αφορά στη διοίκηση του δήμου Φυλής δεν έπρεπε να πιαστεί «εξαπίνης», εφόσον λίγο καιρό πριν είχε βγει ξανά στη δημοσιότητα το θέμα και το γνώριζε, έπρεπε να είχε κάνει ενέργειες. Κατέθεσα ήδη αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο».
συγκέντρωση, οικισμός Γεννηματά, Άνω Λιόσια, κάτοικοι, στρατόπεδο Λιόση, αντιδράσεις, δήμος Φυλής

 Δημήτρης Τσιουμπρής, Λαική Συσπείρωση

«Απαράδεκτη συνολικά η απόφαση για φιλοξενία των προσφύγων. Υπάρχουν έτοιμοι χώροι με υποδομή και μπορούν να πάνε αυτοί οι άνθρωποι εκεί. Δεν είναι δυνατό να στιγματίζονται όσοι αντιδρούν ως ρατσιστές».
Πηγή: doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου