Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: 1η ΜΑΗ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ



1η ΜΑΗ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


129 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, τα αιτήματα των εργαζομένων και της νεολαίας για ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ η ανάγκη για ένα νέο εργατικό Σικάγο του 21ου αιώνα είναι όρος ζωής για τον κόσμο της εργασίας.
Η Πρωτομαγιά –όχι ως επέτειος, αλλά ως μέρα που συνδέει τους αγώνες του χτες με τις διεκδικήσεις του σήμερα– δείχνει πως, όσο δύσκολο κι αν είναι, ο μοναδικός τρόπος για να αποσπούν κατακτήσεις οι εργαζόμενοι δεν είναι η αναμονή και η ανάθεση αλλά οι αγώνες των ίδιων.


ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σήμερα κεφάλαιο – ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζουν να φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης. Αλλά και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να καταργήσει τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ξεθεμελίωσαν κάθε εργατικό δικαίωμα, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, βύθισαν στην εξαθλίωση την πλειονότητα της κοινωνίας, εκτόξευσαν την ανεργία, την απλήρωτη και ελαστική εργασία και τα προγράμματα δουλείας (VOUCHER), επιδιώκει έναν «έντιμο συμβιβασμό».
Όμως, αυτή η τακτική οδηγεί σε νέο μνημόνιο (ανεξαρτήτως πώς θα ονομαστεί), σε νέο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων. Η απαράδεκτη κυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ληστεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και όλων των φορέων του δημοσίου για να τα στείλει στις τσέπες των δανειστών δείχνει πως η κυβέρνηση, αντί να επιλέξει να εξυπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες, επιλέγει την εξυπηρέτηση των δανειστών.

3 ΜΑΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης αμέσως μετά τις εκλογές ότι «τα μαγαζιά τις Κυριακές θα είναι κλειστά» φαντάζουν πολύ μακρινές. Μία ακόμα Κυριακή, στις 3 Μάη, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν!

Η κυβέρνηση –μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και από τις δικές της εξαγγελίες– επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για τη λειτουργία των καταστημάτων 5 ή 6 Κυριακές, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς (μόνο μία Κυριακή)!

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Στηρίζουμε για ακόμα μια φορά τους αγώνες στο εμπόριο για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για σταθερή και πλήρη δουλειά, για προστασία των ανέργων και σεβασμό των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς.


1η Μάη: Απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30 πμ, πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ
3 Μάη:  Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την απεργία στο χώρο του εμπορίου ενάντια στην κατάργηση της Κυρικάτικης αργίας





ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452
ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου