Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου

Η Δημοτική Αρχή μετά από 19 μέρες ασταμάτητων εργασιών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου επανήλθε σε κανονική λειτουργία και προς χρήση των αθλούμενων.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου στις 22 Οκτωβρίου, υπέστη σοβαρές καταστροφές κυρίως στο μηχανοστάσιο του από την πλημμύρα. Από την ίδια μέρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών, προκειμένου να δοθεί για χρήση το συντομότερο δυνατό, με γνώμονα την λειτουργία του, με την πλήρη διασφάλιση πρώτα και κύρια της ασφάλειας των αθλούμενων.

Σ’ αυτήν τη προσπάθεια ευχαριστούμε για τη σημαντική συμβολή τους στην αποκατάσταση των καταστροφών, την πλειοψηφία των εργαζόμενων στο Κολυμβητήριο και τα μέλη του αθλητικού σωματείου ΑΕΧ. 

Για να υπάρχει κατανόηση των καταστροφών αναφέρουμε μόνο, ότι η λάσπη στο μηχανοστάσιο ξεπέρασε τα 2,20 μέτρα σε ύψος και έπνιξε στη κυριολεξία όλα τα ηλεκτρομηχανολογικά μέσα, αχρήστευσε μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και χημικών.

Δυστυχώς εκτός από την τραγική κατάσταση όλων των αθλητικών υποδομών που παραλάβαμε ένα χρόνο πριν, η αδιαφορία των προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου μας, άφησε το κολυμβητήριο χωρίς κανένα απολύτως μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας, στο έλεος της κακοκαιρίας.

Το αποτέλεσμα της χρόνιας αδιαφορίας και των έργων βιτρίνας των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, είναι να έχουμε πληρώσει για την ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου μετά από κάθε πλημμύρα, σχεδόν όσο κοστίζει η κατασκευή ενός καινούργιου. Με το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, η Δημοτική Αρχή προβλέπει μετά από 30 χρόνια, την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για να δώσει τέλος σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση.

Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει επίσης ότι από το Σεπτέμβρη που ανέλαβε ξανά την πλήρη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μέσα σε ασφυχτικό οικονομικό πλαίσιο, προχωράει στη σημαντική αναβάθμιση του, όπως με την αγορά ισοθερμικού καλλύματος της πισίνας, που θα προσφέρει πάνω από 25% εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα, με χρόνο απόσβεσης της επένδυσης λιγότερο από ένα χρόνο. 

Επίσης έχουν ήδη αποπληρωθεί τα χρέη που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στην εταιρία παροχής του φυσικού αερίου, που ξεπερνούσαν τις 60.000 ευρώ από το 2011 και προχωράμε στην αγορά εξοπλισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, με χρήση φυσικού αερίου με σκοπό την περαιτέρω μείωση των δαπανών για την λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 

Ταυτόχρονα το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα νέα δημοτικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν στο κολυμβητήριο, με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, υπό τις κατευθύνσεις της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου μας, που είχαν σταματήσει πλήρως πριν 3 χρόνια με τη παράδοση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην ΚΟΙΝΣΕΠ.

Για μας η προτεραιότητα στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, δεν μένει στα λόγια αλλά γίνεται πράξη.
xaidarisimera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου