Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση από κουκουλοφόρους σε εργαζόμενους πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω


 
  • Το ιστορικό
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν το βράδυ λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, εξέδωσε η δημοτική αρχή εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο
χώρο. Συγκεκριμένα ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα και φορώντας κράνη εισέβαλαν στο Δημαρχείο, ενώ δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προπηλάκιζαν, έφτυναν, και κτυπούσαν εργαζόμενους και συνδικαλιστές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εντός και εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών από Συλλόγους της Αττικής βρίσκονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω προκειμένου να στηρίξουν τον συνάδελφό τους εργαζόμενο και συνδικαλιστή στον Δήμο Αιγάλεω κ. Γιώργο Καρακουλάκη μετά την πειθαρχική δίωξη και ποινή του Δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, ομάδα κουκουλοφόρων εφορμώντας στην κυριολεξία , στην αίθουσα άρχισαν να βρίζουν και να κτυπούν εργαζόμενους και συνδικαλιστές , στοχοποιώντας το Μέλος της ΑΔΕΔΥ Θέμη Μπαλασόπουλο, τον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιάννη Τσούνη και Μαρία Παπαδοπούλου καθώς και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω που παραβρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να κτυπηθεί και να τραυματισθεί ο εργαζόμενος – συνδικαλιστής του Δήμου κ. Γιώργος Καρακουλάκης , ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κρατικό της Νίκαιας .
Μαζί του και άλλος εργαζόμενος με κάταγμα στο χέρι , ενώ άλλοι εργαζόμενοι με απλές εκδορές δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Στο Δημαρχείο , κατέφθασαν τρία περιπολικά , ωστόσο οι κουκουλοφόροι είχαν «εξαφανισθεί».
Με ανακοίνωσή του «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω καταδικάζει τα επεισόδια που προκλήθηκαν από άγνωστους κουκουλοφόρους που εισήλθαν στο Δημαρχείο κατά την έναρξη της προγραμματισμένης Συνεδρίασής του, την Τρίτη 8/12/2015 και ώρα 8 μ.μ. Θεωρεί απαράδεκτη κάθε εκδήλωση βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και πάγια πίστη του είναι ότι όλα τα ζητήματα λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τραμπουκισμούς. Τέλος ζητά την άμεση διερεύνηση των γεγονότων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω καταδικάζει τα επεισόδια που προκλήθηκαν από άγνωστους κουκουλοφόρους που εισήλθαν στο Δημαρχείο κατά την έναρξη της προγραμματισμένης Συνεδρίασής του, την Τρίτη 8/12/2015 και ώρα 8 μ.μ.

Θεωρεί απαράδεκτη κάθε εκδήλωση βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και πάγια πίστη του είναι ότι όλα τα ζητήματα λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τραμπουκισμούς. Τέλος ζητά την άμεση διερεύνηση των γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου