Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Άρθρο του δημοτικού συμβούλου Ιλίου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Αλληλέγγυα Πόλη", Κώστα Κάβουρα, σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.



του Κώστα Κάβουρα *

Την Κυριακή 5 Ιουλίου η απόφαση είναι στα χέρια του ελληνικού λαού. Στο επικείμενο δημοψήφισμα που διήγγειλε η Κυβέρνηση καλούμαστε να πάρουμε θέση για τη ζωή και το μέλλον μας! Καλούμαστε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε, με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, να πούμε «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση που επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα οι δανειστές της.


Το ασφυκτικό πρόγραμμα που προτείνουν οι δανειστές, το οποίο υποστηρίζεται και σθεναρά  από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, προϋποθέτει τη συνέχεια της πιο σκληρής λιτότητας που έχει γνωρίσει η χώρα μας μεταπολεμικά. Επιφέρει νέα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας, ενώ 5 χρόνια τώρα οι καταστροφικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις έχουν εκτοξεύσει την ανεργία και έχουν οδηγήσει πληθώρα καταστημάτων και μικρών επιχειρήσεων στο λουκέτο. Επιπλέον, αυξάνει τη ζοφερή προοπτική της μετανάστευσης για τη νέα γενιά ως ελπίδα επιβίωσης και ποιοτικής ζωής. Επιβαρύνει μονομερώς τους φτωχότερους και τους αδυνάτους κάνοντας περισσότερους ακόμη συνανθρώπους μας να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μειώνει δραματικά μισθούς και συντάξεις. Αφαιρεί σημαντικά εργασιακά δικαιώματα και οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις. Στραγγαλίζει την οικονομία της χώρα και εξαθλιώνει το λαό μας. Και όλα αυτά για ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο. Θυσίες εγκληματικές χωρίς καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και κυρίως χωρίς καμία δυνατότητα κοινωνικής ανακούφισης. Για αυτό, στην πρόταση των δανειστών πρέπει με την ψήφο μας να απαντήσουμε ένα ξεκάθαρο και υπερήφανο «ΟΧΙ».

Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε όχι μόνο να απαντήσουμε «ΟΧΙ» σε ένα ασφυκτικό και άδικο οικονομικό πρόγραμμα που προτείνουν οι δανειστές, καλούμαστε να πούμε «ΟΧΙ» στα τελεσίγραφα, στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στους ωμούς εκβιασμούς, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα «ΟΧΙ» που δεν εναντιώνεται στην Ευρώπη αλλά στις πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της. Καλούμαστε να πούμε «ΟΧΙ» στην προσπάθεια εξόντωσης της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας, μοναδικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην εξαθλίωση του λαού μας.

Ας αγνοήσουμε, λοιπόν, το οργανωμένο ψέμα, την τρομοκρατία, ας νικήσουμε το φόβο, ας σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και αποφασισμένοι ας πούμε όλοι δυνατά ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Ένα «ΟΧΙ» υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, «ΟΧΙ» στη λιτότητα, «ΟΧΙ» στην καταστροφή, «ΟΧΙ» στην περιθωριοποίηση της Δημοκρατίας, «ΟΧΙ» σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Ας θυμίσουμε και ας θυμηθούμε πως ο λαός είναι κυρίαρχος και ικανός να αποφασίζει για τη ζωή του. Στις 5 Ιουλίου ο εκβιασμός δίνει τη θέση του στη δημοκρατία. Η τελική απόφαση είναι στα χέρια μας.

* Ο Κώστας Κάβουρας είναι οικονομολόγος,  δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου