Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία



Ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου μας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Περιστερίου, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποιήσαμε, σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π. Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, καθώς ο Οκτώβρης βρίσκει τα σχολεία με ελλείψεις σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, νηπιαγωγούς, παράλληλης στήριξης και ειδικό βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Σχολείο. 

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, άκουσε με «κατανόηση» και «συμπάθεια» τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων, ωστόσο δε δεσμεύτηκε, επί της ουσίας, ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς θα καλυφθούν. 

Από την «κατανόηση» και τη «συμπάθεια» των εντελοδόχων της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που αφήνει σχολεία χωρίς δασκάλους, έχουμε χορτάσει. 

Όπως πέρσι με προφορικές εντολές απαιτούνταν η σύμπτυξη τμημάτων, έτσι και τώρα, εκβιαστικά και απειλητικά, με προφορικές εντολές προσπαθεί το ΥΠΑΙΘ να καλύψει το μεγάλο αριθμό κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. 

Στόχος, οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ, με τη συρρίκνωση της λειτουργίας των ολοημέρων, με αλχημείες στην πρωινή λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και με συμπτύξεις τμημάτων. 

Έτσι, επιδιώκεται να κλείσουν τμήματα των κλασικών ολοήμερων, ώστε να μετακινηθούν οι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν κενά σε πρωινά τμήματα. 

Ένα μήνα μετά την έναρξη των δημοτικών και νηπιαγωγείων, και στη Γ’ Διεύθυνση δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται καθημερινά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία να μη λειτουργούν την απογευματινή τους ζώνη ή να τη λειτουργούν για λίγα τμήματα, σχολεία να λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις στην ανάπτυξη του προγράμματός τους, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη και ειδικά σχολεία να βρίσκονται κάτω από καθεστώς εγκατάλειψης.

Οι χαμένες ώρες που συσσωρεύονται δημιουργούν κλίμα ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, νέα μορφωτικά ελλείμματα για τους μαθητές μας, μεγαλύτερα κοινωνικά πλήγματα στις οικογένειές τους.

Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά, τότε κάθε κενό στην πρωινή ζώνη θα επιδιώκεται να καλυφθεί με κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, συμπτύξεις και αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού. 

Δε θα ανεχτούμε και δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα στα σχολεία, το μέλλον των παιδιών μας και την απαξίωση των δικαιωμάτων μας.




ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:



Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις . 


Να μην κλείσει κανένα τμήμα είτε κλασικό είτε ολοήμερο και να λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών που έχουν εγγραφεί .


Να μην μετακινηθεί κανένας μαθητής.


Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών που « θεωρούνται υπεράριθμοι » .


Μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα σε 15 για το Νηπιαγωγείο και τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού και 20 για τις υπόλοιπες .


Άμεση στελέχωση των ειδικών σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου