Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με την πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ


Συνάντηση με την Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Tran Thi Ha Phuong, είχε την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην Περιφέρεια Αττικής. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο εορτασμός των 40 ετών από την ίδρυση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και των δυνατοτήτων συμμετοχής σε αυτόν της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες σύσφιξης των σχέσεων των δύο πλευρών μέσα από την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Βιετνάμ.
Πέρα από την ενημέρωση σχετικά με όλες τις δραστηριότητες που θα διοργανωθούν φέτος από τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ για τον εορτασμό των 40 ετών διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, η Πρέσβης TranThihaPhuong δήλωσε ότι αποτελεί τιμή ο πρόσφατος διορισμός της ως Πρέσβεως του Βιετνάμ στην Ελλάδα και τόνισε: «Αυτή ακριβώς η περίοδος αποτελεί μια καλή ευκαιρία και για τις δύο πλευρές προκειμένου να προωθηθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών». Η ίδια υπογράμμισε επίσης, την ελπίδα της ότι η συνεργασία στο εμπόριο, τον τουρισμό και τη ναυτιλία μεταξύ Ανόι και Αττικής θα ενισχυθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Με την ευκαιρία αυτή, η πρέσβης μετέφερε επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Ανόι κ.NguyenTheThao στην Περιφερειάρχη για να επισκεφθεί το Βιετνάμ σε κατάλληλο χρόνο, καθώς επίσης, και την πρόταση του Προέδρου για την προώθηση της διαδικασίας αδελφοποίησης του Ανόι και της Αθήνας.

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού ευχαρίστησε την πρέσβη Tran Thi ha Phuong, υπογράμμισε τη σημασία της εμβάθυνσης των σχέσεων με το Ανόι, μέσα από την ανάληψη πολύπλευρων αναπτυξιακών, πρωτοβουλιών με έμφαση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τουρισμό, τη ναυτιλία, κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου