Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ – ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ @ Vendetta Mini cabaret



 Η Μαυρη Τρύπα παρουσιάζει

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ – ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ – ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Κώστας Λειβαδάς συναντάει την καλεσμένη του Ζωή Παπαδοπούλου στη Vendetta Mini cabaret, την Κυριακη 8 Δεκεμβριου. Με αφορμή το καινούριο του προσωπικό cd «Γραμμένο με κόκκινο», ο Κώστας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που ακολουθεί όλη την σειρά της πορείας και των τραγουδιών που αγαπήσαμε, από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», το «Για να σε συναντήσω» και το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» ως το «Πιάσε με», το «Είναι εντάξει μαζί μου», το «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ» και τα πολύ πρόσφατα «Η Επιμονή σου», ντουέτο με την Ελεονόρα Ζουγανέλη και το «Μετακόμιση τώρα».
Η Ζωή Παπαδοπούλου δίνει τη δική της νότα, ταξιδεύοντάς μας μέσα από τραγούδια του Κώστα και άλλα αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, μέσα από απρόοπτες ερμηνείες, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και όσων έχει τραγουδήσει η ίδια, όπως το κλασικό πια «Αχ και να σ’ είχα εδώ», που μοιράστηκε με τη Χαρούλα Αλεξίου. Όσοι πιστοί του τραγουδιού προσέλθετε για μια ηλεκτρισμένη βραδιά …γραμμένη με κόκκινο…. Οι εκπλήξεις στο πρόγραμμα…
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ


Ο Κώστας Λειβαδάς αποτελεί μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα που ευθύνεται για μερικά από τα πιο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια των
τελευταίων χρόνων. Ποιός δεν έχει σιγοτραγουδήσει το "Για να σε συναντήσω",
δεν έχει χορέψει το "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" (που έγραψε με τον Γιώργο
Δημητριάδη), και δεν συγκινήθηκε με το "Eγώ σ' αγάπησα εδώ"?

Ο ίδιος επιμένει να συστήνεται ως τραγουδοποιός ενώ η μουσική του
περιπλάνηση ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια ανάμεσα σε ηλεκτρικούς ήχους
και νεανικούς μουσικούς πειραματισμούς. Γίνεται ευρύτερα γνωστός το 1997 με
το "Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα" από το οποίο ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι
και το "Δειλά" (Καράβι για την Φολέγανδρο).

Παρουσιάζοντας φέτος την πρώτη του, ολοκληρωμένη ποιητική ανθολογία με τίτλο
"Γραμμένο με κόκκινο", ο Κώστας έχει ήδη στο ενεργητικό του πέντε πολύ
επιτυχημένους προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει γράψει πάνω από 200 τραγούδια
για μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές και προσωπικούς
του ήρωες. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επίσης γράψει μουσική για
τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο και ταυτόχρονα υπογράψει τη μουσική για
το χοροθέατρο "Δαγίπολη" (με το οποίο ταξίδεψε, για μια ακόμη φορά, στην
Ελλάδα και στο εξωτερικό).

Το αναγνωρίσιμο προσωπικό του στυλ στηρίζεται στην προσωπική ανάγκη και ευχή
για ένα δόκιμο ελληνικό τραγούδι που γεννιέται από την ευτυχή συνάντηση Δύσης και Ανατολής. Οι δε παραστάσεις του είτε με ακουστικό είτε με φουλ ηλεκτρικό σχήμα καταφέρνουν να συνδυάζουν πάντα το λυρισμό με την αμεσότητα με το κοινό.


Ζωή Παπαδοπούλου.
Γεννήθηκε στη Σαλονίκη. Με μουσική κατ’ οίκον διανομή, μετά φίλων, συγγενών και τρελού ακορντεόν. Παιδί ακόμη τραγουδούσε την «Κουτσή κιθάρα» του Λοΐζου στην χορωδία της Σταυρούπολης. Κι έπειτα, ήρθε το πρώτο της συγκρότημα στην Α’ Γυμνασίου, και οι εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπου την ξεχωρίζει ο Μανώλης Ρασούλης και την ακούει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος της κάνει πρόταση να εμφανιστεί μαζί του στην Αθήνα! ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Κι από κι έπειτα όλα εξελίσσονται σαν σε ταινία. Οι συνεργασίες της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Χάρις Αλεξίου, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Πασχάλη Τερζή, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Αντώνη Ρέμο... 3 χρόνια μετά, ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ, ο τίτλος του πρώτου δίσκου της Ζωής Παπαδοπούλου, σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο τους να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ».

Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο ΤΑΤΟΥΑΖ και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά, ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Ο δίσκος κυκλοφορεί από το προσωπικό της label “1 Way Music”, σε παραγωγή της ίδιας και του Τάκη Βασιλείου, ενώ παράλληλα η Ζωή πυκνώνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τα δικά της χιλιόμετρα στη σύχρονη ελληνική μουσική σκηνή.



ΝΕΟ CD

Ο ΚώσταςΛειβαδάς επιστρέφει στη δισκογραφία με μια ιδιαίτερη ανθολογία ποίησης η οποία κυκλοφορεί στα καταστήματα από τις 22 Απριλίου.

Του Λόγου το Αληθές μέρος 1ον : Γραμμένο με κόκκινο + 2 τραγούδια με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων για τον Θανάση Τσιπινάκη (τον αγαπημένο μαέστρο της που μας άφησε αναπάντεχα τον Νοέμβριο).

Ο υπότιτλος ενδεικτικός: Με φόντο την αιμορραγούσα πληγή στην καρδιά της πατρίδας

Από τον Ευριπίδη ως την Μαρία Κούρση και από τον Καρυωτάκη ως τον Ανέστη Ευαγγέλου ένας φόρος τιμής στους ΄Ελληνες Ποιητές και τα ρευματά τους που το σώμα και το αίμα από τα λόγια τους τροφοδότησε, εμπλούτισε και εν τέλει καθόρισε τις στροφές και την ομορφιά του μεγάλου Πατέρα ποταμού της Ελληνικής Ποίησης. Εντός εκτός και επί τα αυτά της Αγίας Τριάδας (καμμιά φορά και Πεντάδας, όπως προτιμάτε), της Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι αγαπημένοι σε όλους μας και προσωπικοί ήρωες του Κώστα: Χρόνης Αηδονίδης /Δήμητρα Γαλάνη / Πάνος Κατσιμίχας / Σταμάτης Κραουνάκης / Γιώτα Νέγκα / Μίλτος Πασχαλίδης / Ορφέας Περίδης / Γιώργος Ρωμανός / Διονύσης Σαββόπουλος / Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο ίδιος ο Κώστας Λειβαδάς σε επτά τραγούδια.

΄Εχουν ήδη αγαπηθεί από το ραδιόφωνο τα τραγούδια «Πάω να δω τ’ αστέρια» σε στίχους και μουσική του Κώστα Λειβαδά με την ορχήστρα της Πάτρας και τη μοναδική ερμηνεία του Διονύση Σαββόπουλου καθώς και το ομότιτλο «Γραμμένο με Κόκκινο» με ερμηνευτή τον Κώστα, σε μουσική δική του και ποίηση του Ανδρέα Παναγόπουλου.

Σε συνεργασία για μία ακόμα φορά με τον ενορχηστρωτή Γιώργο Ζαχαρίου και ένα σύνολο θαυμάσιων μουσικών δημιουργήθηκε ένας καινούργιος ήχος, μια επιστροφή στο μέλλον όπως χαρακτηριστικά και ενδεικτικά λέει ο Κώστας.

Το ηλεκτρικό τραγούδι με τον ηλεκτρισμό στη βάση, και το δύσκολο στοίχημα να ενοποιηθεί το υλικό με τις πιο λυρικές «στιγμές» μέσα στο έργο.

Τα κουαρτέτα εγχόρδων και τα πνευστά, η θεραμίνη, τα παραδοσιακά όργανα, όλα ενταγμένα σε μια ταυτότητα, σε ένα αίσθημα, στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι.

Συμπληρώνοντας 18 χρόνια από την ηχογράφηση του πρώτου του τραγουδιού και ύστερα από αρκετά τραγούδια πάνω σε ποίηση – κάποιες φορές σε προσαρμογή - που ο κόσμος έβαλε στην καρδιά του [΄Ερωτας τάχα να ‘ναι αυτό, (Λειβαδάς – Τσαλιγοπούλου), Για να σε συναντήσω (Μ. Λιδάκης), Σ’ έχω δε σ΄έχω (Μ. Λιδάκης), Η Εξομολόγηση (Λειβαδάς – Π. Κατσιμίχας), Τα Δεσμά (Ελένη Τσαλιγοπούλου) κ.α.], ο Λειβαδάς σχολιάζει σκεφτικός για την συγκυρία και την στιγμή που τελικά εκδίδεται αυτό το έργο:

«Είναι απίστευτο αλλά και απόλυτα αναμενόμενο απ΄την άλλη… το πώς -- ολοκληρώνοντας, αναγκαστικά με μεγάλα διαλλείματα αυτή την περιπέτεια ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια - βλέπω τώρα πως το δέσιμο των ποιημάτων μετάξύ τους, ο λόγος σε αυτή τη συλλογή τραγουδιών απ’ τον Ευριπίδη ως τον Ανέστη Ευαγγέλου και τον Ανδρέα Παναγόπουλο, αποκαλύπτει ένα τοπίο συγγενές και εδραιωμένο στο δραματικό τοπίο της πατρίδας μας αυτή τη στιγμή. ΄Αλλοτε σε πρώτο και συχνά σε δεύτερο επίπεδο. Είναι εντυπωσιακό τόσο σαν αλληγορία όσο και σαν ρεπορτάζ καθώς σχεδόν όλα τα ποιήματα είναι σα να γράφτηκαν από το πολύ μακρινό χθες ως το πρόσφατο για το ακριβώς τώρα.

Κ.Λ.





LINK

http://www.youtube.com/watch?v=4BTRqIFdIQI

http://www.youtube.com/watch?v=i8ivaHBFRrg

http://www.youtube.com/watch?v=-YkPzk8dEuI

http://www.youtube.com/watch?v=xJMGOzg5mOM

INFO
VENDETTA MINI CABARET

Eθνικής Αμύνης 3

Προσέλευση: 21:00

Τηλ. κρατήσεων: 2310 510081, 2310234973, 6949950530

Εισιτήριο θεάματος: 8€

Facebook page : https://www.facebook.com/mavritrypa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου