Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πέρασαν το στάδι Πέρασαν το στάδιο της αξιολόγησης τα έργα «Διαμορφώσεις Πράσινων Δωμάτων» 4 Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αιγάλεω.

Θετική Αξιολόγηση έλαβαν τα έργα «Διαμορφώσεις Πράσινων Δωμάτων» τεσσάρων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών που είχαν υποβληθεί από το Δήμο Αιγάλεω στο ΕΠΠΕΡΑΑ και προκρίνονται για χρηματοδότηση. Εκκρεμεί η έκδοση της Απόφασης Ένταξης προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.
Τα τέσσερα έργα αναφέρονται στους 8ο, 9ο, 10ο & 11ο  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και προβλέπουν την κάλυψη δωμάτων με φυτά περιλαμβάνοντας και την κατάλληλη υποδομή και
σύστημα άρδευσης, σύμφωνα με οδηγίες που απορρέουν από ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός για τα έργα αυτά ανέρχεται στο ποσό των 532.415,88 ευρώ.
Το Πρόγραμμα «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013» (ΕΠΠΕΡΑΑ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πληθυσμού και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου