Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Σε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την υπόθεση Μπαλοδήμα αποφάσισε να προχωρήσει η 2βάθμια Σχολική Επιτροπή Χαϊδαρίου

 
Σε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την υπόθεση Μπαλοδήμα αποφάσισε να προχωρήσει η 2βάθμια Σχολική Επιτροπή Χαϊδαρίου έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή
11-12-2015.
Υπέρ της μηνυτήριας αναφοράς τάχθηκαν τα μέλη που πρόσκεινται στη διοίκηση, ο Δημ. Σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης από την παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού και η εκπρόσωπος από την Ένωση Γονέων Άννα Μανιαδάκη.
Κατά τάχθηκαν η Δημ. Σύμβουλος Αγγελική Γκανά Ριγάκη από την παράταξη του Ηρακλή Δρούλια και τα τακτικά μέλη, Μαρία Καπετάνου, Δημήτρης Πανταγιάς και Γιώργος Κακάλης.

  • Το ιστoρικό
Ευθέως κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο 2βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο Σταύρο Μπαλοδήμα, η Πρόεδρος 2βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Θερμού όταν είπε ότι παρέλαβε από αυτόν, ταμείο με μείον 7.000 ευρώ.
Βέβαια, μετά τον έλεγχο και αφού διαπιστώθηκε το έλλειμμα ο κ. Μπαλοδήμας πήγε και τα κατάθεσε, (με καθυστέρηση περίπου 2 ετών) αλλά αυτό, δεν έχει να κάνει με την νομική εξέλιξη της υπόθεσης, την οποία θα συζητήσουν τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής.
  • Η Ελένη Θερμού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου στις 27-11-2015 είχε πει:
Συνεδρίασε η σχολική επιτροπή στις 13-11-2015 με θέμα τον απολογισμό του 2014 ο οποίος να πω καθυστέρησε γιατί έγιναν έλεγχοι επανειλημμένως, γιατί όπως ήδη διαπιστώνεται, είναι ελλειμματικός.
Υπάρχει ένα ποσό 7.026 ευρώ που είναι σε έλλειμμα, δεδομένου του γεγονότος ότι έχω βεβαίωση από τον προηγούμενο υπόλογο ότι 31-12-2013 υπήρχαν μετρητά στα χέρια του το αντίστοιχο σχεδόν ποσό, τα οποία δεν παρέλαβα όταν στις 20-11-2014 ανέλαβα ως Πρόεδρος.
Έχω το πρακτικό της παραλαβής όποιος θέλει να το δει και θεωρείτε ότι το ποσό αντιστοιχεί, σε εκείνη την περίοδο την προηγούμενη του οικονομικά υπόλογου.
Να πω σαν ιστορικό ότι κλήθηκε ο κ. Μπαλοδήμας, δεν μπορούσε να έρθει στην πρώτη συνεδρίαση, ούτως η άλλος βέβαια ο απολογισμός ισοσκελίζεται τον επόμενο χρόνο, δεν μπορεί να ισοσκελιστεί ένα χρόνο μετά, έστω και αν προσκομιστούν παραστατικά η οτιδήποτε άλλο και να πω σαν συμπληρωματικό στοιχείο ότι στην επόμενη συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής που εφ όσων ψηφίστηκε ελλειμματικός έπρεπε να προχωρήσουμε στο αν θα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε κάποια νομικά μέτρα η όχι, ο κ. Μπαλοδήμας ο οποίος επίσης είχε ενημερωθεί, είχε καταθέσει την ίδια μέρα σε λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής, το αντίστοιχο ποσό.
 
  • Το ερώτημα του Κώστα Ασπρογέρακα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα 7.000 ευρώ τα οποία κρατούσε ο προηγούμενος Πρόεδρος Σταύρος Μπαλοδήμας μέχρι τον Νοέμβριο του 2015!
Διαβάστε παρακάτω τι είπε όταν πήρε τον λόγο για το θέμα ο Κώστας Ασπρογέρακας.
«Το ερώτημά μου είναι το εξής! Εμείς καλούμαστε εδώ για να εγκρίνουμε τον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής, έτσι όπως έρχεται, με τα λεφτά όπως μπήκαν, με τον τρόπο που μπήκαν μέσα, για να πούμε ναι η όχι; Η! θα υπάρξουν άλλες ενέργειες η άλλη θέση της Οικονομικής Επιτροπής, ότι αυτό έγινε σωστά; Υπάρχει πέρα από το οικονομικό θέμα, μπορεί να τα έβαλε τα λεφτά, υπάρχει και νομικό θέμα αλλά υπάρχει και ηθικό ζήτημα για μένα, πέρα από το νομικό θέμα που υπάρχει δηλαδή αυτό νομικά να σας πω πως λέγετε. Έχω ένα έλλειμμα, δεν κάνω αυτή τη στιγμή δίκη προθέσεων, ούτε θίγω το τεκμήριο της αθωότητας του οποιουδήποτε, τα φέρνω τα λεφτά νομικά αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί έμπρακτη μετάνοια και να είναι ελαφρυντικό, λέω, με την αυστηρή νομική γλώσσα. Υπάρχει όμως και ένα ηθικό ζήτημα, δόθηκαν εξηγήσεις γι αυτό το πράγμα στη σχολική επιτροπή;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου