Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 πμ ομόνοια

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι  επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι.
  • Αφού μας φόρτωσαν με φόρους, χαράτσια, χρέη και αναδουλειά τώρα θέλουν να μας αποτελειώσουν με το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που παρουσίασαν.
 Το νέο σχέδιο ενσωματώνει όλους τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καθιερώνεται η «εθνική σύνταξη» που θα δίνεται υπό προϋποθέσεις,
 Η «ανταποδοτική» ως υποχρεωτική θα προκύπτει από τις εισφορές. Και βεβαίως υπάρχει η επιλογή της ιδιωτικής.
Ο χωρισμός σε τρείς πυλώνες οδηγούν στην απόσυρση του κράτους από το ασφαλιστικό και τον περιορισμό του στα βοηθήματα για εξαθλιωμένους.
  •  Κανείς δεν εγγυάται και με βάση αυτή την τριχοτόμηση, ότι δεν θα στείλουν τους ασφαλισμένους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Δηλαδή η τριχοτόμηση και η ανταποδοτικότητα καταργεί τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό. Όσο για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για μειωμένα ασφάλιστρα στους ποιο αδύναμους ή η σταδιακή αύξηση σε νέους, αποτελούν εμπαιγμό. Κρύβουν ότι μας οδηγούν σε συντάξεις φτώχειας και κοινωνικές παροχές ψίχουλα.  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
 Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
 Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
 Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
 Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια  ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
 Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
 Αυτοδίκαιη αναγνώριση στρατιωτικής θητείας χωρίς εξαγορά. 
 Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
 Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
 Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
 20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου