Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Υπόθεση Καρακουλάκη! Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει - Ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας απαντά!



Απάντηση στην καταγγελία στην οποία αναφέρεται πως ο Δήμαρχος Αιγάλω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας τιμώρησε με χρηματική ποινή μέρους του μισθού συνδικαλιστή του Δήμου, κ. Γεώργιο Καρακουλάκη που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ " το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, με συνοπτικές διαδικασίες και με μόνο "επιχείρημα" έγγραφο σημείωμα της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κάλεσε σε απολογία και τιμώρησε με χρηματική ποινή μέρους του μισθού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Γεώργιο Καρακουλάκη.


  • Δήλωση Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα


Είναι πολύ λυπηρό ότι μια Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση εκδίδει προσβλητική ανακοίνωση-καταγγελία χωρίς να έχει διασταυρώσει στοιχεία, για προφανείς λόγους “παραταξιακού πατριωτισμού”.  
Aς μην διερωτόμαστε μετά για την αναξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος στην κοινωνία.
Στο γεγονός. 
Αν θεωρείται συνδικαλιστική δίωξη, η επιβολή ελαφριάς πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο (που τυγχάνει να είναι συνδικαλιστής), ο οποίος με χειρόγραφο πρόσταγμά του, που φέρει και την προσωπική υπογραφή του!!!, δίνει εντολή μη εκτέλεσης ενεργειών σε προϊσταμένους και εργαζομένους και στην συνέχεια  απαιτεί να δοθεί η “φετφά” του στην Γενική Γραμματέα το Δήμου και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο που κλήθηκαν να δουν τι συμβαίνει. Τότε όντως “σφάλλαμε“ και στοχεύουμε στον “εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων”.
Ξεπερνώ το γεγονός ότι, αυτά συνέβησαν Παρασκευή πρωί όταν την Τετάρτη μεσημέρι, είχε υπάρξει σύσκεψη Διοίκησης, Σωματείου, Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϊσταμένων και εργαζομένων, όπου εξηγήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ότι ο παιδικός σταθμός έχει την δυνατότητα, με μια μικρή αναδιαρρύθμιση να δεχθεί περισσότερα παιδάκια από πέρσι, χωρίς στην συνάντηση, να υπάρξει περαιτέρω ένσταση (επισυνάπτω την χειρόγραφη “γραπτή εντολή”).

                                                                                                8 Δεκεμβρίου 2015

  • Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την ενέργεια του Δήμαρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα

Καταγγελία της δίωξης του συνδικαλιστή Γ. Καρακουλάκη στον Δήμο Αιγάλεω




Ο νομοθετικός «περιορισμός» της δυνατότητας να διώκεται πειθαρχικά εκπρόσωπος των εργαζομένων για τη συνδικαλιστική του δράση με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς μέσα και έξω από την Υπηρεσία, ήταν σίγουρα μία από τις στοχευμένες και θετικές παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Έτσι, πλέον, απαγορεύεται να διωχθεί εργαζόμενος για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του δράση!!!
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα υπάρχουν αιρετοί που στην προσπάθειά τους να «κατευνάσουν» και να «πειθαρχήσουν» εκπροσώπους των εργαζομένων και παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, εξακολουθούν να «μεθοδεύουν» την τιμωρία συνδικαλιστών για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες και με μόνο «επιχείρημα» έγγραφο σημείωμα της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κάλεσε σε απολογία και τιμώρησε με χρηματική ποινή μέρους του μισθού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Γεώργιο Καρακουλάκη.
Παρά το γεγονός πως μετά την κλήση σε απολογία και πριν την τιμωρία του συνδικαλιστή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κάλεσε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία για τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου μιας και αυτός ενήργησε με βάση απόφαση του Συλλόγου, αυτό δεν ήταν προφανώς αρκετό για να μην επιβληθεί η χρηματική ποινή των 300 ευρώ περίπου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την ενέργεια του Δήμαρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, για τη συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω, Γεώργιου Καρακουλάκη και τον καλεί άμεσα να αποσύρει κάθε κατηγορία και ποινή που μόνο στόχο έχουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Τέτοιες τακτικές, ιδιαίτερα από αιρετούς που επικαλούνται τη Δημοκρατία, το διάλογο, τη δημόσια διαβούλευση και λογοδοσία, επιβεβαιώνουν μόνο όσους υποστηρίζουν πως όλοι είναι το ίδιο μόλις πάρουν την «καρέκλα».
Και αυτό είναι επικίνδυνο για την πολιτική, για τον συνδικαλισμό, για την ίδια τη Δημοκρατία!!!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου