Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

"Ανοίγει τα πανιά του" το 11ο Δημοτικό Σχολείο, με το πρόγραμμα "Erasmus+"

Σημαντική επιτυχία για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου αποτελεί η θετική αξιολόγησή του για την συμμετοχή, από το Σεπτέμβριο, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μαζί με άλλα πέντε σχολεία της Ευρώπης από την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Ιταλία. Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στη Βαρκελώνη.
 
Ύστερα από πολύμηνη και επίπονη εργασία και διαδικτυακή συνεργασία μεταξύ των παραπάνω σχολείων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2014-2015, το πρόγραμμα αξιολογήθηκε από ευρωπαϊκή επιτροπή, εγκρίθηκε και άρχισε να υλοποιείται με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017.


Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ). 

Το θέμα του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος είναι η βελτίωση της υγείας και ευεξίας των μελών της σχολικής κοινότητας, μέσα από τη διατροφή, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία και έχει τίτλο: Erasmus+ HAPPENS (Health Actions Promoting the Physical, Emotional, Nutritional and Social).

Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εκπαιδευτικών των έξι σχολείων πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Νοεμβρίου 2015 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο σχολείο που συντονίζει το πρόγραμμα, με σκοπό την παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε χώρα μέχρι εκείνη τη στιγμή καθώς και την οργάνωση των μελλοντικών δραστηριοτήτων των έξι εταιρικών σχολείων.

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου εκπροσώπησαν τρεις δασκάλες, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, οι οποίες παρουσίασαν το ελληνικό σχολείο και τις εργασίες των μαθητών τους, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ισπανικού σχολείου και οργάνωσαν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους την πορεία του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση θα έχει μαθησιακό, διδακτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημοτικό, στις 25-29 Ιανουαρίου 2016. Εκπαιδευτικοί από τις έξι χώρες της Ευρώπης θα συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και εισηγήσεις και θα παρακολουθήσουν δραστηριότητες των μαθητών σχετικές με την υγιεινή διατροφή, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία. Μέσα από καινοτόμες δράσεις και καλές πρακτικές, τα συνεργαζόμενα σχολεία θα επιδιώξουν να επιφέρουν βελτιώσεις στις σχολικές τους κοινότητες και στα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης.
xaidarisimera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου