Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μεγαλειώδης Συγκέντρωση Περισσότεροι από 800 Χαϊδαριώτες στο ‘’ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ Σε τροχιά Νίκης ο Ηρακλής Δρούλιας

  • Ηρακλής Δρούλιας: Στις 18 Μαΐου κάντε το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ τη Νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας

Περισσότεροι από 800 Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλή Δρούλια και βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου τη Κυριακή 16 Μαρτίου , στην πρώτη δημόσια συγκέντρωση του δημοτικού συνδυασμού ‘ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’.


Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι , ωστόσο από τις 11.00 π.μ. οι φίλοι και οι υποστηριχτές του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλή Δρούλια είχαν κατακλύσει το εξωτερικό περίβολο και την αίθουσα του κυλικείου , ενώ στις 12 μ . ήδη είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο εντός της αίθουσας . Περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Δρούλια από οθόνες που είχαν τοποθετηθεί έξω από την αίθουσα , αφού αποδείχτηκε μικρή για τον όγκο μιας τέτοιας συγκέντρωσης .



Ο Υποψήφιος Δήμαρχος προσήλθε στο χώρο της εκδήλωσης περίπου στις 12.30 και μέσω θερμών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων , ανέβηκε στο βήμα .

Φανερά συγκινημένος ο κ Δρούλιας ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας από καρδιάς , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά , τους συμπολίτες του για την παρουσία τους .

‘’Να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στο μέλλον της πόλης μας. Να πάμε το Χαϊδάρι
μπροστά.

Να κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.

Γιατί αγαπάμε και νοιαζόμαστε την πόλη μας.
Γιατί πρέπει να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.
Γιατί θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.
Όλοι μαζί είμαστε σε θέση να το καταφέρουμε.’’, για να συνεχίσει με τους λόγους που προσμέτρησαν στην απόφασή του να θέσει τον εαυτό του στη κρίση των συμπολιτών του ως υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου , ‘’Την απόφασή μου να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη και την προτίμησή σας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές καθόρισαν μια σειρά παραγόντων:

Πρωταρχικά, η επιθυμία να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και ζω, αλλά και η παρότρυνση πολλών φίλων και συμπολιτών μας.

Για μένα, ως πολιτικό μηχανικό, το να σχεδιάζεις και να υλοποιείς έργα για την πόλη σου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Οι γνώσεις και η εμπειρία από τη διοίκηση μεγάλων οργανισμών μου δημιουργούν την πεποίθηση ότι μπορώ να ανταπεξέλθω με επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Όπως οραματιστήκαμε και αναμορφώσαμε τα δημοτικά σχολεία της πόλης, έτσι οραματιζόμαστε την ανάπλαση του Χαϊδαρίου, τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης της πόλης μας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Επίσης, προσμέτρησε και η βεβαιότητα ότι ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος και γεννιέται η ανάγκη για το καινούργιο, το σύγχρονο, το οργανωμένο, το διαφορετικό, που θα δώσει νέα πνοή στο Χαϊδάρι, με νέους όρους για την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας.’’

Μέρος της ομιλίας του αποτέλεσαν οι δεσμεύσεις , το προγραμματικό πλαίσιο και το συνολικό στρατηγικό σχέδιο του δημοτικού του συνδυασμού , το ‘’ Χαϊδάρι 2020’’ , όπως είναι η κωδικοποιημένη , όπως θα έλεγε κάποιος , ονομασία του προγράμματός του .

‘’Ο σκοπός μας είναι ένας και μοναδικός: Να πάει η πόλη μας μπροστά.

Να κτίσουμε το Χαϊδάρι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Της ασφάλειας, των λειτουργικών υποδομών, της πολιτιστικής αναβάθμισης, του αθλητισμού, των νέων ανθρώπων, των περιβαλλοντικών και οικολογικών κατακτήσεων, της καινοτομίας και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να τα νικήσουμε και με δράσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και τα αναγκαία έργα, να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα δημιουργίας.

Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε. ‘’

Το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι ξεκάθαρο, είπε ο κ. Δρούλιας .

‘’Η κοινωνία ζητάει λύσεις στα προβλήματα. Ζητάει συγκροτημένη, έντιμη και ηθική ηγεσία. Ζητάει ηγεσία με πρόγραμμα και σχέδιο δράσης, η οποία θα στέκεται με ευαισθησία δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή, με ανθρώπους έντιμους, ικανούς, σμιλευμένους επαγγελματικά και κοινωνικά, που θα έχουν ως βασική προτεραιότητα το Χαϊδάρι. Η πόλη μας χρειάζεται μια ηγεσία ικανή, μια ηγεσία ισχυρή, που δεν θα είναι επιλογή κομματικών ή οικογενειακών μηχανισμών.

Θέλουμε δήμαρχο για να κάνει δουλειά και όχι για να βρει δουλειά.

Θέλουμε μια νέα δημοτική αρχή με σύγχρονο και δημιουργικό πνεύμα που θα συνθέτει διαφορετικές απόψεις, θα οργανώνει και θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην καθημερινή ζωή της πόλης, θα λειτουργεί με σχέδιο και στρατηγική, και κυρίως θα βρίσκεται δίπλα στο Δημότη και τα προβλήματά του.

Μια νέα δημοτική διοίκηση που θα νοιάζεται για τον πολίτη και θα τον προστατεύει, θα τον σέβεται και θα δημιουργεί καθημερινά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του.’’

Συγκεκριμένες είναι οι άμεσες δεσμεύσεις του υποψηφίου δημάρχου , όπως :

• Άμεση μείωση των δημοτικών τελών.
• Πρόγραμμα πλήρους απαλλαγής των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

• Ίδρυση και λειτουργία δημοτικών ιατρείων

• Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου

• Ενδυνάμωση και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της πόλης και επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ στα Κουνέλια

• Στη βάση της εθελοντικής προσφοράς εργασίας και σε στενή συνεργασία με την τοπική εκκλησία, δημιουργούμε Το Σπίτι Αλληλεγγύης στο οποίο θα παρέχεται σίτιση και συμπαράσταση σε άπορους ανθρώπους και σε οικογένειες της περιοχής που χρήζουν ιδιαίτερης ανάγκης

Ο κ. Δρούλιας αναφέρθηκε σε όλους τους άξονες του προγράμματός του ‘’Χαϊδάρι 2020’’ , από τα θέματα της εκπαίδευσης , των υποδομών , του περιβάλλοντος , της ανάγκης για περισσότερο πράσινο , του πολιτισμού και των αθλητικών υποδομών .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα απασχόλησης και στο κορυφαίο πρόβλημα της ανεργίας , υποστηρίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και δεσμεύτηκε για την δημιουργία δημοτικού γραφείου απασχόλησης και τοπικής επιχειρηματικότητας .

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα θέματα διαφάνειας , στην ανάγκη να υπάρξει ένας σύγχρονος και δημοκρατικός δήμος , οικονομικά αυτοδύναμος και διοικητικά επαρκής καθώς και στην διεύρυνση της τοπικής δημοκρατίας με την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των Πολιτών στο δημοτικό γίγνεσθαι .

H αξιοκρατία αποτελεί το πρωταρχικό αίτημα της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα , τόνισε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του , ενώ κάλεσε τους Πολίτες του Χαϊδαρίου να επιλέξουν την νέα Δημοτική Αρχή με αξιοκρατικά κριτήρια . Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα :

‘’Και αυτό διεκδικούμε για το Δήμο μας: αξιοκρατία, αξιοκρατικές επιλογές από τους δημότες. Θα το φωνάζουμε συνέχεια: πολίτες του Χαϊδαρίου ψηφίστε με αξιοκρατικά κριτήρια, ψηφίστε με βάση τις ικανότητες και τα προγράμματα των υποψηφίων. Αν επιθυμούμε το καλύτερο για την πόλη μας, οφείλουμε να επιλέξουμε τους καλύτερους.’’


Η ομιλία ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Δρούλιας προς τους συμπολίτες του , να στηρίξουν αποφασιστικά το ‘’ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του , ενώ η όλη ατμόσφαιρα έγινε περισσότερο θερμή και η αίθουσα κατακλύσθηκε από ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα όταν ακούστηκε η φράση ότι το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι η παράταξη της Ελπίδας. Είναι η παράταξη των έντιμων, των ικανών, των αποφασισμένων να δουλέψουν για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του και ότι στις 18 Μαΐου θα αναδειχθεί η παράταξη της Νίκης και της Δημιουργίας .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων 33 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ηρακλή Δρούλια :

Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

Σας ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση του δημοτικού μας συνδυασμού ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Η σημερινή σας παρουσία στην πρώτη δημόσια συγκέντρωσή μας ενισχύει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη προσπάθεια με σκοπό να γυρίσουμε σελίδα. Να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στο μέλλον της πόλης μας. Να πάμε το Χαϊδάρι μπροστά.

Να κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.

Γιατί αγαπάμε και νοιαζόμαστε την πόλη μας.
Γιατί πρέπει να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.
Γιατί θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.
Όλοι μαζί είμαστε σε θέση να το καταφέρουμε.

Ενώνουμε τα κοινά μας οράματα, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για την πόλη που ζούμε και πορευόμαστε σε ένα κοινό βηματισμό, χωρίς πολιτικά και ιδεολογικά στερεότυπα.

Με νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους, πετυχημένους επαγγελματικά και κοινωνικά, συνθέτουμε ένα ευρύ, πολυσυλλεκτικό, ενωτικό δημοτικό συνδυασμό. Πρόκειται για μια ισχυρή ομάδα, με όρεξη για δουλειά, γνώσεις, ικανότητες, ευαισθησίες, και κυρίως ήθος και εντιμότητα.

Μοναδική μας επιδίωξη το καλό της πόλης. Αντίπαλός μας τα προβλήματα.

Η προσπάθεια είναι συλλογική. Η πορεία για την επίτευξη του σκοπού, δύσκολη.

Με θέληση και αποφασιστικότητα, με στρατηγικό σχέδιο, ώριμο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, και κυρίως με τη δική σας συμμετοχή, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί η πόλη μας έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Γιατί η πόλη μας και οι άνθρωποί της αξίζουν τα καλύτερα.

Το όραμά μας για το Χαϊδάρι είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, λειτουργικής και ανθρώπινης πόλης, κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού στην Αττική.

Οραματιζόμαστε να μεταμορφώσουμε το Χαϊδάρι σε περιβαλλοντικό πνεύμονα της Δυτικής Αθήνας. Ονειρευόμαστε το Χαϊδάρι του μέλλοντος.

Στον αγώνα αυτό συμμετέχουμε όλοι σε μια δυναμική πορεία προς τα εμπρός. Αποφασίσαμε να δώσουμε δυναμικά το «παρόν», γιατί δεν πρέπει να επιστρέψει το Χαϊδάρι ξανά στο παρελθόν.

Αγαπητοί Φίλοι, Αγαπητές Φίλες,

Την απόφασή μου να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη και την προτίμησή σας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές καθόρισαν μια σειρά παραγόντων:

 Πρωταρχικά, η επιθυμία να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και ζω, αλλά και η παρότρυνση πολλών φίλων και συμπολιτών μας.

 Για μένα, ως πολιτικό μηχανικό, το να σχεδιάζεις και να υλοποιείς έργα για την πόλη σου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Οι γνώσεις και η εμπειρία από τη διοίκηση μεγάλων οργανισμών μου δημιουργούν την πεποίθηση ότι μπορώ να ανταπεξέλθω με επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Όπως οραματιστήκαμε και αναμορφώσαμε τα δημοτικά σχολεία της πόλης, έτσι οραματιζόμαστε την ανάπλαση του Χαϊδαρίου, τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης της πόλης μας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 Επίσης, προσμέτρησε και η βεβαιότητα ότι ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος και γεννιέται η ανάγκη για το καινούργιο, το σύγχρονο, το οργανωμένο, το διαφορετικό, που θα δώσει νέα πνοή στο Χαϊδάρι, με νέους όρους για την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας.

Θα έλεγα ότι κλείνει μία περίοδος, η οποία στη χρονική της κορύφωση ανέδειξε -με τον πλέον τραγικό τρόπο- όλα τα αρνητικά φαινόμενα και τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση, επικαλύπτοντας και τα όποια θετικά παρουσιάστηκαν στη διαδρομή.

Ο κύκλος αυτός κλείνει και χαρακτηρίζει το χθες.

Όμως το Σήμερα είναι εδώ.

Ο νέος κύκλος ανοίγει με το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Ανοίγει με νέα πρόσωπα που ενώνονται στη βάση συγκεκριμένων στόχων, κοινών αντιλήψεων για την πόλη και την πορεία της, χωρίς τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Τα πρόσωπα αυτά κρίνονται και προκρίνονται για την εντιμότητα και το ήθος τους, για την εμπειρία, την επαγγελματική τους διαδρομή και την αποτελεσματικότητα με την οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Πρόκειται για την αξιοκρατική σύνθεση μίας ομάδας, όπου το ένα μέλος συμπληρώνει το άλλο σε ικανότητες και γνώσεις. Και ας μην ξεχνάμε, η αξιοκρατία αποτελεί το πρωταρχικό αίτημα της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Και αυτό διεκδικούμε για το Δήμο μας: αξιοκρατία, αξιοκρατικές επιλογές από τους δημότες. Θα το φωνάζουμε συνέχεια: πολίτες του Χαϊδαρίου ψηφίστε με αξιοκρατικά κριτήρια, ψηφίστε με βάση τις ικανότητες και τα προγράμματα των υποψηφίων. Αν επιθυμούμε το καλύτερο για την πόλη μας, οφείλουμε να επιλέξουμε τους καλύτερους.

Το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι ξεκάθαρο.

Η κοινωνία ζητάει λύσεις στα προβλήματα. Ζητάει συγκροτημένη, έντιμη και ηθική ηγεσία. Ζητάει ηγεσία με πρόγραμμα και σχέδιο δράσης, η οποία θα στέκεται με ευαισθησία δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή, με ανθρώπους έντιμους, ικανούς, σμιλευμένους επαγγελματικά και κοινωνικά, που θα έχουν ως βασική προτεραιότητα το Χαϊδάρι. Η πόλη μας χρειάζεται μια ηγεσία ικανή, μια ηγεσία ισχυρή, που δεν θα είναι επιλογή κομματικών ή οικογενειακών μηχανισμών.

Θέλουμε δήμαρχο για να κάνει δουλειά και όχι για να βρει δουλειά.

Θέλουμε μια νέα δημοτική αρχή με σύγχρονο και δημιουργικό πνεύμα που θα συνθέτει διαφορετικές απόψεις, θα οργανώνει και θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην καθημερινή ζωή της πόλης, θα λειτουργεί με σχέδιο και στρατηγική, και κυρίως θα βρίσκεται δίπλα στο Δημότη και τα προβλήματά του.

Μια νέα δημοτική διοίκηση που θα νοιάζεται για τον πολίτη και θα τον προστατεύει, θα τον σέβεται και θα δημιουργεί καθημερινά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ θα προσπαθήσει να μείνει μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις και κριτικές σε πρόσωπα και πολιτικές του παρελθόντος.

Ο σκοπός μας είναι ένας και μοναδικός: Να πάει η πόλη μας μπροστά.

Να κτίσουμε το Χαϊδάρι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Της ασφάλειας, των λειτουργικών υποδομών, της πολιτιστικής αναβάθμισης, του αθλητισμού, των νέων ανθρώπων, των περιβαλλοντικών και οικολογικών κατακτήσεων, της καινοτομίας και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να τα νικήσουμε και με δράσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και τα αναγκαία έργα, να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα δημιουργίας.

Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε.

Με το Στρατηγικό μας Σχέδιο “Χαϊδάρι 2020’’ καταθέτουμε ενώπιόν σας το όραμά μας για την πόλη και δεσμευόμαστε ότι θα το τηρήσουμε.

Το πρόγραμμα “Χαϊδάρι 2020” αποτελεί την πρόταση ρεαλιστικής στρατηγικής ανάπτυξης της πόλης μας, πέρα από το στενό χρονικό πλαίσιο μίας δημοτικής θητείας.

Το “Χαϊδάρι 2020” θέτει τις προτεραιότητες και τους στόχους για να γίνει η πόλη μας σύγχρονη, λειτουργική, ασφαλής, μια ευρωπαϊκή πόλη που όλοι θέλουμε τη δεκαετία 2020.

Η σημερινή πραγματικότητα με τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επιβάλλουν μια ολοκληρωμένη, συγκροτημένη και αποτελεσματική δημοτική παρέμβαση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Σύνθημά μας και ταυτόχρονα κεντρική επιλογή:

Δήμος με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Συντονίζουμε τις δράσεις μας, θέτοντας στο κέντρο της προσοχής μας τον πολίτη του Χαϊδαρίου, τον κάθε συμπολίτη μας.

Για το σκοπό αυτό δεσμευόμαστε για:
 Άμεση μείωση των δημοτικών τελών. Ήδη δημοσιοποιήσαμε ευρέως τη συγκεκριμένη δέσμευση, δίνοντας απόλυτους αριθμούς.

 Εφαρμόζουμε πρόγραμμα πλήρους απαλλαγής των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

 Ίδρυση και λειτουργία δημοτικών ιατρείων, η ανάγκη είναι δεδομένη και το αίτημα ώριμο και ρεαλιστικό, η δε υλοποίησή του απόλυτα εφικτή.

 Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου.

 Ενδυνάμωση και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της πόλης και επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ στα Κουνέλια.

 Στη βάση της εθελοντικής προσφοράς εργασίας και σε στενή συνεργασία με την τοπική εκκλησία, δημιουργούμε Το Σπίτι Αλληλεγγύης στο οποίο θα παρέχεται σίτιση και συμπαράσταση σε άπορους ανθρώπους και σε οικογένειες της περιοχής που χρήζουν ιδιαίτερης ανάγκης.

 Προτείνουμε νέα προγράμματα υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, όπως οικιακή βοήθεια, φυσικοθεραπεία στο σπίτι, σε όσες και όσους είναι αδύνατη η μετακίνησή τους.

 Αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών στην κατεύθυνση της εξωστρεφούς δράσης, μέσα από ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό διοικητικό οργανισμό.

 Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την πλήρη επιδότηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Φίλες και Φίλοι,

Η φροντίδα των συμπολιτών μας αποτελεί για τη νέα διοίκηση αυτονόητο καθήκον. Ιδιαίτερα σήμερα, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προσφέροντας αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, αλλά και πρακτικές λύσεις.

Η φροντίδα για την πόλη και τους ανθρώπους της αρθρώνεται σε ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών σχετικών με την εκπαίδευση και τις υποδομές της.

 Με συσσωρευμένη την εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, η νέα δημοτική αρχή θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

 Θέλουμε σχολεία σύγχρονα, κυψέλες πολιτισμού και γνώσης, όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα βιώνουν ένα αισθητικά και ποιοτικά υψηλό περιβάλλον στην καθημερινή τους λειτουργία.

 Στηρίζουμε το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και ανοίγουμε τις πόρτες του Δημαρχείου σε μια μόνιμη και σταθερή συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.

 Αναπτύσσουμε δράσεις για τη δημιουργία του «Σχολείου του Μέλλοντος», του σχολείου του 21ου αιώνα. Το σχολείο της επόμενης δεκαετίας πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία, τεχνολογικά προηγμένο και λειτουργικά άρτιο. Ας μην ξεχνάμε ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης μίας κοινωνίας.

 Το δημόσιο σχολείο επιθυμούμε να είναι εφάμιλλο, ή και καλύτερο από τα ιδιωτικά σχολεία.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας της πόλης. Αντιμετωπίζουμε τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας με σχέδιο, συστηματική οργάνωση, αποφασιστικότητα και προοπτική.

Κύρια επιδίωξή μας είναι η βελτίωση των βασικών υποδομών, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής και να εξομαλύνονται οι ανισότητες ανάμεσα στις γειτονιές.

Σχεδιάζουμε άμεσα:

 Την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Αφαίας, ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαπέντε χρόνια, όταν κατασκευάσθηκαν οι πρώτες υποδομές στην περιοχή.

 Την επικαιροποίηση και ένταξη της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία και την οριστική επίλυση του προβλήματος στις οδούς Πύλου, Κορυτσάς και στην περιοχή του Ελαιώνα στον Άγιο Ανδρέα.

 Την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αγωγού ομβρίων στη δυτική λεκάνη του Δάσους.

 Την εκπόνηση μελέτης για τη νέα χωροταξική – πολεοδομική οργάνωση του Χαϊδαρίου.

 Μεριμνούμε για την τακτική συντήρηση των φρεατίων και του δικτύου συλλογής ομβρίων υδάτων. Εστιάζουμε επιτέλους, στην επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας των φρεατίων που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής μας.

 Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πρόγραμμα αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο στρατηγικό μας σχέδιο “Χαϊδάρι 2020’’ κυριαρχεί ξεχωριστά η μέριμνα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μας.

 Προτείνουμε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με την ενοποίηση των χώρων πρασίνου της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην περιοχή μας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του οποίου θα γίνουν σε διαφορετικές φάσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η χρηματοδότησή του θα αναζητηθεί από το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης JESSICA. Με την υλοποίηση του έργου θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο χώρων πρασίνου, πολιτιστικών λειτουργιών, αθλητικών δραστηριοτήτων και ποδηλατοδρόμων.

 Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργαζόμαστε με δημόσιους φορείς για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων.

 Προωθούμε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία της πόλης.

 Δημιουργούμε αξιόπιστη δημοτική συγκοινωνία, που θα συνδέει όλες τις γειτονιές της πόλης με το Μετρό.

 Συνεργαζόμαστε με τον ΟΑΣΑ για την τροποποίηση και πύκνωση των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών.

 Διεκδικούμε να φθάσει το Μετρό μελλοντικά στο Αττικό Νοσοκομείο.

 Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες.

 Διαμορφώνουμε δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

Στον τομέα της καθαριότητας, θέλουμε το Χαϊδάρι, πόλη καθαρή και φροντισμένη.

 Επανασχεδιάζουμε το σύστημα και τη δομή της υπηρεσίας καθαριότητας, με σκοπό τόσο τη βελτίωση της αποδοτικότητας όσο και την εξοικονόμηση πόρων.

 Αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες και αναμορφώνουμε δραστικά τους μηχανισμούς συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

 Τοποθετούμε υπόγειους κάδους σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Ο Πολιτισμός και οι Αθλητικές δράσεις πρέπει να αναδειχτούν σε δυναμικά στοιχεία της καθημερινότητάς μας και πηγή έμπνευσης για τους συμπολίτες μας. Βασική μας προτεραιότητα είναι να στρέψουμε τη νέα γενιά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

 Εκπονούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα βελτίωσης, επέκτασης και δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.

 Διεκδικούμε τα γήπεδα στο Σκαραμαγκά και στο Δαφνί προκειμένου να αποδοθούν στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας.

 Ενισχύουμε τον σχολικό – μαζικό αθλητισμό.

 Δημιουργούμε Δημοτική Αθλητική Βιβλιοθήκη.

 Θεσμοθετούμε το Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών της πόλης μας, καθώς και τους ετήσιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες

 Ενισχύουμε το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.

Με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας, θα προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία του Δημοτικού Γραφείου Απασχόλησης και Τοπικής Επιχειρηματικότητας. Ο στόχος αυτού του Γραφείου είναι η σύνδεση της τοπικής επιχειρηματικότητας με τους άνεργους της πόλης μας στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής ένταξής τους στις τοπικές αλλά και άλλες, εκτός πόλης επιχειρήσεις.

 Ιδρύουμε Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, δίνοντας προτεραιότητα στη Γυναικεία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα.

 Ξεκινάμε τη λειτουργία Δικτύου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης της κοινής γνώμης του Χαϊδαρίου για επιχειρησιακά και αναπτυξιακά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικότητας.

 Προσφέρουμε επαγγελματική στέγη σε καινοτόμες εταιρείες παρέχοντάς τους παράλληλα τις απαιτούμενες υποδομές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οργάνωσης, στελέχωσης και ανάπτυξης με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

 Υλοποιούμε πρόγραμμα εργασίας στο σπίτι για άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

 Υποστηρίζουμε δράσεις ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας.

 Στην κατεύθυνση της μείωσης της ανεργίας, αξιοποιούμε κάθε μέσο, θεσμική δυνατότητα και χρηματοδοτικό εργαλείο, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Για όλα τα παραπάνω απαιτείται μια σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική οργανωτική δημοτική δομή.

Ένας Δήμος Δημοκρατικός, φιλικός και αξιόπιστος με υπηρεσίες άμεσης και ποιοτικής εξυπηρέτησης για τον Πολίτη.

Ένας Δήμος οικονομικά αυτοδύναμος και διοικητικά επαρκής.

Με διαφάνεια, με συμμετοχή των δημοτών σε όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες του, με μείωση της γραφειοκρατίας, με πλήρη δημοσιοποίηση των πεπραγμένων του, με διαρκή ενίσχυση των θεσμών άμεσης δημοκρατίας.

Στο κέντρο της προσοχής του νέου και αποτελεσματικού Δήμου Χαϊδαρίου θα βρίσκεται ο Πολίτης και η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας του.

Προσπάθησα με σύντομο τρόπο, να σας παρουσιάσω το στρατηγικό μας σχέδιο “Χαϊδάρι 2020’’, τη φιλοσοφία, την αντίληψή μας και τους βασικούς του άξονες. Το πρόγραμμά μας περιέχει καινοτόμες προτάσεις και αφορά σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής στο Δήμο: στην παιδεία, στην κοινωνική μέριμνα, στη νεολαία, στον αθλητισμό, στην οικονομική ανάπτυξη, στο περιβάλλον, στις υποδομές και στην εξυπηρέτηση του δημότη.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν προεκλογικές δηλώσεις, αλλά άμεσες και υλοποιήσιμες δεσμεύσεις.

Χαϊδαριώτισσες, Χαϊδαριώτες,

Οι δημοτικές εκλογές είναι ένα ορόσημο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και αποτελούν ώρα ευθύνης για όλους μας. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, μακριά από διλήμματα, διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές αγκυλώσεις.

Εμείς γνωρίζουμε το καθήκον μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους ανθρώπους της.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι νέες ανάγκες αλλά και οι δυνατότητες που διαθέτει η πόλη, μας καλούν να υλοποιήσουμε το σχέδιο προστασίας και περιφρούρησης του κοινωνικού ιστού. Να κάνουμε το Χαϊδάρι Πόλη της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, να ενεργοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του και να αναδείξουμε την πόλη μας σε πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας.

Χρειαζόμαστε μια νέα δημοτική αρχή που θα στέκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη.

Πολίτες του Χαϊδαρίου,

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου αποφασίζουμε αν θα στηρίξουμε με την ψήφο μας το νέο, το καινοτόμο και δημιουργικό, αν θα αφήσουμε την πόλη μας να προχωρήσει μπροστά, να κάνει μια νέα αρχή, να ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο.

Εμείς σας κοιτάμε στα μάτια με ευθύτητα και ειλικρίνεια, και σας λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για αυτό.

Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, θα αγωνιστούμε για να πάμε το Χαϊδάρι μπροστά. Γιατί δεν θέλουμε να επιστρέψει το Χαϊδάρι ξανά στο παρελθόν. Το Χαϊδάρι δεν γυρίζει πίσω.

Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουμε όλοι μαζί για να μετατρέψουμε, για να μετατρέψετε, το όραμα δημιουργίας σε πράξη δημιουργίας. Για να αναδείξουμε το δημοτικό μας συνδυασμό πρώτη δύναμη.

Απευθύνω προσκλητήριο σε όλες και όλους. Στηρίξτε δυναμικά το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Εγκρίνετε με την ψήφο σας τη νέα ομάδα, την ισχυρή ομάδα που θέλει, ξέρει και μπορεί να οδηγήσει το Χαϊδάρι στη νέα εποχή. Θυμηθείτε το ζητούμενο της αξιοκρατίας και ψηφίστε με αξιοκρατικά κριτήρια. Επιλέξτε πρόγραμμα και ικανούς υποψηφίους.

Στις 18 Μαΐου στηρίξτε αποφασιστικά το συνδυασμό μας, το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Είναι η παράταξη της Ελπίδας. Είναι η παράταξη των έντιμων, των ικανών, των αποφασισμένων να δουλέψουν για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του. Είναι η παράταξη της Νίκης και της Δημιουργίας.

Στις 18 Μαΐου κάντε το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ τη Νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Για το Χαϊδάρι που αγαπάμε και νοιαζόμαστε. Για μια νέα δυναμική πορεία προς τα εμπρός. Για τη νέα εποχή.

Το παρόν και το μέλλον του Χαϊδαρίου ανήκει σε όλες και όλους σας. Ας το κατακτήσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου