Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΤΗ "ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ" ΑΜΕΑ ΔYTIKOY TOMEA


Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 συντελέστηκε συνάντηση της Γέφυρας ζωής με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρμόδιο ειδικό
συνεργάτη του, κ. Αυγουλά, με αντιπροσωπία του Δ.Σ. Της Γέφυρας ζωής ΑΜΕΑ Δυτικού Τομέα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δ. Γουράνιο την Αντιπρόεδρο κα. Θ. Τζέμη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη κ. Σ. Τσιαμτσιακίρη και την Υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού κα. Π. Μαντζαβίνου

Αναλυτικά, ο κ. Γουράνιος ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή & τον αρμόδιο ειδικό συνεργάτη του, κ. Αυγουλά, σχετικά με την σημερινή κατάσταση της Γέφυρας ζωής καθώς και τις άμεσες ανάγκες που οφείλει να καλύψει ο σύλλογος προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία αυτής.

Πιο συγκεκριμένα, κατέστη γνωστό ότι η εικόνα της Γέφυρας ζωής έχει αλλάξει εκ θεμελίων σε σχέση με αύτη που είχε όταν ξεκίνησε καθώς το έργο αυτής έχει αυξηθεί με αλματώδεις ρυθμούς στηριζόμενο εξολοκλήρου στον εθελοντισμό.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το απροχώρητο της παρούσας κατάστασης και τα οικονομικά προβλήματα, που διαρκώς γεννιούνται και συσσωρεύονται.

Ακόμη, όσον αφορά στις ανάγκες του Συλλόγου, τέθηκε το ζήτημα της οικονομικής στήριξης του συλλόγου -αδήριτη ανάγκη χρηματοδότησης για την κάλυψη μέρους του ενοικίου του νέου κτηρίου στο οποίο θα στεγάζεται ο σύλλογος- αλλά και το ζήτημα τόσο της διαμόρφωσης όσο και της αδειοδότησης αυτού με σκοπό την εξασφάλιση των προβλεπόμενων από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτήσεων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Γέφυρας ζωής εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει η προσδοκώμενη στήριξη του συλλόγου προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες ακόμη περισσότερων νέων με νοητική αναπηρία και φάσμα αυτισμού,

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι γνωρίζει από την πρώτη μέρα το πολύτιμο κοινωνικό έργο του συλλόγου και παρά τις δύσκολες συγκυρίες θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του Φορέα.

Γι’ αυτό το λόγο ξεκινά σειρά προσπαθειών και παρεμβάσεων για τις οποίες δε θέλει προαναγγείλει κάτι αλλά να δημοσιευτούν μόνο αποτελέσματα, τα οποία προσδοκά θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου