Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ με επιτυχία η πρώτη από τις έξι διαλέξεις



 «: Τα άστρα και η μύθοι τους».

Ασφυκτικά γέμισε χτες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το Πνευματικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος» στην πρώτη από τις έξι διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ».
Εισηγητής της πρώτης διάλεξης με τίτλο «Τα άστρα και η μύθοι τους» ήταν ο διακεκριμένος Αστροφυσικός, Αιγαλιώτης και πανεπιστημιακός δάσκαλος, γνωστός και από τις επιστημονικές εκπομπές του στη δημόσια τηλεόραση, κ.Στράτος Θεοδοσίου.  Ο κ.Θεοδοσίου μάγεψε τους
παραβρισκόμενους, καθώς έγινε οδηγός τους σε μια υπέροχη περιπλάνηση στα Άστρα του Βόρειου Ουρανού, τη σύνδεσή τους με τους πολύπλοκους και θαυμαστούς μύθους της αρχαιότητας και κατ’αυτόν τον τρόπο τη γέννηση της υπέροχης Ελληνικής Αστρονομικής Μυθολογίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αιγάλεω κ.Χρήστου Καρδαρά, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον κ.Θεοδοσίου και τον κ.Δανέζη για την αφιλοκερδή προσφορά τους στους πολίτες του Αιγάλεω και τόνισε πως σκοπός είναι τα «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ» να γίνουν θεσμός και να λειτουργήσουν ως  το χειμερινό ανάλογο της Πολιτιστικής Διαδρομής ώστε όλοι οι πολίτες να έρθουν πιο κοντά στη γνώση και τις τέχνες, όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.
Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 19.00, με εισηγητή τον κ.Μάνο Δανέζη και θέμα «Ένα περίεργο καινούριο Σύμπαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου