Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με το κόμμα Λαφαζάνη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

  • Σφοδρή επίθεση στον Αλ.Τσίπρα
 
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσπαση του κόμματος εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της.


«Η κυβέρνηση ζητά λαϊκή εντολή για να συνεχίσει να την παραβιάζει»
Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, όπως δείχνουν οι πράξεις και οι παραλείψεις του, ανέλαβε με ένα πρόθυμο επιτελείο να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αποτελεί υπόθεση πολιτικής αξιοπρέπειας οι άνθρωποι που τιμήθηκαν με την εμπιστοσύνη των πολιτών να τοποθετούνται δημόσια με ειλικρίνεια και ευκρίνεια και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ώστε να υπηρετούν τη δημοκρατία και την αντίσταση στα σχέδια εξανδραποδισμού της Δημοκρατίας.

«Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή»
«εκείνοι που έπρεπε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην επίθεση που γινόταν σε εμένα προσωπικά, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε μολονότι κατ' επανάληψη το ζητούσα».
Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών και πρόσθεσε ότι «τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές».

Είναι ψέμα ότι δεν έχει κατατεθεί εναλλακτική στο μνημόνιο ή προτάσεις για εναλλακτική πρόταση.

Υπενθύμισε ότι εκείνη από τις 20 Φεβρουαρίου είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, παρουσιάζοντας τις δικές της προτάσεις, κυρίως την επιστράτευση νομικών εργαλείων για το ζήτημα του χρέους.

Κάλεσε τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Παππά να δώσουν απαντήσεις γιατί οι προτάσεις που έκανε δεν υιοθετήθηκαν ποτέ.

«Οι εκλογές που προκηρύχθηκαν δεν είναι εκλογές Δημοκρατίας. Είναι εκλογές απαλλαγής από όσους αντιστάθηκαν στα μνημόνια και απαλλαγής και από εμένα που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Από τα βέλη της δεν ξέφυγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τον οποίο είπε ότι είχε αναλάβει να υπονομεύσει εξαρχής την παρουσία της στο προεδρείο και ότι προσπάθησε να την συνδέσει με τη Χρυσή Αυγή.

Απογοητευτικό χαρακτήρισε και τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ιδίως μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Οι αποφάσεις για τις εκλογές

Ανακοίνωσε ότι στις εκλογές θα συμπράξει με την Λαϊκή Ενότητα ως ανεξάρτητη. Υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία.

Επίσης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στη Λαϊκή Ενότητα.

Παρουσίες και πανό

Παρόντες στη συνέντευξη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης και η Νάντια Βαλαβάνη.

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ όπου παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου είχαν αναρτηθεί δύο πανό. Το ένα από υποστηρικτές της το οποίο γράφει «Όχι στα Μνημόνια, ναι στη Ζωή».

Το δεύτερο πανό  γράφει «Τέλος στη ζωή της ανεργίας» και το έχουν αναρτήσει συμβασιούχοι από το κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου