Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

"ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του μήνα Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, φιλοξένησε την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα "Νεανική σκηνή - Ονειροβάτες" που παρουσίασαν το αφηγηματικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ".

Διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου,σκηνικά Δημήτρη Μανωλέλλη, κοστούμια Μαρίας Τσονάκα και μουσική Ισίδωρου Πάτερου.

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο θέατρο του πολιτιστικού μας κέντρου "Σπύρος Αποστόλου",το Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μεταφέροντάς μας με την εκφραστική ερμηνεία τους στην Κρήτη του 17ου αιώνα.

Μια έμμετρη μυθιστορία με κεντρικό θέμα του έργου τον έρωτα ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα. Στο σπουδαίο αυτό ποίημα ο μεγάλος Βιτσέντζος Κορνάρος θίγει και άλλα σημαντικά θέματα όπως της τιμής, της φιλίας, της ανδρείας και της ψυχικής δύναμης. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στη μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου κ. Περικλής Παπαγεωργίου, ο Δημοτικός σύμβουλος κ.Θεόδωρος Μαξούρας,οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.Μαρίνα Αλεξανδροπούλου και κ. Αθηνά Ζάγκα καθώς επίσης και πολλοί άλλοι συνδημότες μας. 
opadaak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου