Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας: Μας λυπεί η λογική για τα αντιπλημμυρικά έργα από τη διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου

  • Το ερώτημα είναι ποιος ολιγωρεί και ποιός κοροϊδεύει ποιόν!

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής -όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά κυρίως όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα- δεν αποτελεί μια γραφειοκρατία κλεισμένη στο κάστρο της εξουσίας.


  • Έχει υιοθετήσει σχέση αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, αφουγκράζεται και διαπιστώνει τα προβλήματα και επεξεργάζεται και μεριμνά για τις λύσεις τους. Είτε είναι στην άμεση αρμοδιότητά της, είτε διαμεσολαβώντας εκπροσωπώντας τους πολίτες με την κεντρική διοίκηση.  
Αυτή η σχέση που αναπτύσσουμε συνεχώς με την κοινωνία δεν προτρέπει την απάθεια και την ανάθεση.
  • Αντίθετα ενθαρρύνει την κινητοποίηση των πολιτών, τη συμμετοχή τους στα κοινά, τον έλεγχο των διοικήσεων όλων των φορέων είτε κυβερνητικών, είτε αυτοδιοικητικών. Δεν αισθανόμαστε την κινητοποίηση του λαού «απέναντί» μας, αλλά στο πλάι μας για την ισχυρότερη διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων. 
Σε σχέση με την πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, έχουμε θετικά αντανακλαστικά. Μας λυπεί όμως η λογική που τίθεται το ζήτημα από τη διοίκηση του Δήμου.
  • Κάνει λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, καθώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Έπειτα από τη μακρά συνεργασία που είχαμε για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα, δεν δικαιολογείται η άγνοια. 
Είναι σε γνώση της διοίκησης του Δήμου τόσο η πολιτική βούληση όσο και οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται. Όπως είναι και σε γνώση της τα αντικειμενικά εμπόδια που υπερβαίνουμε καταναλώνοντας δυστυχώς πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα επιθυμούσαμε.
  • Δεν υπάρχει άγνοια γιατί και η ίδια η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ανταποκριθεί σε πολλά ζητήματα ευθύνης της επικαλούμενη τα αντικειμενικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις. Και εφόσον δεν υπάρχει άγνοια, μας λυπεί η μικρότητα και η μικροπολιτική που διέπει την ανακοίνωση – κάλεσμα στη συγκέντρωση.
Όμως, δεν κουβαλάμε όλοι τα ίδια μυαλά. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, δεν θα αφήσουμε τις μικρότητες να οδηγήσουν σε μικροπολιτικό ανταγωνισμό. Γιατί αυτό μόνο έχει να βλάψει την κοινωνία και τα προβλήματά της. Αντίθετα θα αγωνιστούμε γι’ αυτά, ζητώντας πάντα τη μέγιστη συνεργασία, συμπαράταξη και κινητοποίηση όλων των φορέων, αλλά κυρίως του λαού της Δυτικής Αθήνας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας
  • Υ.Γ. Διευκρινίσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα του Χαϊδαρίου: Για το σημαντικότατα έργο του αγωγού της Λεωφ. Αθηνών: Έργο που χρονίζει από το 2005. Με την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας «ξεκολλήσαμε» το έργο, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, αναθέσαμε την αναγκαία επικαιροποίηση της μελέτης και την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης - καθώς πρόκειται για κεντρικό οδικό άξονα της Πρωτεύουσας. Η εκτίμηση είναι ότι στις αρχές του χρόνου το έργο θα αρχίσει με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2016.

  • Η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει κονδύλια για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων πέριξ του νοσοκομείου «Αττικόν» και στην οδό Ελ Αλαμέιν της περιοχής Αστυθέα. Βρισκόμαστε σε πολύμηνη αναμονή ενεργειών του Δήμου Χαϊδαρίου για να προσκομίσει μελέτες για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων. Επομένως το ερώτημα είναι ποιος ολιγωρεί και ποιός κοροϊδεύει ποιόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου