Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων στον Ελαιώνα Ζητάει ο Δήμαρχος Αιγάλεω

Επιστολή του Χρ.Καρδαρά στον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη:  Να κατασκευαστεί δίκτυο ακαθάρτων υδάτων στον Ελαιώνα για να προχωρήσει ο Δήμος Αιγάλεω στην ανάπλαση της περιοχής.

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ.Χρ.Καρδαράς σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του παλαιού Ελαιώνα της Αττικής, σημαντικό τμήμα της οποίας ανήκει στο Δήμο Αιγάλεω. 
Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα έχουν συσσωρευτεί δραστηριότητες υπερτοπικού χαρακτήρα καθώς έχουν χωροθετηθεί, εκτός των άλλων,  ο Σταθμός
Μετρό “Ελαιώνα”, ο Σταθμός Μεταβίβασης Μετρό, η επισκευαστική Βάση, ο κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων. Παρά ταύτα η περιοχή δεν εξυπηρετείται από δίκτυο ακαθάρτων υδάτων με αποτέλεσμα να παραμένει αναξιοποίητη και να εμφανίζει εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.
Με την επιστολή του ο κ.Καρδαράς ζητά τη συνδρομή του κ. Χρυσοχοΐδη ώστε να ολοκληρωθούν οι υποδομές με την κατασκευή του δικτύου των ακαθάρτων προκειμένου εν συνεχεία ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού με διανοίξεις και κατασκευές δρόμων, με τελικό στόχο την ανάπλαση της περιοχής.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Αιγάλεω, 29/08/2013
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                        Αρ. Πρ. Δ-εξ-96
Δ/νση: Ιερά Οδός 364
    Αιγάλεω 12243
Τηλ:    210 5314771                                       ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών &                                                 
Fax:    210 5315669                            Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη 
                                                                                               
                        ΘΕΜΑ: “Αποχέτευση ακαθάρτων στον Ελαιώνα Δ. Αιγάλεω”

Κύριε Υπουργέ,
    Σας είναι γνωστό ότι ο Δήμος Αιγάλεω περιλαμβάνει στα όριά του ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής του παλαιού Ελαιώνα της Αττικής της τάξεως των χιλίων πεντακοσίων (1.500) στρεμμάτων.
    Εντός αυτής έχουν χωροθετηθεί εκτός των άλλων, χρήσεις υπερτοπικής εμβέλειας, όπως ο Σταθμός Μετρό “Ελαιώνα”, ο Σταθμός Μεταβίβασης Μετρό, η επισκευαστική Βάση, ο κεντρικός  Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων.
    Παρά την συσσώρευση τόσων  δραστηριοτήτων υπερτοπικού χαρακτήρα, η ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα δεν εξυπηρετείται από δίκτυο ακαθάρτων υδάτων με αποτέλεσμα να παραμένει αναξιοποίητη και να εμφανίζει εικόνα τριτοκοσμικής χώρας καίτοι βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των δέκα (10) χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.
    Στο χώρο αυτό του Ελαιώνα έχουν κυρωθεί  πράξεις εφαρμογής για την υλοποίηση  του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου κατά ένα σημαντικό ποσοστό.
    Δεδομένου ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη το έργο  κατασκευής του δικτύου ομβρίων υδάτων από την Περιφέρεια Αττικής  και προκειμένου ο Δήμος μας να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου με διανοίξεις και κατασκευές δρόμων, κρίνεται απόλυτα αναγκαίο και κατεπείγον να ολοκληρωθούν οι υποδομές με την κατασκευή του δικτύου των ακαθάρτων.
    Επειδή η μελέτη που απαιτείται για την συγκεκριμένη περιοχή του Αιγάλεω εκφεύγει των ορίων του Δήμου, διότι θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη το σύνολο του Ελαιώνα σε αυτή και επειδή αντιλαμβάνεστε καλύτερα από τον καθένα την σοβαρότητα του προβλήματος παρακαλούμε να αναθέσετε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων το έργο της  εκπόνησης της μελέτης και  κατασκευής  του αντίστοιχου έργου.

                 Με εκτίμηση

     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΚΑΡΔΑΡΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υπουργό Εσωτερικών, κο  Γ. Μιχελάκη
2. Υπουργό Ανάπτυξης,  κο Κ.  Χατζηδάκη
3. Περιφερειάρχη Αττικής, κο Γ. Σγουρό
4. Γ.Γ. Γραμ. Αποκ/νης Διοίκησης, κο Δ. Καλογερόπουλο
5. Δήμαρχο Αθηναίων, κο Γ. Καμίνη


                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου