Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ενεργοί Πολίτες: Ερωτήσεις για την εγκατάλειψη του Πάρκου Ν.Ζωής - Οι απαντήσεις της διοίκησης Παχατουρίδη



Δημοτικό Συμβούλιο  28- 4- 2015
Απαντήσεις στα σοβαρά θέματα που προέκυψαν από την συζήτηση με τους κατοίκους της Νέας Ζωής για το Πάρκο της περιοχής ζήτησαν από την δημοτική αρχή οι <Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι>.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Κουγιουμτζής μετέφερε στο σώμα τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που οργάνωσαν οι <Ενεργοί Πολίτες> την Κυριακή 26 Απριλίου, στο Πάρκο.

<Ο χώρος είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, οι διάδρομοι του περιπάτου είναι εντελώς  διαβρωμένοι από την βροχή, οι σιδερένιοι πύργοι που υπάρχουν από το παλιό στρατόπεδο κέντρου διαβιβάσεων είναι ετοιμόρροποι και μάλιστα η μισή βάση ενός από αυτούς έχει σχεδόν φύγει και υπάρχει κίνδυνος να πέσει στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα. Το γήπεδο τένις είναι τελείως εγκαταλελειμμένο ,το σύστημα πυρόσβεσης  είναι κατεστραμμένο ,όπως και τα συντριβάνια και δεν υπάρχουν πουθενά στο Πάρκο βρύσες με πόσιμο νερό> ανέφερε ο κ. Κουγιουμτζής.
Γιατί εγκαταλείφθηκε τόσα χρόνια αυτός ο χώρος αναρωτήθηκε, όταν στο Άλσος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ξοδεύονται εκατομμύρια και ζήτησε από την διοίκηση ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει για την ανάπλαση του πάρκου.

Η αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα απάντησε ότι τόσο η ανακατασκευή των δρόμων όσο και οι σιδερένιες κατασκευές θα ενταχθούν σε έργο που θα αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν από την βροχόπτωση της 24ης Οκτωβρίου. Ο διαγωνισμός γι αυτό το έργο θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, ενώ σε ότι αφορά την παιδική χαρά είπε πως τα όργανα αλλάχθηκαν πριν δύο μήνες ,στόχος όμως είναι η παιδική χαρά να αποκατασταθεί πλήρως.
Από την απάντηση πάντως της αντιδημάρχου είναι ολοφάνερο , ότι δεν υπάρχει σχέδιο από τη διοίκηση του Δήμου για την ολοκληρωμένη  ανάπλαση του Πάρκου, ώστε να γίνει ανθρώπινο, λειτουργικό και ασφαλές.
Εκτός του Πάρκου της Νέας Ζωής ο Φώτης Κουγιουμτζής έθεσε το θέμα της οδού Τεμπών για την οποία ο δήμος είχε ανακοινώσει χρόνια πριν την διάνοιξή της προκειμένου να ανακουφιστούν οι οδηγοί που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην εθνική οδό , αλλά και οι κάτοικοι των γειτονιών από τις οποίες διέρχονται τα οχήματα.
Η δημοτική σύμβουλος Σοφία Αλεξοπούλου για το θέμα της πολιτικής προστασίας ρώτησε αν στο δήμο μας, έχουμε κέντρο επιχειρήσεων αν προγραμματίζονται κοινές ασκήσεις με την πυροσβεστική και τα τμήματα των άλλων δήμων και των εθελοντών μας.

Για το θέμα της οδού Τεμπών  η κ. Τσιώτα είπε πως το 2007 είχε χορηγηθεί από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων το ποσό των 5 εκατομμυρίων, προκειμένου να γίνει η διάνοιξη και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Και ενώ αναμέναμε την αδειοδότηση  ανεστάλησαν όλες οι χρηματοδοτήσεις. Το πρόγραμμα ωστόσο παραμένει και μόλις βρεθεί χρηματοδότηση θα προχωρήσει.
Για την πολιτική προστασία, είπε πως ,είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι, ο εξοπλισμός μας αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό είναι σε εγρήγορση, οι ασκήσεις δεν οργανώνονται από εμάς αλλά από την πολιτική προστασία της περιφέρειας, το κέντρο επιχειρήσεων είναι στο δημοτικό γκαράζ και από εκεί συντονίζονται όλες οι υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου