Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου1 Φεβρουαρίου μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συζήτηση που διοργάνωσε η Εργατική Λέσχη Περιστερίου το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, για την διοργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης σε παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα υποστηρικτικής εκπαίδευσης. 
Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν εμπειρίες, προτάσεις, προβληματισμούς αλλά και διάθεση συμμετοχής στο εγχείρημα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές της πόλης μας.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την παρουσίαση από την πλευρά της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου της πρωτοβουλίας για τα μαθήματα αλληλεγγύης, το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών που παρευρέθηκαν και δήλωσαν τη προσφορά τους στο εγχείρημα, τονίστηκαν οι επιπτώσεις που έχει φέρει η πολιτική των μνημονίων στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τη θεραπεία.
Παράλληλα οι γονείς εξέφρασαν την αδυναμία τους να στηρίξουν τα παιδιά τους, εξαιτίας της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στην οποία ζούμε και του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει σε σχέση με παλαιότερα.
Κοινή πεποίθηση των παρευρισκομένων ήταν πως η υπεράσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ενάντια σε απολύσεις και συγχωνεύσεις περνά και μέσα από τη στήριξη των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.

Τέλος, αποφασίστηκε τα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες, να ξεκινήσουν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 6:00μμ. Συνολικότερο πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 6930246452.

"H κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά"

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Θηβών 227, 1ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου