Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Η Σκόπιμη Σιωπή της Διοίκησης Παχατουρίδη





Λίγες μόλις μέρες πριν το κρίσιμο συνέδριο της ΚΕΔΕ η σκόπιμη σιωπή της διοίκησης Παχατουρίδη αποκλείει την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου από  αυτό.
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου είναι τόσο περιορισμένα, ώστε αυτή να είναι η αιτία που δεν ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πραγματοποίηση του
κρίσιμου συνεδρίου της ΚΕΔΕ 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική και δεν ρωτήθηκε με κάποιο τρόπο η κάθε Δημοτική Παράταξη ή μεμονωμένος Σύμβουλος εάν επιθυμεί να συμμετάσχει.
Άλλωστε, η διαδικασία έγκαιρης γνωστοποίησης έχει τηρηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια άλλων Δήμων ενώ το ίδιο είχε γινεί και στο προηγούμενο αντίστοιχο συνέδριο. Είχαν δηλαδή ειδοποιηθεί οι παρατάξεις  και μετά από συννενόηση με το γραφείο Δημάρχου είχε συμμετάσχει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με την δημοτική της σύμβουλο. Φέτος αντίθετα δεν ακολουθήθηκε καμία διαδικασία από τη μεριά του Δήμου ως όφειλε και μετά απο τηλεφωνική επαφή μάθαμε ότι είχε λήξει η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής.


  • Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί, είναι δύσκολο για έναν εργαζόμενο δημοτικό σύμβουλο να διαθέσει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του στη Χαλκιδική για τρείς μέρες για το κρίσιμο αυτό συνέδριο. Για την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, η αδικαιολόγητη σιωπή της διοικησης για αυτό το θέμα,  ισοδυναμεί με αποκλεισμό της από το Συνέδριο.

Ένα Συνέδριο που έρχεται να πραγματοποιηθεί σε μια πολύ άσχημη συγκυρία για τους εργαζόμενους τόσο στους ΟΤΑ όσο και γενικότερα όπου θα επισφραγιστεί η καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και εργατικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, η συνέχεια του  καθεστώτος της Επιτροπείας, η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ.
Με την τελευταία ΠΝΠ για τα διαθέσιμα και αποθεματικά των Δήμων, πέρα απο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αποδείχθηκε ότι τα αποθεματικά και διαθέσιμα συνδέονται με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Κάθε φορά που είναι να πάρουμε κάποια δις –δήθεν ως δάνειο- θα ζητούν νέες ανθρωποθυσίες με απολύσεις, με ιδιωτικοποιήσεις, με διάλυση της ζωής των εργαζομένων και της χώρας ολόκληρης.
Σε αυτό το κρίσιμο συνέδριο η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θέλει να παρακολουθήσει τις διεργασίες δια ζώσης, κάτι που της το επιτρέπει η νομοθεσία και της το απαγορεύουν οι χειρισμοί της Διοίκησης Παχατουρίδη. Μπορεί μεν ο κ. Παχατουρίδης να διαθέτει τα χρήματα μετακίνησης και παραμονής του τρεις μέρες σε ξενοδοχείο, αλλά για τους συμβούλους της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
Δίνουμε συγχαρητήρια για τη δημοκρατία της λειτουργία του Δημάρχου, του ευχόμαστε για τη θετική συμβολή του στις εργασίες του Συνεδρίου. Μόνο να μην μοιάζει με την υποκριτική και τζούφια ‘αντίστασή» του όπως στην ΠΝΠ για τα αποθεματικά και διαθέσιμα των Δήμων.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου