Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεατρικής Δημιουργίας Δήμου Περιστερίου

Για όγδοη χρονιά πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Θέατρο στα Σχολεία» το οποίο φέτος ορίζεται ως Έτος Αρχαίου Θεάτρου. Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Περιστερίου, που θέτουν ως προτεραιότητα τη θεατρική συμμετοχική διαδικασία για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, υπογραμμίζει ότι οι μαθητές μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, δημιουργώντας έτσι νέους πυρήνες πολιτισμού και ανάπτυξης.
Κατά την εφαρμογή του προγράμματος, ο Δήμος θα παρέχει έμψυχη υποστήριξη με έμπειρο σκηνοθέτη, που θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή κοντά στους μαθητές που θα συμμετέχουν στη δράση, για να διδάξει και να σκηνοθετήσει, όπως επίσης και τεχνική υποδομή (σκηνικά - χώρους πραγματοποίησης του φεστιβάλ).
Η υλοποίηση του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεατρικής Δημιουργίας θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των έργων το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου 2016.
Υπεύθυνος για το πρόγραμμα είναι ο σκηνοθέτης Θεοφάνης Κάσσιος ο οποίος θα επισκεφτεί τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα συζητήσει με τους υπεύθυνους για τον τρόπο συνεργασίας και υλοποίησης της δράσης.
peristeri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου