Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις Floral 26.11 - 04.12


Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του FLORAL από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2014:

|| ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Οι εκδόσεις Έναστρον και το Floral σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Αθηνάς Παπαδάκη,«Το κοπάδι»,την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.

Για τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματά της οι: Αντρέας Καράμπελας, Άννα Κατσιγιάννη, Κώστια Κοντολέων, Μάνος Κοντολέων, Γιώργος Ξενάριος, Λιάνα Σακελλίου και Δήμητρα Χριστοδούλου.

Ανάμεσα στις αναγνώσεις θα υπάρξουν μουσικές γέφυρες.

Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.



Στις 20:00 | Είσοδος Ελεύθερη


|| ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/11: «ΣΤΑΓΟΝΕΣ» KONSTANTINA TASSOPOULOU BY QUALIFIED

-Γιατί σταγόνες;

-Γιατί είναι πολλά τα υγρά αυτού του βιβλίου…

H Αστική Πολιτιστική Εταιρεία «la Melena del Huachinango» και οι Εκδόσεις Άπαρσις, παρουσιάζουν το μουσικολογοτεχνικό εγχείρημα «ΣΤΑΓΟΝΕΣ».

Το συγκρότημα Qualified «διαβάζει» μουσικά το πιο πρόσφατο βιβλίο της συγγραφέως Κωνσταντίνας Τασσοπούλου που τιτλοφορείται «Σταγόνες» και που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις. Ο συνθέτης Σταμάτης Καππάτος (κιθαριστής των Qualified), εμπνεύστηκε από τα διηγήματα της συλλογής και ξαναέγραψε με νότες κάποια από αυτά, που κατά κύριον λόγο καταπιάνονται με την απώλεια: φυσική ή μεταφορική.

Το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό. Οι γλυκόπικρες ιστορίες διαβάζονται επί σκηνής από την ίδια τη συγγραφέα, καθώς οι Qualified με μια κιθάρα, ένα μπάσο, λίγα πλήκτρα και πολλά τύμπανα συναφηγούνται.

Μη χάσετε αυτό το μοναδικό εγχείρημα…

QUALIFIED

Ηλεκτρική κιθάρα: Σταμάτης Καππάτος

Ηλεκτρικό μπάσο: Περικλής Χατζής

Πλήκτρα: Παναγιώτης Παπανικολάου

Drums: Μιχάλης Σκουτέλης


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα:

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια και βίντεο:

Luis Gómezbeck

Γραφιστικά:

Γιώργος Ευσταθίου

Οργάνωση:

Αστική Πολιτιστική Εταιρεία «la Melena del Huachinango»



Στις 20:00 | Είσοδος Ελεύθερη 


|| ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11: ADRODYSSEY ORCHESTRA

Η AfrodysseyOrchestra ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013 .

Το ρεπερτόριό της είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Η AfrodysseyOrchestraσυνθέτει /δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζει, χρησιμοποιώντας όργανα, άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικανικής άρπας, και το Balafonπου είναι ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από τη Μικρασιάτικη μουσική παράδοση.

Η Afrodyssey Orchestra αποτελείται από τον Narayan Protin στα κρουστά/φωνή/kamelen ngoni, τον Κώστα Αρβανίτη στην κιθάρα/σύνθεση, το Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσσο, το Γιώργο Κωστελέτο στα τύμπανα, το Βασίλη Οικονομίδη στα κρουστά/balafon/τενόρο σαξόφωνο, τον Παναγιώτη Ράπτη στο άλτο σαξόφωνο, και όλοι μαζί παίζουν κρουστά και τραγουδάνε.

Από το Φεβρουάριο του 2014 η ορχήστρα μετράει ένα νέο μέλος, το Θοδωρή Ρέλλο, ιδρυτικό μέλος των Mode Plagal, στο τενόρο σαξόφωνο. Τον Μαιο του 2014 ηχογραφήσανε ζωντανά στο Subway Studios το πρώτο τους CD το οποίο κυκλοφορήσε στα τέλη Ιουλίου με ανεξάρτητη παραγωγή.

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ


|| ΠΕΜΠΤΗ 04/12: ΚΩΣΤΑΣ-ΘΑΝΟΣ

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα) και τον Κώστα Παρίση (Υπόγεια Ρεύματα) δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια οι φωνές τους αποτελούν δυό από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικοί, εκφραστικοί, έντονα φορτισμένοι και συνήθως, με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησαν και κρατάνε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή τους.

Αγαπημένα τραγούδια των Υπογείων Ρευμάτων και των Διάφανων Κρίνων από τους ίδιους τους τροβαδούρους τους. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Johnny Cash o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)



Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου