Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Βαγγέλης Ντηνιακός για το έργο στο παλαιό Δημαρχείο: «Ναι» σε ένα ποιοτικό έργο, «όχι» στην τσιμεντοποίηση

Έντονα ερωτηματικά για την αλλαγή στάσης του Δημάρχου: Μιχ. Σελέκος ως αντιπολίτευση: Να μην γίνει το έργο – Μιχ. Σελέκος ως δήμαρχος: Να γίνει το έργο

«Ναι» στο έργο στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και στην προστασία του περιβάλλοντα χώρου πρασίνου, υποστήριξε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου. Η μεγάλη έκπληξη στη συνεδρίαση, που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, ήταν η εκ διαμέτρου αντίθετη θέση του σημερινού δημάρχου Μιχάλη Σελέκου σε σχέση με τα όσα υποστήριζε μαχητικά ως αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο έργο.
2vag
 Το θέμα της ανέγερσης νέου κτιρίου στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου απασχόλησε για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», Βαγγέλης Ντηνιακός, εξέφρασε, κατά την τοποθέτησή του, τη θετική γνώμη του για την ανάγκη αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου (που θα προορίζεται για Πολιτιστικό Κέντρο) με τρόπο όμως που θα αναβαθμίσει αισθητικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά την περιοχή και δεν θα επιβαρύνει τον ελεύθερο χώρο πράσινου.
«Το Χαϊδάρι είναι ένας Δήμος που στο παρελθόν αποτελούσε πρότυπο για τις γύρω περιοχές και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του και μάλιστα μέσα από καλαίσθητες παρεμβάσεις. Εμείς, λέμε «ναι» στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, «όχι» όμως με ένα κτίριο που να τσιμεντοποιεί τον περιβάλλοντα χώρο. Σε περίπτωση που θα πρέπει να γκρεμιστεί το υφιστάμενο ιστορικό κτίσμα, κάτι που θα πρέπει να έχει απαντηθεί από τους ειδικούς, τη θέση του θα πρέπει να πάρει ένα νέο κτίριο, στα ίδια τετραγωνικά μέτρα, που θα διατηρεί το «υψούν» και θα αξιοποιεί αναδεικνύοντας το δημόσιο χώρο πρασίνου που το περιβάλλει», τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συναισθηματική αξία του χώρου, για τις παλαιότερες γενιές των Χαϊδαριωτών, που όπως και ο ίδιος ως παιδιά διατηρούν έντονες μνήμες από την εποχή που ο χώρος λειτουργούσε ως Πολιτιστικό Κέντρο.
Μιχ. Σελέκος ως αντιπολίτευση: Να μην γίνει το έργο – Μιχ. Σελέκος ως δήμαρχος: Να γίνει το έργο
Μεγάλη ήταν η έκπληξη και πολλά τα ερωτηματικά που προέκυψαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σε ό,τι αφορά στον Δήμαρχο και στη Διοίκηση του Δήμου για το έργο στο παλαιό Δημαρχείο. Συγκεκριμένα:
1)    Το θέμα, που τόσο πολύ στο παρελθόν είχε διχάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ήρθε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή ξαφνικά, χωρίς ενημέρωση των κατοίκων και χωρίς εισηγητικό σημείωμα για την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων. Συγκεκριμένα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναφερόταν μόνο ο γενικός και αφηρημένος τίτλος «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το παλαιό Δημαρχείο» (θέμα 3) χωρίς αυτός να συνοδεύεται από κανένα άλλο απολύτως στοιχείο. Ειδικότερα δεν αναφερόταν πουθενά η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής για ανέγερση καινούργιου κτιρίου, ο-τεράστιος- όγκος και το ύψος αυτού.
2)    Η πρωτοφανής ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να καλέσει και να δώσει το λόγο στην αντιπρόεδρο της εργολάβου εταιρείας ΕΥΔΡΟΜΟΣ Α.Τ.Ε, κ. Ελένη Παραμικρούλη, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αναγκαιότητας του έργου, ταυτιζόμενη έτσι η Δημοτική Αρχή Σελέκου με τα συμφέροντα του εργολάβου.
3)    Το κόστος της εργολαβίας ύψους σχεδόν 3 εκ. ευρώ, που υπολογίστηκε προ δεκαετίας, παραμένει το ίδιο παρά το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές στις κατασκευές έχουν μειωθεί πλέον του 50%.
4)     Η ριζική αλλαγή στάσης του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου που ως αντιπολίτευση ήταν κατηγορηματικά αντίθετος και ζητούσε την ακύρωση του έργου και της εργολαβίας.
Τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα εκθέτουν ανεπανόρθωτα προσωπικά τον Δήμαρχο σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία του αλλά και στη διαφάνεια των ενεργειών του.
Πηγή: diniakos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου