Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Κελάφας - Κάλεσμα ενότητας και ανατροπής!


 Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Περιστέρι για Όλους» 26 Ιανουαρίου 2014.


Κάλεσμα ενότητας και ανατροπής στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παράταξης «Περιστέρι για Όλους» στο Δημαρχείο Περιστερίου.

 Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε με την ομιλία του στους πολίτες του Περιστερίου ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κελάφας.
Ο Δημήτρης Κελάφας μίλησε πριν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του συνδυασμού «Περιστέρι για Όλους», σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Περιστερίου, που ήταν
κατάμεστο. Ο κόσμος είχε γεμίσει και τους χώρους της πλατείας γύρω από το Δημαρχείο.
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κελάφας άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι, αλλά και στα μνημόνια και στην πολιτική της κυβέρνησης. Μίλησε χαρακτηριστικά για ένα κράτος που «αντί να είναι αρωγός διώκει» και αναφέρθηκε στις δυνατότητες του δήμου, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες του Περιστερίου από τα

προβλήματα που τους δημιουργούν τα αλλεπάλληλα μέτρα. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης, που επισήμανε την ανάγκη στήριξης των πολιτών από τη δημοτική αρχή με μέτρα κοινωνικής πολιτικής. «Στο Περιστέρι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην κρίση» δήλωσε.    
 διαίτερη αναφορά έκανε στις σπατάλες της σημερινής δημοτικής αρχής και στην υπερχρέωση του δήμου τα τελευταία χρόνια.Ενώ το 2002 η επιβάρυνση ανά κάτοικο ήταν 2,67 ευρώ, το 2013 έφτασε τα 19,75 ευρώ ανά κάτοικο, δηλαδή αύξηση 740%.
Ήρθε η ώρα να σταματήσει το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους, η κατάτμηση των έργων, οι υπερτιμολογήσεις.

Ο Δημήτρης Κελάφας δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Περιστερίου θα σταματήσει να είναι μοντέλο για την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων: Να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια της τρόικας, για παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών όπως καθαριότητα, πράσινο, «βοήθεια στο σπίτι» σε ιδιώτες και εργολάβους.
Η παράταξή μας δήλωσε ο Δημήτρης Κελάφας έκανε τη μεγάλη ρήξη το 2009. Εμείς αντιληφθήκαμε έγκαιρα ότι η κοινωνία αναζητά νέες δυνάμεις που θα βάλουν τέλος στη φαυλότητα και την κλεπτοκρατία και θα δώσουν μια νέα προοπτική στη χώρα. Η κοινωνία αναζητά τις δυνάμεις που θα θέσουν τέρμα στα μνημόνια, στην κυριαρχία των τραπεζών, τη μηντιοκρατία, τη διαπλοκή. Η κοινωνία αναζητά τις δυνάμεις που θα πετύχουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εμείς είμαστε μια τέτοια δύναμη.

«Εμείς είμαστε το νέο», τόνισε με έμφαση, καικάλεσε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, προκειμένου να γίνει μια καινούργια αρχή στο Περιστέρι.
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το Περιστέρι καλύτερο. Τη ζωή μας καλύτερη.
Κάλεσε πολίτες, κινήματα, δημοτικές παρατάξεις, όλους όσους επιθυμούν μια διαφορετική πολιτική στο Δήμο, όλους όσους πιστεύουν ότι είναι καιρός να γίνει παρελθόν η σημερινή διοίκηση που εκφράζει το ΧΘΕΣ, να ενωθούμε όλοι μαζί για να αποκτήσει το Περιστέρι μια διοίκηση αντάξια των ανθρώπων του και των αγωνιστικών παραδόσεών του.
Το Περιστέρι στη 80χρονη πορεία του ήταν πρωτοπόρο και καταλύτης πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών που άλλαξαν την Ελλάδα. Αυτό το ρόλο πρέπει να παίξει και σήμερα. Η ανατροπή να ξεκινήσει από εδώ. «Απ’ το Περιστέρι ας ανάψει το φυτίλι της ανατροπής» δήλωσε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη Δημοτικών Παρατάξεων του Περιστερίου, αντιπροσωπείες από αθλητικά σωματεία, εθνικοτοπικούς συλλόγους, εκπρόσωποι συλλόγων και παραγωγικών φορέων της πόλης μας και δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Η παράταξή μας και ο Δημήτρης Κελάφας εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Περιστεριώτες που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και τους χώρους της πλατείας, δίνοντας ένα σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα ενότητας και ανατροπής ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Ομιλία Δημήτρη Κελάφα.



Φίλες και φίλοι,


Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσους ήρθατε.
Με τιμάτε με την παρουσία σας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά χωρίς μνημόνια και χαράτσια, χωρίς λουκέτα και χωρίς απολύσεις. Και πάνω απ’ όλα υγεία. Ούτως ή άλλως είναι πολύτιμη, πόσο μάλλον τώρα με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Εύχομαι το 2014 να είναι χρονιά ανατροπής. Το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας.Και η αρχή μιας νέας Ελλάδας.
Οι δημοτικές εκλογές γίνονται σε μια εποχή κρίσιμη για την πατρίδα.
Οι δανειστές και η τρόικα έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία. Όλα όσα κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και μόχθο καταπατούνται και εξαφανίζονται.Οι εργασιακές σχέσεις έχουν επιστρέψει δεκαετίες πίσω για να έχουμε θετικό «πρωτογενές πλεόνασμα»......
Οι οικονομικοί δείκτες έχουν μπει πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εκλογές αυτές δεν είναι αποκομμένες από τον ευρύτερο αγώνα που δίνει η κοινωνία για την επιβίωσή της. Νομίζω ότι το κλειδί να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της φτωχοποίησης των Ελλήνων είναι να προωθήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα.Θέλουμε κοινωνίες που να μην ευημερούν μόνο οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι.Θέλουμε κοινωνίες που όλοι θα ζουν με αξιοπρέπεια,Με ελπίδα, με προοπτική και με ένα επίπεδο κοινωνικής προστασίας.Το σημαντικότερο είναι να νιώθουμε ασφαλείς για το μέλλον. Αυτά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Νομίζω ότι σήμερα εκδικούνται τους Έλληνες για όσα συνέβησαν την προηγούμενη περίοδο της ευημερίας

Φίλες και φίλοι
Εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος πρώτη φορά το 2002
και γνωρίζω από κοντά πως λειτουργεί η Τοπική αυτοδιοίκηση και το πολιτικό σύστημα γενικότερα
Θύμωσα και αγανάκτησα.
Αρνήθηκα να γίνω συμμέτοχος στο έγκλημα.
Έζησα την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων τότε που για μια συναυλία ξοδεύονταν 600.000 ευρώ.
Τότε αντισταθήκαμε και προειδοποιήσαμε, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Μας έλεγαν ότι θέλουμε «να μείνει το Περιστέρι στο σκοτάδι».
Είδα από κοντά πως εκτελούνται τα δημόσια έργα.
Είδα πως γίνονται οι προσλήψεις και τον εμπαιγμό με τα stage.
Κατάλαβα τι γίνεται με τα δάνεια, πως δίνονταν και που κατέληγαν τα χρήματα.
Κατάλαβα πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ένας πολιτικός και τι πρέπει να δώσει για να γίνει «αγαπημένος των τηλεοπτικών εκπομπών».
Με τη στήριξη ενεργών πολιτών του Περιστερίου αποφάσισα να καταθέσω μια πρόταση ρήξης με το κατεστημένο που κυβερνά το Περιστέρι και τη Δυτική Αθήνα τα τελευταία χρόνια. 
Και αυτό έγινε το 2009, όχι το 2010, το 2009, όταν ακόμη στον ορίζοντα δεν φαίνονταν τα σύννεφα της καταστροφής και η χώρα είχε μια πανίσχυρη και αλαζονική κυβέρνηση. Μαζί κάναμε τη μεγάλη ρήξη. Ήταν μια πράξη πολιτικής παλληκαριάς και γενναιότητας.
Δεχθήκαμε έναν ανελέητο πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα της πόλης και όχι μόνο
και από τα κανάλια της διαπλοκής. Στις εκλογές του 2010 πήραν σαφή θέση εναντίον μας.
Εμείς δεν κάναμε πίσω. 
Απορρίψαμε κάθε συναλλαγή με το παλιό και το φθαρμένο. 
Δεν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου όμως η νίκη μας ήταν μεγάλη. Ο λαός του Περιστερίου έστειλε ένα ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα.
Μας ανέδειξε αξιωματική αντιπολίτευση, μας εμπιστεύτηκε, κράτησε ζωντανή την κίνησή μας.
Μας είπε συνεχίστε. Μας είπε αντισταθείτε.
Την τελευταία τριετία η παράταξή μας έδωσε μάχες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τα συμφέροντα του περιστεριώτικου λαού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους και το επιτελείο των εθελοντών που στήριξαν αυτά τα χρόνια την παράταξη. 
Σταθήκαμε απέναντι στη σημερινή διοίκηση. Όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσαμε εμπειρία, μάς εμπιστεύτηκαν περισσότεροι πολίτες, νέα στελέχη πύκνωσαν και πυκνώνουν τις γραμμές μας.
Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής και τη διοίκηση του Δήμου.
Μα καλά λένε μερικοί, τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου δεν είναι υγιή;
Δεν έχουν γίνει έργα;
Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες
η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι καταχρεωμένος.
Η σημερινή διοίκηση πήρε 40.000.000 ευρώ δάνεια από τράπεζες.
Ενώ το 2001 ο δανεισμός ανά δημότη ήταν 35,89 € το 2013 έφτασε στα 243,50€,
Δηλαδή αυξήθηκε κατά 678%.
Τα δάνεια αυτά σήμερα δεν εξυπηρετούνται, δεν πληρώνονται. Βέβαια δεν είναι μόνο τα 40 εκατομμύρια ευρώ δάνεια. Είναι επιπλέον
- Οι τόκοι
- οι οφειλές σε προμηθευτές,
- τα leasing,
- οι οφειλές προς ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία.
Ελάχιστο ποσό από τα δάνεια δόθηκε για αγορά γης ή έργα υποδομής. 
Τα περισσότερα δόθηκαν για αναπλάσεις πλατειών, δεύτερη, τρίτη φορά, και πάει λέγοντας,
και για γιορτές και πανηγύρια.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος αύξησε υπέρμετρα τους δημοτικούς φόρους.
Ενώ το 2002 η επιβάρυνση ανά κάτοικο ήταν 2,67 ευρώ, το 2013 έφτασε τα 19,75 ευρώ ανά κάτοικο, δηλαδή αύξηση 740%
Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταγγείλει τον πακτωλό χρημάτων που σπαταλήθηκαν σε πανάκριβα και υπερκοστολογημένα έργα.
- Διαφωνήσαμε που η οδός Καραθεοδωρή κόστισε 1.200.000 ευρώ
- Διαφωνήσαμε που η κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού κοστολογήθηκε 3.650.000 ευρώ.
- Διαφωνήσαμε όταν δόθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τις γιορτές και τα πανηγύρια στο άλσος
Όλα αυτά είναι λεφτά του περιστεριώτη. 
Όλη αυτή τη σπατάλη, την πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος.
Και δεν πληρώνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη μεγάλη κλοπή,
Δεν πληρώνουν αυτοί που με τα κλεμμένα αγόρασαν σπίτια στο Λονδίνο,
στο Μικρό Χωριό, στην Εκάλη και τα υπόλοιπα τα έχουν σε offshore εταιρείες.
Εμείς δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός.Όμως με τα χρήματα που έπεσαν στο Περιστέρι την τελευταία δεκαετία, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα.
Και ειδικά στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.
Αντίπαλός μας, όμως, δεν είναι ο σημερινός Δήμαρχος αλλά το σύστημα που δημιούργησε,
Ένα σύστημα αδιαφάνειας, σπατάλης και κυριαρχίας της εικόνας.

Αγαπητοί συμπολίτες, 
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η αποχή στο Περιστέρι έφτασε το 70%.
Πρόκειται για ένα πραγματικά ισχυρό μήνυμα.
Δεν δέχομαι ότι το 70% των Περιστεριωτών δεν ενδιαφέρεται για τα όσα γίνονται στην πόλη του. 
Είναι πράγματι πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν χάσει την πίστη τους στο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα.
Έχουν βαρεθεί να βλέπουν να μη γίνεται τίποτε για τη βελτίωση της πόλης και της ζωής τους και να υλοποιούνται μόνο έργα για το θεαθήναι.
Ακούνε για προγράμματα για τους νέους, για πολιτισμό και αθλητισμό που θα τους δώσει διέξοδο. Στην υλοποίησή του αυτό διαμορφώνεται σε μια συναυλία και σε κάποιους χώρους για σωματική άσκηση. Αυτό δεν είναι διέξοδος, δεν είναι η λύση.
Είναι αποφυγή να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα των νέων. Έχουν πτυχίο και δεν έχουν δουλειά. Σπουδάζουν και δεν έχουν προοπτική. Κάποιοι κουρεύουν τα όνειρά τους.
Όταν το κεντρικό κράτος αδιαφορεί, και αντί να είναι αρωγός, διώκει, ο δήμος οφείλει να εξαντλήσει ενέργεια, πόρους και εφευρετικότητα για να αμβλύνει τα προβλήματα, όταν δεν μπορεί να τα λύσει.
Υπάρχουν προγράμματα. Πρέπει να ψαχτούν. Να εξαντληθούν οι δυνατότητες.
Να βρεθεί τρόπος να αυξηθεί η απασχόληση, όσο και αν η πολιτική της τρόικας και των μνημονίων οδηγεί τους δήμους σε συρρίκνωση. Πρέπει να αντισταθούμε στη στάση αυτή της κεντρικής εξουσίας προς την αυτοδιοίκηση. Ο δήμος οφείλει να διεκδικεί και όχι να σκύβει το κεφάλι.
Ο Δήμος μπορεί να φτιάξει νέους αθλητικούς χώρους και χώρους αναψυχής,
Μπορεί να αξιοποιήσει χώρους πολιτισμού, όπως ο Φοίνικας και η Ξυλοτεχνία.
Ιδέες χρειάζονται, έμπνευση και διάθεση για δουλειά, ομαδική δουλειά.
Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα να αναδείξει τις δυνατότητές του,
Να συνεργαστεί με τον εμπορικό σύλλογο και τις ενώσεις των βιοτεχνών και να προωθήσει την υγιή επιχειρηματικότητα στην πόλη.
Σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει και ένα επιπλέον μεγάλο καθήκον, την οικοδόμηση ενός δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών:
- Με την ουσιαστική ανάπτυξη του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι,
- και για άτομα με αναπηρία
- Με την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών.
- Με την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων,
- Να δημιουργήσουμε πραγματικό κοινωνικό ιατρείο,
- Να δημιουργήσουμε πραγματικό κοινωνικό παντοπωλείο
- Να αγωνιστούμε για να λειτουργήσει πραγματικά το Κέντρο Υγείας στο Μπουρνάζι και ο σταθμός του ΙΚΑ.
- Τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών πρέπει να καταργηθούν άμεσα.
- Να καταργηθούν όλες οι συνδρομές για συμμετοχή σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Στο Περιστέρι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην κρίση.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Μας θυμώνουν πολλά από αυτά που συμβαίνουν και πολλά από αυτά που δεν συμβαίνουν και μπορούν να συμβούν, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη ζωή στην πόλη μας.
Αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το Περιστέρι καλύτερο. Τη ζωή μας καλύτερη. Φορείς και πολίτες που θέλουν να προτείνουν πράγματα για το δήμο μπορούν να το κάνουν χωρίς ενδιάμεσους.
Με ένα email, με ένα τηλέφωνο, μπορούν να μας ενημερώσουν. Θα τα λάβουμε όλα υπόψη, θα τα συζητήσουμε και ανάλογα θα κάνουμε την τελική διαμόρφωση του προγράμματός μας.
Ενός προγράμματος που θα υλοποιήσουμε.
Η αισιοδοξία πηγάζει απ’ την ομάδα. Εμείς την έχουμε την ομάδα.
Άνθρωποι ικανοί και αποτελεσματικοί ο καθένας στον τομέα του στελεχώνουν τον αγώνα μας.
Θα προστεθούν κι άλλοι.Και παίρνουμε δύναμη από την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Είναι απόδειξη ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το Περιστέρι.
Φίλες και φίλοι,
Μια άλλη πολιτική στο Δήμο είναι εφικτή.
Μια πολιτική μαχητική, μια πολιτική διεκδίκησης,
όχι η πολιτική που έχει επιβληθεί σήμερα στην πόλη, μια πολιτική συμβιβασμού και απάθειας με ό,τι συμβαίνει γύρω μας,
Η διαφάνεια, η λογοδοσία, η λαϊκή συμμετοχή είναι στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν.
Ήρθε η ώρα να σταματήσει το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους, η κατάτμηση των έργων, οι υπερτιμολογήσεις.
Ο Δήμος πρέπει να σταματήσει να είναι μοντέλο για την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια της τρόικας, για παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών όπως καθαριότητα, πράσινο, «βοήθεια στο σπίτι» σε ιδιώτες και εργολάβους,
Ο περιστεριώτικος λαός με συνελεύσεις και δημοψηφίσματα πρέπει να αποφασίζει για την ιεράρχηση των αναγκών και των έργων. Το βασικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι να οργανωθεί επιτέλους το κράτος με τρόπο σύγχρονο.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να απαλλαγεί από τα λάθη του παρελθόντος και να εκσυγχρονισθεί.
Είναι άμεση προτεραιότητα η ριζική αλλαγή του Καλλικράτη και η αποκατάσταση των στρεβλώσεων που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Η κοινωνία αναζητά νέες δυνάμεις που θα βάλουν τέλος στη φαυλότητα και την κλεπτοκρατία και θα δώσουν μια νέα προοπτική στη χώρα.
Η κοινωνία αναζητά τις δυνάμεις που θα θέσουν τέρμα στα μνημόνια, στην κυριαρχία των τραπεζών, τη μηντιοκρατία, τη διαπλοκή.
Η κοινωνία αναζητά τις δυνάμεις που θα πετύχουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Που θα κάνουν την Ελλάδα πάλι ικανή να παράγει, να δημιουργεί.
Η τιμιότητα, η εργατικότητα, το φιλότιμο πρέπει να ξαναγίνουν εφόδια για τη ζωή και τίτλοι τιμής.
Η τάση αυτή είναι αναπότρεπτη. Μέσα από τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια που βιώνει η Ελλάδα σήμερα θα προκύψουν νέες δυνάμεις.
Εμείς είμαστε κίνημα, Ανατροπής, Ενότητας και Τόλμης.Εμείς είμαστε το νέο.Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες,
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σκληρό πολιτικό κατεστημένο και το πελατειακό κράτος που δεν θέλουν να αναδειχθούν νέες δυνάμεις στη διακυβέρνηση της χώρας.Ας αφήσουμε πίσω μας το παλιό.
Ας αγωνιστούμε για να ξανασταθεί η κοινωνία στα πόδια της.
Να κατεδαφιστεί το πελατειακό και κομματικό σύστημα που καταδυναστεύει την κοινωνία μας από ίδρυσης του ελληνικού κράτους.
Ας ενωθούμε
- Όλοι οι Περιστεριώτες που επιθυμούμε μια διαφορετική πολιτική στο Δήμο,
- Όλοι που πιστεύουμε ότι είναι καιρός να γίνει παρελθόν η σημερινή διοίκηση που εκφράζει το ΧΘΕΣ,
- όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι η στιγμή του Νέου έχει φτάσει,
Να ενωθούμε όλοι μαζί για να αποκτήσει το Περιστέρι μια διοίκηση αντάξια των ανθρώπων του και των αγωνιστικών παραδόσεών του.
Παντού, σε καφενεία, σε μαγαζιά, στο δρόμο, στη λαϊκή, παντού, όλος ο κόσμος με αγωνία με πλησιάζει και μου λέει: κατεβάστε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι το λαϊκό ένστικτο, αυτή είναι η εντολή της κοινωνίας.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.Απευθύνουμε κάλεσμα
- σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης,
- σε κινήματα και προσωπικότητες,
- σε όλους τους ενεργούς πολίτες
- που θέλουν να αλλάξει ο τρόπος που διοικείται ο Δήμος και η Ελλάδα μέχρι σήμερα, να ενωθούμε,
να βάλουμε το εμείς και όχι το εγώ.
Να κατεβούμε ενωμένοι στις εκλογές του Μαΐου με βάση προγραμματικές αρχές και αξίες.
Με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει ένας θεσμός λαϊκός, ένας θεσμός δίπλα στον πολίτη
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει ξανά πηγή αλληλεγγύης και φορέα κοινωνικής πολιτικής, που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που επέφερε η επιβολή των μνημονίων.
Ο Δήμος Περιστερίου πρέπει να ξαναγίνει Δήμος Αγώνα, Αντίστασης και Ανατροπής
Να γίνει ανάχωμα στην εξάπλωση του φασισμού και του ρατσισμού.
Το Περιστέρι στη 80χρονη πορεία του ήταν πρωτοπόρο και καταλύτης πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών που άλλαξαν την Ελλάδα.
Αυτό το ρόλο πρέπει να παίξει και σήμερα.Η ανατροπή να ξεκινήσει από εδώ.
Απ’ το Περιστέρι ας ανάψει το φυτίλι της ανατροπής

Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες
Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος της ιστορικής μας Ευθύνης.Σας καλώ όλους ενωμένοι, ανυποχώρητοι, δυνατοί, με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία,με αλληλεγγύη, να αντισταθούμε στο κούρεμα της ζωής μας, να ανατρέψουμε τις πολιτικές της ταπείνωσης και να νικήσουμε.
Να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον που μας αξίζει,
Για το Περιστέρι που μας αξίζει,

Καλή Χρονιά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου