Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αντώνης Βάμβουκας: Η σιωπή καμιά φορά μπορεί να πει περισσότερα ακόμα και απο χίλιες λέξεις...



 O Αντώνης Βάμβουκας ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία από το συγκρότημα Νυχτοβάτες στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Κρήτη. Το 1995, όντας ακόμα μαθητές κυκλοφόρησαν το "Όνειρο" στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία "Ηχώ". Μέσα στη δεκαετία του '90 περισσότεροι από 30 νέοι μουσικοί συνεργάστηκαν με το συγκρότημα σε ζωντανές εμφανίσεις. Μετά το 2000 πειραματίστηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία εικαστικών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τη μουσική διδασκαλία, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε επαγγελματικά με πολλά μουσικά σχήματα στην Κρήτη.

Το 2010, με βασικό πυρήνα τον Αντώνη Βάμβουκα, οι Νυχτοβάτες αναδιαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό ήχο με βάση τις κιθάρες. Ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια και κάνουν επίσης πολλές δικές τους διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.
Πολλές απ’ τις εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν το «Θέατρο Ερωφίλη» (Φορτέτσα, Ρέθυμνο), το «Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ» (Ηράκλειο), τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» (Δημοτικός Κήπος, Ρέθυμνο), τη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» (Παγκράτι, Αθήνα), κ.α. Επίσης, έχουν διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, “Μουσική Άμιλλα 2011” (το CD κυκλοφορεί από την Antelma Music, και περιέχει το κομμάτι του Αντώνη "Μια Σιωπή") και “Panda Band Contest 2012”.

Το μοναδικό απο τα ιδρυτικά μέλη των Νυχτοβατών ο Αντώνης Βάμβουκας σύντομα(Απρίλιος-2013) θα κυκλοφορήσει μια νέα δική του παραγωγή βασισμένη στα τραγούδια του γκρούπ. Τo άλμπουμ θα τιτλοφορείται "Μια Σιωπή".
ΜΕΛΗ. Αντώνης Βάμβουκας (συνθέτης,στιχουργός,ερμηνευτής,κιθαρίστας).
Συνεργάτες: Γιάννης Κορίνθιος (μπασσο,ρυθμική κιθάρα,φωνητικά), Φάνης Λουρανδάκης ( πλήκτρα, σαξόφωνο, φωνητικά), Μάνος Ναζλής (τύμπανα,κρουστά).
ΕΠΙΡΡΟΕΣ. beatles,pink floyd,doors,παύλος σιδηρόπουλος,the blue birds(greece),rory galagher,janis joplin,blues,jazz music.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ. ατμοσφαιρικό-ψυχεδελικό ρόκ

nlpradio: Κρήτη, δεκαετία 90 και Νυχτοβάτες. Πως ξεκίνησε όλο αυτό?

Ξεκίνησε απλά σαν μια παρέα απο φίλους που είχαμε ένα κοινό χόμπυ.Τη μουσική. Αρχίζαμε να παίζουμε διάφορα είδη μουσικής, ακόμα και είδη που δεν είχαν εμφανιστεί επίσημα στην Ελλάδα ακόμα τότε (ακούγεται παράξενο και υπερβολικό αλλα είναι η αλήθεια) και σιγά σιγά διαμορφώσαμε και το δικό μας στυλ. Σε πολύ μικρή ηλικία κάναμε τον πρώτο μας δίσκο «Το όνειρο» , που αποτέλεσε «όνειρο» ζωής για μένα στη συνέχεια.

--------------------------------------------------------------------------

nlpradio: Ποιες μουσικές επιρροές σε στιγμάτησαν ?

Έχω επιρροές απο την ελληνική και τη διεθνή ροκ, ποπ, σόουλ, μπλούζ σκηνή. Φυσικό και εύλογο είναι, να υπάρχουν ερεθίσματα ακόμα και απο την ελληνική παραδοσιακή μουσική η οποία είναι τόσο πηγαία...

------------------------------------------------------------------------

nlpradio: Αγαπημένο δίσκο όλων των εποχών ποιον θα διάλεγες?

Μου αρέσει πάρα πολύ ο δίσκος"Abbey Road" των Μπήτλς, γενικά μου αρέσει η πολυμορφία στη μουσική. Είναι ένας δίσκος που περιέχει μέσα πολλά στοιχεία και ανατροπές.

------------------------------------------------------------------------

nlpradio: Αν σου έλεγαν ότι με μία χρονομηχανή θα μπορούσες να πας για ένα βράδυ σε κάποια δεκαετία, ποια θα επέλεγες?

Φυσικά θα πήγαινα στη «χρυσή δεκαετία του '60»!!! Είναι μια εποχή που με εκφράζει απόλυτα σαν προσωπικότητα. Εποχή με αυθορμητισμό, με ενθουσιασμό, με αληθινά αισθήματα και συναισθήματα και ιδέες, όνειρα και σχέδια...

------------------------------------------------------------------------

nlpradio: Η μουσική πως μπήκε στην ζωή σου?

Μα η μουσική είναι η ίδια μου η ζωή. Έχω ταυτιστεί με τη μουσική απο μικρός.Και απο το μουσικό σχολείο που πήγαινα και απο τις ωδειακές μου σπουδές αργότερα, ιδίως απο τις συναυλίες μας με τους Νυχτοβάτες και τις πολλές παραγωγές που έχω κάνει έως τώρα. Η ζωή μου είναι δοσμένη στη μουσική.

-------------------------------------------------------------------

nlpradio: Ας πούμε λίγα λόγια, για την τελευταία σου δουλεια την «Μια Σιωπή». Γιατί «Μια Σιωπή» και όχι κάποιο άλλο όνομα?

«Μια σιωπή» στην εποχή της κρίσης...Μια σιωπή στο σάπιο πολιτικό σύστημα και στους ανθρώπους που το υπηρετούν με ιδιοτέλεια καταπονώντας ένα απογοτευμένο λαό. Μια σιωπή στη δήθεν εποχή με βάση τα πολιτιστικά δρώμενα...Η σιωπή είναι χρυσός όπως λέει και το ρητό. Αν παρατηρήσετε στο τραγούδι μας «μίλια μακριά» λέει σε έναν στίχο «κραύγαζε η σιωπή». Η σιωπή καμιά φορά μπορεί να πει περισσότερα ακόμα και απο χίλιες λέξεις...

-------------------------------------------------------------------

nlpradio: Ποιοι ήταν οι συντελεστές σε αυτή σου την δουλειά?

Το εξωφυλλο του νέου άλμουμ επιμελήθηκε ο αδερφικός μου φίλος και παλιό μέλος των Νυχτοβατών και δημιουργός αρκετών τραγουδιών μας «Στέλιος Καλογεράκης».Η παραγωγή του δίσκου έγινε στο NEK HOME PRODUCTIONS στούντιο του Νεκτάριου Βασιλείου, ο οποίος με βοήθησε και στην ενορχήστρωση των τραγουδιών. Η μπάντα μου οι Νυχτοβάτες οι οποίοι συμμετέχουν στην ηχογράφηση είναι:

Γιάννης Κορίνθιος - μπάσσο, Μάνος Ναζλής - κρουστά, Φάνης Λουρανδάκης-πλήκτρα.

Να ευχαριστήσω τις 2 όμορφες παρουσίες που έκαναν φωνητικά σε 3 τραγούδια μου, την υψίφωνο Κατερίνα Τσαντήλα και την Ευγενία-Εμμανουέλα Γιαννάκη.Να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Γαβριήλ Τσουντάνη για τη βοήθεια και τη στήριξή του σε όλα αυτά τα χρόνια.


-----------------------------------------------------------------

nlpradio: Πότε θα σε απολαύσουμε στην Αθήνα?

Πολύ σύντομα σχεδιάζουμε εμφανίσεις μας στην Αθήνα και σε πολλά άλλα μέρη.

----------------------------------------------------------------

nlpradio: Αν δεν ήσουν μουσικός, τι άλλο θα μπορούσες να ήσουν?

Δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα απο τη μουσική.

---------------------------------------------------------------------

nlpradio: Τελευταία ερώτηση. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου?

Τα επόμενα σχέδια μου, όπως προανέφερα είναι πολλές εμφανίσεις με το συγκρότημα μου τους Νυχτοβάτες σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη και ένας επόμενος δίσκος που είναι ήδη στα σκαριά και σχεδιάζεται απο τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου