Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ομάδες Ενδυνάμωσης και σεμινάριο Εκπαίδευσης Προσωπικού στον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια και τη Νόσο Alzheimer

Από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015, που ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, έχουν εξεταστεί 72 άτομα, εκ των οποίων- έπειτα από τη διαδικασία του νευροψυχολογικού και ιατρικού ελέγχου- διαπιστώθηκε ότι 45 άτομα εμφανίζουν διαταραχές μνήμης, ενώ 27 άτομα δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του σταθμού, έχουν ξεκινήσει οι Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης για τους ανθρώπους που εμφανίζουν ήπια γνωστική διαταραχή με στόχο την ενίσχυση των νοητικών τους λειτουργιών. Οι ομάδες διεξάγονται από τους συντονιστές του σταθμού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Α’ ΚΑΠΗ, Καλαντζάκου 7. Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του σταθμού και ραντεβού επικοινωνήστε στο 210-5690075.
 
Παράλληλα ξεκίνησε Σεμινάριο Εκπαίδευσης επαγγελματιών του Δήμου που εργάζονται στην Τρίτη Ηλικία και επιστημόνων της πόλης πάνω στην άνοια και τις διαταραχές της. Το σεμινάριο θα διαρκέσει  16 ώρες και θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση των επαγγελματιών μέσα στο Σταθμό (on the job training). Το έργο υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου, από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και τη CMT Προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου