Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα για την Συλβί Γκιλιέμ




Χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα για την Συλβί Γκιλιέμ
και τα διάσημα Μπαλέτα του Τόκυο στην Αθήνα
σε κλασικό ρεπερτόριο,
στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
***
ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ & ΑΡΜΑΝΔΟΣ / ETUDES
ΧΟΡΕΥΟΥΝ:
Sylvie Guillem, Massimo Murru, Olivier Chanut, Tokyo Ballet
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Με ειδικές, χαμηλές τιμές εισιτηρίων
ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ




Η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, η Συλβί Γκιλιέμ, έκανε χτες βράδυ, 25 Δεκεμβρίου, πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής με το κλασικό έργο “Μαργαρίτα και Αρμάνδος” συνοδευόμενη από κορυφαίους χορευτές και τα
διάσημα Μπαλέτα του Τόκυο. Το πολυαναμενόμενο comeback της στο κλασικό ρεπερτόριο λαμβάνει χώρα στην Αθήνα τις ημέρες των Χριστουγέννων και συνεχίζεται με παραστάσεις μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου.
Το πιο λαμπερό χριστουγεννιάτικο γκαλά χορού άνοιξε χτες, βραδιά Χριστουγέννων και υποδέχτηκε τους φίλους του χορού που έσπευσαν να μοιραστούν μοναδικές στιγμές με την μεγάλη ντίβα του χορού και τους συνοδοιπόρους της: τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκυο μαζί με κορυφαίους συνεργάτες και σολίστες, σαν τον πιανίστα Ντέϊβιντ Καμπάσι, τον χορευτή Ολιβιέ Σανού και βέβαια τον πρώτο χορευτή (Etoile) της Σκάλας του Μιλάνου, τον μεγάλο σούπερ σταρ Μάσιμο Μούρου.
Eίναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε πως αν δεν έχεις απολαύσει έστω μία φορά στη ζωή σου την Συλβί Γκιλέμ σε κλασικό μπαλέτο, τότε δεν έχεις δει απολύτως τίποτα. Και χτες επιβεβαιώθηκε του λόγου το αληθές! Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής την βραδιά των Χριστουγέννων είχαν την  σπάνια ευκαιρία και την τύχη να απολαύσουν  επί σκηνής το ταλέντο, την δύναμη, την χάρη του “πιο ψηλού κύκνου”, να βιώσουν μια εκπληκτική εμπειρία.

Για 5 ακόμα παραστάσεις, όλοι όσοι θέλουν να απολαύσουν την Συλβί Γκιλέμ, την κορυφαία εκπρόσωπο της τέχνης του χορού στο είδος που την ανάδειξε, ας σπεύσουν στο Μέγαρο Μουσικής για την χαρούν στο υπέροχο έργο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» να ερμηνεύει για χάρη μας έναν συγκλονιστικό, μυθικό ρόλο, με παρτενέρ της τον πρώτο χορευτή (Etoile) της Σκάλας του Μιλάνου Μάσιμο Μούρου συνοδεία των επίσης κορυφαίων Tokyo Ballet, που στην ίδια - ενιαία παράσταση, ερμηνεύουν ιδανικά και το πρωτοποριακό «Etudes».
Το μπαλέτο είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του 19ου αιώνα «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, αλλά και από άλλες προσαρμογές της ίδιας ιστορίας, όπως η περίφημη όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι «Τραβιάτα». Ένα έργο που δημιουργήθηκε το 1963 από τον σπουδαίο χορογράφο Sir Frederick Ashton ειδικά για δύο σούπερ σταρ που αποτελούσαν και το κορυφαίο χορευτικό ζευγάρι της εποχής, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ και την Μαργκό Φοντέιν.

Η Συλβί Γκιλέμ έλαμψε για μία ακόμη φορά πάνω στη σκηνή και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα ενώ αυτήν ακριβώς τη λάμψη της σούπερ σταρ και των κορυφαίων συμπρωταγωνιστών της σκηνικά συντρόφευσαν, τα φημισμένα Μπαλέτα του Τόκυο που φρόντισαν να ζεστάνουν από μόνα τους τα γιορτινά μας απογεύματα. Παρουσιάζοντας με τους καταπληκτικούς τους σολίστες, το πανέμορφο Παιδικό Μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη», με χαμηλές τιμές εισιτηρίων κι ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις για τα παιδιά, σε μία γιορτή χαράς για όλη την οικογένεια, ξεκίνησαν επίσης χτες τις παραστάσεις τους και θα μείνουν κοντά μας μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου.



Διοργάνωση – Παραγωγή


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Ταμεία Μεγάρου Μουσικής, καταστήματα Public και Ομήρου 8
Αγορά μέσω internet στο: www.megaron.gr
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7282333

Πληροφορίες: 210 7258510

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου