Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕRASMUSPLUS



Στο διάστημα 29-31 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τρίτη διεθνική συνάντηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Εrasmusplus μe θέμα: “ Δεξιότητες ζωής: Εγγραμματισμός” με σχολείο υποδοχής το 5ο Λύκειο Αιγάλεω. Στη συνάντηση συμμετείχαν 16 εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Ιταλίας καθώς και 5 μαθητές από σχολεία της Ιταλίας και της Τουρκίας.

Στη διημερίδα υπήρξε στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών σε θέματα εγγραμματισμού και παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις-προτάσεις διδασκαλίας που οργανώθηκαν στα σχολεία υλοποιώντας βιωματικές , ομαδοσυνεργατικές στρατηγικές κατανόησης και παραγωγής κειμένων. Στο πλαίσιο του προγράμματος η ομάδα Εrasmuus+ των 25 μαθητών του 5ου Γενικού Λυκείου συμμετείχε σε ειδική συνεδρία σε ομαδοσυνεργατική διδασκαλία--παράδειγμα καλής πρακτικής με θέμα τη διαχρονικότητα του μύθου του σπηλαίου από την Πολιτεία του Πλάτωνα.

Η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη μεθόδων ώστε να προαχθεί το επίπεδο εγγραμματισμού των μαθητών μας είχε πολλαπλά οφέλη για όλους μας. Κατέδειξε κοινά προβλήματα και δυσκολίες στην εφαρμογή προγραμμάτων εγγραμματισμού αλλά και έδωσε νέες προτάσεις για την οργάνωση της διδασκαλίας μας αλλά και άλλων δράσεων φιλαναγνωσίας στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας.

Επιπρόσθετα η συνύπαρξη εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο της διημερίδας διεύρυνε τη συνεργασία ανάμεσα σε εταίρους διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, δημιούργησε νέες δυνατότητες επικοινωνίας ανάμεσά μας , καλλιέργησε μια αισιόδοξη και θετική ατμόσφαιρα ανταλλαγής εμπειριών και αποτελεί εγγύηση για μια στενότερη επαφή και στο μέλλον.

Ως παιδαγωγική ομάδα του Erasmusplus θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διημερίδας : το Δήμο Αιγάλεω, τη Διεύθυνση και το Σύλλογο του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω και κυρίως τους μαθητές και μαθήτριές μας για την ενεργό συμπαράστασή τους.

5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου