Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

13 χρόνια μετά το «Finding Nemo» έρχεται το «Finding Dory»

Μπορεί να άργησε λίγο, όμως πλέον αποτελεί γεγονός! Το σίκουελ, ενός από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή animation της Pixar, είναι εδώ. Ο λόγος, για τη συνέχεια του βραβευμένου με Όσκαρ «Ψάχνοντας τον Nemo» στην οποία, 13 χρόνια μετά, ψάχνουμε την Dory.

Στη νέα ταινία, το ξεχασιάρικο μπλέ ψαράκι (Paracanthurus hepatus όπως είναι η επιστημονική του ονομασία), η Dory, η είχε βρεθεί μόνη της στον ωκεανό (όπως είχαμε δει στο πρώτο φιλμ), ξεκινάει να «οργώσει» το βυθό αναζητώντας την οικογένειά της και καταλήγοντας χαμένη στο απέραντο γαλάζιο, και συνειδητοποιώντας μερικά πράγματα για τη σημασία και το νόημα της οικογένειας.

Μπορεί να θυμηθεί τίποτα; Ποιοι είναι οι γονείς της; Θα μπορέσει να τους βρει; Όλα αυτά τα... κρίσιμα ερωτήματα που έχουν ξεκινήσει ήδη να σας απασχολούν, θα απαντηθούν όταν η νέα animation ταινία της Pixar, Finding Dory, κάνει την πρεμιέρα της στη μεγάλη οθόνη τον Ιούλιο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με την Dory, επιστρέφει και η ανεπανάληπτη Ellen DeGeneres δανείζοντας τη φωνή της στο μπλε, αξιαγάπητο ψαράκι, αλλά και ο Albert Brooks ως Marlin. Τις φωνές τους ακόμα θα δανείσουν οι ηθοποιοί: Ed O’Neil (Hank), Kaitlin Olson (Destiny), Ty Burrell (Bailey), Eugene Levy (o μπαμπάς της Dory) και Diane Keaton (η μαμά της Dory).

Ωστόσο, σε περίπτωση που σας ξενίσει κάπως η φωνή του γνωστού μας Nemo, η απάντηση είναι απλή. Ο Alexander Gould, 21 ετών σήμερα, ακουγόταν πολύ μεγάλος για να ερμηνεύσει το μικρό ψαράκι, έτσι έχει αντικατασταθεί από τον νεαρότερο, Hayden Rolence.


  • Aρχικά η ταινία επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου. Όμως λόγω της καθυστέρησης της κυκλοφορίας του animation The Good Dinosaur, αναγκαστικά η έξοδος στις αίθουσες του Finding Dory μετατίθεται για αργότερα.
  • Η Dory έχει δική της σελίδα στο Facebook η οποία μετράει τα περισσότερα Likes από κάθε άλλο χαρακτήρα της Disney και της Pixar
  • Η εταιρεία είχε αρχικά αποφασίσει να μην κυκλοφορήσει τo Finding Dory και σε 3D
  • Την κυκλοφορία του σίκουελ πρώτη ανακοίνωσε η Ellen DeGeneres στην εκπομπή της, η οποία δανείζει και τη φωνή της στην Dory (και στις δυο ταινίες)
  • Όπως και στο Finding Nemo (αλλά και στο Wall-e) τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Andrew Stanton
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου