Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ : το Περιστέρι «ανοχύρωτη Πόλη»



 
Η πρόσφατη νεροποντή της 24-10-2014 βρήκε το Περιστέρι «ανοχύρωτη Πόλη».
Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Επίσης να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς σύμβουλους και τους σύμβουλους των Δημοτικών Κοινοτήτων καθώς και στελέχη και μέλη της Παράταξής μας που ενεργοποιήθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό των κατοίκων στο Ρουπάκι, στην περιοχή Τσαλαβούτα και σε άλλες περιοχές που αντιμετώπιζαν προβλήματα προσπαθώντας να βοηθήσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ο δικαιολογημένος θυμός και η αγανάκτηση ανθρώπων που αφέθηκαν στην τύχη τους είναι απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις. Η Πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, αδιαφορούσε επί δεκαετίες για τις επιπτώσεις ενώ γνώριζε. Ήρθε αργά να θρηνήσει «επικοινωνιακά» το χρονικό ενός συντελεσθέντος από την ίδια εγκλήματος. 
Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου θέσαμε το ερώτημα προς τη Διοίκηση του Δήμου σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Όμως, δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να αναδείξουμε τους υπαιτίους γιατί προέχει η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων με πλήρεις και όχι κουτσουρεμένες αποζημιώσεις καθώς και η άμεση εκκίνηση των μελετών και των έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Πόλης μας και της παραμελημένης Δ. Αθήνας.
Η νέα Περιφερειακή Διοίκηση, που βρέθηκε κοντά στους κατοίκους δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Τζόκα μας διαβεβαίωσε ότι θα προβεί άμεσα σε ενέργειες αρμοδιότητας της για την αποκατάσταση των πληγέντων καθώς και για την άμεση δρομολόγηση των μελετών και των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που επλήγησαν και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πλάι τους στον κοινό αγώνα μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης. Όταν δηλαδή θα αισθανθούν απόλυτα ασφαλείς μέσα στην οικογενειακή τους Στέγη.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ
Επικεφαλής της Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου