Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Διεθνής Ημέρα Μουσείων


Στις 18 Μαΐου, σε όλο τον κόσμο γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούσαν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums ICOM) επέλεξε το θέμα " Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία", επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα• μια κοινωνία με προοπτικές.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας σε συνεργασία με τον κ. Σταθόπουλο Δημήτρη ζωγράφο-αγγειογράφο χρηστικών αντικειμένων "κατ´όψιν και καθ' ύλην", διοργάνωσε παρουσίαση των έργων του στο 6ο Δημ.Σχολείο Αγίων Αναργύρων τη Δευτέρα 18 Μαϊου 2015.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Σταθόπουλος προέβαλλε τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο του έργου του, δίνοντας έμφαση στην αρχαία ελληνική παράδοση. 

Το έργο αυτό περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από αγγεία,αμφορείς,κρατήρες,ψυκτήρες, ασκούς,κάνθαρους κ.α. χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα. 

Ένας μοναδικός και εξαίρετος καλλιτέχνης στην εποχή μας που προσπαθεί να ξυπνήσει μνήμες και να αναβιώσει καταστάσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι κατασκευάζει τα γνήσια αντίγραφα των αγγείων-εκθεμάτων των μουσείων μας όπως της Ακρόπολης, της Βεργίνας και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου