Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου:Διαφορετικό το Ποικίλο όρος μετά τις βροχές

Οι βροχές και το χαλάζι προκάλεσαν πλημμύρες την περασμένη Πέμπτη 22.10.2015 με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό τοπίο στο Ποικίλο όρος και το όρος Αιγάλεω.
Ο όγκος του νερού που "κατέβηκε", έριξε δέντρα και θάμνους, παρέσυρε πέτρες, χώμα, αλλά και μπάζα (που δυστυχώς υπάρχουν πολλά) και σκουπίδια προς ένα χείμαρρο που έχει σχηματιστεί πολύ κοντά και παράλληλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Με την ορμή που είχε, έσκαψε ή μπάζωσε με πέτρες δρόμους και μονοπάτια, βάθυνε τα ήδη υπάρχοντα αυλάκια και ρέματα μέχρι να φανεί ο συμπαγής βράχος (σε μερικά σημεία το "σκάψιμο" πέρασε και τα 3 μέτρα) και δημιούργησε νέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παλιός νεροχύτης από μωσαϊκό και μάρμαρο (κατασκευή με μεράκι για την εποχή του!) , μεταφέρθηκε μαζί με τις πέτρες τουλάχιστον 50(!) μέτρα (τόση περίπου είναι η απόσταση από τον άλλο δρόμο, που θα μπορούσε κάποιος να "εναποθέσει" και να ξεφορτωθεί μπάζα). Τα κυκλάμινα όμως και τα κίτρινα κρινάκια (sternbergia) που δεν παρασύρθηκαν από τα νερά είναι στη θέση τους και είναι πάρα πολλά!
dytikoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου