Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

OΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 Μετά την παρέλευση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από τον κύριο Παχατουρίδη όπου με κύριο προεκλογικό σύνθημα ότι αυτή είναι η πενταετία της γειτονιάς βλέπουμε ότι η γειτονιά έχει περιοριστεί μόνο στο σιδερόφραχτο Άλσος Περιστερίου  όπου πραγματικά καθημερινά συντηρείται από πλειάδα υπαλλήλων του Δήμου.

Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι αυτό γίνεται αφού το Άλσος αποτελεί την βιτρίνα της διοίκησης ώστε να περνάει το μήνυμα ότι η πόλη του Περιστερίου είναι μια πόλη όμορφη φωτεινή και φιλόξενη για τους δημότες της.
Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…

Πίσω από αυτή τη βιτρίνα βρίσκεται μια πόλη βρώμικη εγκαταλελειμμένη και αφιλόξενη όπου οι δημότες αναγκάζονται εάν δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άλσος και φυσικά να συναντήσουν και χαιρετίσουν το σύνολο της δημοτικής αρχής όπου σε καθημερινή βάση είναι θαμώνες να κλείνονται στα σπίτια τους αφου και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν τους επιτρέπεται άλλος τρόπος διασκέδασης.

Γι’ αυτό λοιπόν η παράταξη μας αναλαμβάνοντας  την υποχρέωση και την εντολή του Περιστεριώτικου λαού να μας τοποθετήσει στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά από ένα χρόνο βλέποντας ότι η δέσμευση της δημοτικής αρχής για την πενταετία της γειτονιάς πέρασε στο περιθώριο ξεκίνησε ένα οδοιπορικό στις γειτονιές του Περιστερίου όπου πιστεύουμε θα αναδείξει τον ισχυρισμό μας ότι αυτή η πόλη πέρα από το κέντρο της βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από την περιοχή Τσαλαβούτα. Μια περιοχή με απίστευτα προβλήματα (πρόσφατες οι καταστροφές από τις πλημμύρες ). Σε αυτή την περιοχή όπου η δημοτική αρχή την επισκέπτεται μόνο για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της μιας και βρίσκεται το τηλεοπτικό κανάλι EXTRA CHANNEL και EΨΙΛΟΝ  υπάρχει  ένα πάρκο για το οποίο σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά από τις τσέπες των πολιτών.

Το πάρκο αυτό σήμερα όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό έχει μετατραπεί σε μια ζούγκλα όπου κυριαρχούν η βρώμα και τα διάφορα τρωκτικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών μιας και  συνορεύει με παιδική χαρά καθώς επίσης και με το Αθλητικό κέντρο του Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά. Εδώ θα θέλαμε βέβαια να επισημάνουμε ότι το πάρκο αυτό δημιουργήθηκε και για έναν άλλο σκοπό εκείνο της κυκλοφοριακής αγωγής των παιδιών όπου το μόνο που έχει απομείνει είναι οι ταμπέλες σήμανσης αφού με το μοναδικό μέσο όπου μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει είναι με αναρριχητικά σχοινιά και ειδικές στολές μιας και το νοιώσαμε στο πετσί μας κατά την επίσκεψη μας.

Κλείνοντας θα θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Περιστερίου ότι η Παράταξη μας θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους όπου με παρεμβάσεις της μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθεί για την βελτίωση της καθημερινότητας του. επίσης η δημοτική αρχή να γνωρίζει ότι θα τυγχάνει σκληρής κριτικής όπου επισημαίνεται η αδιαφορία της, θα είμαστε όμως δίπλα της και θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε τι που θα είναι προς όφελος των δημοτών της πόλης μας. Με την ελπίδα ότι η πενταετία της γειτονιάς θα αρχίσει έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη πόλη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΛΕΣΤΗΣ                                                       ΘΑΝΑΣΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επικεφαλής Μείζονος  Αντιπολίτευσης                                    Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου