Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Εξαρθρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων

 
Η υπόθεση αφορά πολυμελή εγκληματική ομάδα, που η Αστυνομία κατόρθωσε, μετά τη συγκρότηση ειδικής ομάδας και πολύμηνη έρευνα να την εξαρθρώσει. 

  • Τα μέλη της παραπάνω ομάδας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσαν στις περιοχές Ζεφυρίου και Αχαρνών, διαθέτοντας τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά στο εμπόριο. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. 
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.
Μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της σπείρας και την ταυτοποίηση των μελών της, οργανώθηκε, πρωινές ώρες της 9-11-2015, αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της ομάδας, δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας (1) υπήκοος Ρουμανίας.
  • Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της ομάδας, από τα τέλη του έτους 2014, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κινούντο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα κυρίως φορτηγά, τα οποία και αφαιρούσαν. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κοντά στις οικίες τους και εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ Ζεφυρίου, όπου προέβαιναν στην άμεση αποσυναρμολόγησή τους, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων, ως ανταλλακτικών στο εμπόριο. Για τον ίδιο σκοπό τα μετέφεραν και σε μάντρα σκραπ, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκατόν δεκαεπτά (117) περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάσθηκαν επίσης δύο (2) περιπτώσεις αφαίρεσης φορτηγών, κατά τη διάρκεια των οποίων αποβίβασαν, με τη χρήση βίας, τους οδηγούς τους.
  • Σε μία μάλιστα περίπτωση, δύο από τους συλληφθέντες, που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή του Μαρκόπουλου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και καταδιώχθηκαν. Εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, από τον οποίο εξήλθε ομάδα διακοσίων (200) περίπου ΡΟΜΑ και επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και σίδερα στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.
Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες έχουν μεταφέρει τουλάχιστον άλλα επτά (7) κλεμμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα στην Κρήτη, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διαθέσει στο εμπόριο με παραποιημένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Τα οχήματα αυτά αναζητούνται.
  • Σε χώρους στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας των ταυτοποιημένων κλεμμένων οχημάτων καθώς και έγγραφα αυτών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, έγγραφα Κ.Τ.Ε.Ο. κλπ). Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) Ι.Χ. Φορτηγά και τέσσερα (4) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν παραποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά και των οποίων η ταυτότητα και η προέλευση ερευνάται.
Εκτιμάται ότι η παραπάνω ομάδα, αποκόμισε από την εγκληματική της δραστηριότητα, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου