Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση της διοίκησης για το αν κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων Χρήματα για έργα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας



 
Όποιος προβάλλει ανυπόστατους ισχυρισμούς οτι «Χρήματα για έργα στο Δήμο, κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων», θα κληθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης! 


  • Αυτή είναι η απάντηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε δημοσίευμα που αναφέρει  πως η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Αλέκα Φέγγη κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης οτι στις τσέπες ημετέρων κατέληξαν χρήματα του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”. 
Βέβαια το εν λόγω δημοσίευμα τονίζει πως παρά τη βαρύτατη καταγγελία της, η Διοίκηση του Δήμου δεν απάντησε ούτε σχολίασε οτιδήποτε στη συνεδρίαση. Αν είχε γίνει αυτό ίσως να μην είχε χρειαστεί αυτή η σκληρή απάντηση δια του τύπου. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν απαντήθηκε η συγκεκριμένη καταγγελία;

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της δοιήκησης του δήμου Αγίας Βαρβάρα καθώς και το δημοσίευμα.

  • Αγία Βαρβάρα, 18 Δεκεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2007 - 2013 προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» με δυνητικούς δικαιούχους οργανισμούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπέβαλαν αίτημα χρηματοδότησης δράσεων και έλαβαν τελική έγκριση περισσότεροι από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα. Λόγω προβλημάτων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εν λόγω δράσης από το φορέα διαχείρισης του ΥΠΕΚΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα εν λόγω έργα παρουσίασαν προβλήματα υλοποίησης και τελικά απεντάχθησαν.

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας προέβη στον έγκαιρο προγραμματισμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όμως, λόγω των ανωτέρω διαδικαστικών και γραφειοκρατικών εμπλοκών του προγράμματος , συμβασιοποίησε τελικά ποσό ύψους 17.400,00 € για τεχνική στήριξη, από το οποίο τελικά πληρώθηκε ποσό μόλις 8.943€(!) και το πρόγραμμα σταμάτησε.

Μετά από όλα αυτά είναι απορίας άξιον πού στηρίζονται και πώς τεκμηριώνονται απόψεις ότι δήθεν «Χρήματα για έργα στο Δήμο, κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων».
Απορία την οποία θα κληθεί να επιλύσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, όποιος προβάλλει τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς.
 Το δημοσίευμα από http://proodeutiki.gr

 Στις τσέπες ημετέρων κατέληξαν χρήματα του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Αλέκα Φέγγη.

Ανάλογη αναφορά είχε κάνει και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας πως πέταξαν έξω τον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας από το πρόγραμμα, το οποίο ήταν του ύψους των 700.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 500.000 ευρώ ήταν εγκεκριμένες επιχορηγήσεις.
Επειδή όμως η Δημοτική Αρχή δεν επέδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και αφοσίωση, ο Δήμος μας βρέθηκε έξω από το συγκεκριμένο αυτό πρόγραμμα το οποίο είχε να κάνει με την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε Δημοτικών ακινήτων μεταξύ των οποίων τα κλειστά γυμναστήρια, το Μέγαρο “ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ” κ.ά.
Το παράδειγμα αυτό έφερε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΑΒ, απαντώντας στη διοίκηση για τον χαμηλό ύψους αυτού, ”ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερος ή μεγαλύτερος επειδή δεν υπάρχουν χρήματα”.
Η κ. Φέγγη υποστήριξε πως δεν αρκούν μόνο τα χρήματα για να γίνουν έργα και να εφαρμοστούν προγράμματα, εάν δεν συνοδεύονται από ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΟΡΕΞΗ για δουλειά.
Ότι υπήρχαν τα χρήματα αλλά δεν αξιοποιήθηκαν από το πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, αλλά κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και απόδειξη των λεγομένων της, κατέλειξε.
Σημειώνουμε πως παρά τη βαρύτατη καταγγελία της, η Διοίκηση του Δήμου δεν απάντησε ούτε σχολίασε οτιδήποτε.
Μάλιστα όταν ερωτήθηκε από τον συνάδελφό της κ. Γεωργιαννάκη εάν ενοούσε όσα κατήγγειλε, η κ. Φέγγη δήλωσε πως εμμένει ακριβώς σε όσα δήλωσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου