Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η υποκρισία της διοίκησης στο θέμα εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης





Δεν εξελέγη τελικά στην θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης  ο Αλέξης Πουλιάσης τ. δημοτικός σύμβουλος,o oποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.
Η θέση αυτή προβλέπεται από τον Ν3852/2010 και η ψηφοφορία έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου. 

Στην δεύτερη  μυστική ψηφοφορία, καθώς δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα 2/3 του σώματος στην πρώτη, ο Α. Πουλιάσης έλαβε οκτώ ψήφους υπέρ. Τα άκυρα ήταν έξι και τα λευκά δέκα τέσσερα. 
Από την ψηφοφορία απείχαν το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , με το σκεπτικό ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εξ ορισμού συμπαραστάτες των δημοτών.

Βλέποντας το θέμα της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης οφείλουμε αρχικά να αναφερθούμε σε κάποια γενικά ζητήματα. 
Η αναγκαιότητα ή όχι της ύπαρξής του θεσμού μένει να κριθεί πρώτα και κύρια από τον Νομοθέτη (ο οποίος έχει υποσχεθεί να υπάρξει διαβούλευση σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους) οπότε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όφειλε να δώσει την ευκαιρία στους όποιους θεσμούς να λειτουργήσουν. 
Ας μην ξεχνάμε ότι στο Δήμο μας αντίθετα με τις προβλέψεις του “Καλλικράτη” δε λειτουργεί ούτε Συμβούλιο Νέων, ούτε Συμβούλιο Μεταναστών ,ούτε Επιτροπή Διαβούλευσης.  
Αυτά τα θέματα οι Διοικήσεις του Δήμου δεν τα άγγιξαν. 
Έχουν αποδείξει άλλωστε πως όλα τα θέματα είναι προαποφασισμένα, καμία ευκαιρία δε δίνεται για διαβούλευση και προφανώς δε θα επέτρεπαν να υπάρχει εκτός της Παράταξής τους πρόσωπο, να ελέγχει τη λειτουργία του Δήμου και να ακούει τα παράπονα των κατοίκων και των επιχειρηματιών. 
Καλό θα ήταν να βλέπαμε πως θα χειρίζονταν η Διοίκηση το θέμα αν μπορούσε χωρίς τις ψήφους της Αντιπολίτευσης να εκλέξει κάποιο μέλος της. 
Επιμένουμε, η ουσία δε βρίσκεται στο αν το συγκεκριμένο μέλος της Παράταξης μας ή οποιοσδήποτε άλλος δεν εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη ,αλλά στη λογική της Διοίκησης ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος. 
Από το πως καλούνται και λειτουργούν τα Δημοτικά και τα Διαμερισματικά Συμβούλια , πως λειτουργούν  οι επιτροπές, τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών. Όλα είναι προαποφασισμένα και πάντα νόμιμα. Παραμένει το ερώτημα αν είναι και ηθικά.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώριζε επίσης η συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδιατρικής Παχυσαρκίας <Παιδειατροφή>, θέμα το οποίο, η παράταξη Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι, αποδέχθηκε αλλά με επιφυλάξεις.
Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ζούτσο, το θέμα του παιδικού διαβήτη σημειώνει τρομακτική αύξηση στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες κοινωνίες και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία με  μεγάλη ευαισθησία δημιουργώντας τις απαραίτητες δομές .
Αλλά και σε τοπικό επίπεδο πρέπει να υιοθετηθούν δράσεις. 
Γι αυτό  <στεκόμαστε θετικά κατ΄ αρχήν στο πρόγραμμα αυτό, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε ότι  σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν διασπαθιστεί, με έναν ευφυή τρόπο, χρήματα του ελληνικού λαού>.    
Τέλος, ομόφωνα το σώμα απέρριψε το αίτημα της εταιρείας WIND για  εγκατάσταση Σταθμού Κινητής Τηλεφωνίας επί της οδού Χαρ.Τρικούπη &Πλατείας 28ης Οκτωβρίου.


  • ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου