Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η απάντηση της Διοίκησης Χαϊδαρίου για όλα και σε ....ολους

Τις ημέρες αυτές ακούμε πολλά, ας ακούσουμε και την ΑΛΗΘΕΙΑ
 

Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων
Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, βασιζόμενες σε δήθεν καταγγελίες για τα θέματα που αφορούν τις δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τις διοργανώσεις που έχει πραγματοποιήσει και όχι μόνο.
Καταγγελίες, που κάνουν λόγο για μη οικονομικό απολογισμό της δράσης «Εβδομάδα Πρόληψης», που έδωσε τη δυνατότητα σε 100 ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία, σε εκατοντάδες δημότες μας να ενημερωθούν και να συζητήσουν με κορυφαίους καθηγητές ιατρούς σε τριήμερο ενημερωτικό συνέδριο, που οργάνωσε το Αττικό Νοσοκομείο και η Β’ Παθολογική προπαιδευτική Κλινική σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες, και σε δεκάδες παιδιά να παίξουν μπιτς βόλεϊ και να γνωρίσουν την αξία της άθλησης.
Εσκεμμένα δεν δώσαμε καμία απάντηση στα μεθοδευμένα δημοσιεύματα από γνωστούς κύκλους
της απραξίας και του παρελθόντος που οι δημότες έχουν αποδοκιμάσει με την ψήφο τους, επειδή πολύ απλά η διοίκηση του Δήμου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι πιστεύουμε στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι το ανώτατο όργανο στο οποίο γίνεται πάντα απολογισμός του έργου, των δράσεων και των οικονομικών στοιχείων.
Θα ήταν απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και υποβάθμιση του θεσμού να σπεύδουμε να απαντάμε σε ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Δυστυχώς όμως, οι τελευταίες εξελίξεις και η προσπάθεια ορισμένων να συνδυάσουν μία καταγγελία (η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη) εις βάρος ενός αιρετού με το έργο όλων των Αντιδημάρχων μας αναγκάζει να απαντήσουμε προκειμένου να μην μείνει η λάσπη που πετούν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Η τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα και όλο κάτι θα μείνει» είναι γνωστή, ξεπερασμένη και δεν αγγίζει τους δημότες Χαϊδαρίου που γνωρίζουν και πρόσωπα και έργο.
Όμως, τα συκοφαντικά δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ανακυκλώθηκαν. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το έργο που συντελείται στο Δήμο Χαϊδαρίου τα τελευταία χρόνια, δημιουργούν, εξαιτίας της συνεχιζόμενης λασπολογίας, της συνεχόμενης συκοφαντίας και παραπληροφόρησης,
λανθασμένη εντύπωση, η οποία αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε
όλοι ώστε να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να λύνουμε καθημερινά προβλήματα.
Το συγκεκριμένο γεγονός της σύλληψης ενός αιρετού του Δήμου δεν πρέπει να συνδυάζεται με το Δήμο.
Και επειδή αυτή η Δημοτική Αρχή έχει δείξει ότι σε θέματα ηθικής τάξης δεν κάνει εκπτώσεις, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μαραβέλιας, έπαυσε από την πρώτη στιγμή τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο από τα καθήκοντά του και τον διέγραψε από τον συνδυασμό «Καλύτερο Χαϊδάρι». Είναι ακόμα μία απόδειξη ότι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτη ΑΡΧΗ μας.
Η τακτική της «τσουβαλοποίησης» οδήγησε σε απαξίωση το πολιτικό σύστημα, τους δημοσίους υπαλλήλους, την ΕΡΤ και στο τέλος, απαξιώθηκε η Ελλάδα, από όλους αυτούς που «δήθεν» μάχονται για τη χώρα.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από... ΔΗΘΕΝ
Οι ευθύνες έχουν «ονοματεπώνυμο» και δεν είναι δυνατόν, συλλήβδην να κατηγορούνται όλοι οι αιρετοί ή οι παρατάξεις ή οι υπάλληλοι. Παντού υπάρχουν «καλοί και κακοί».
Ευτυχώς σε μία ευνομούμενη Κοινωνία και σε μία σύγχρονη Δημοκρατία υπάρχουν όργανα και θεσμοί που τα κρίνουν αυτά. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε τοπικά ΜΜΕ σε ρόλο δικαστή.
Ο ρόλος των πραγματικών δημοσιογράφων είναι να κάνουν ρεπορτάζ, να έχουν στοιχεία για ότι γράφουν, να μην αφήνουν ανυπόστατες κατηγορίες, ούτε σεναριολογίες ή συνωμοσιολογίες.
Αλλιώς δεν μιλάμε για «πραγματικούς δημοσιογράφους», αλλά για φιλόλογους, εκδότες, κατόχους blogs, αποτυχημένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, πρώην ξυλουργούς και άλλους,
που συκοφαντούν και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.
Αδίκημα που επίσης είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, θέλοντας να παίξουν ρόλο όχι μόνο στα πολιτικά, αλλά και στα οικονομικά - επιχειρηματικά δρώμενα της πόλης.
Η κριτική είναι πάντα δεκτή. Η κατά συρροή όμως παραπληροφόρηση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, έργο που αγκαλιάζουν οι δημότες. Ένα έργο που βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει περισσότερες
από 600 οικογένειες απόρων και ανέργων που καθημερινά στερούνται ακόμα και την αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών και όχι μόνο, δημιουργώντας συνεχώς νέες προοπτικές και νέες κοινωνικές δομές, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι, ανακουφίζοντας
τη μέση οικογένεια.

Σε ότι αφορά τη διοργάνωση της «Εβδομάδας Πρόληψης» και τις «χορηγίες» που χειρίστηκε ο Δήμος, έχουμε να πούμε ότι για όλα τα ποσά υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά. Οι επιχειρηματίες της περιοχή
ς ανέλαβαν να καλύψουν ανάγκες των δράσεων, πληρώνοντας τα τιμολόγια των προμηθευτών. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι δημότες του Χαϊδαρίου, ευαισθητοποιημένοι για τα κοινωνικά προβλήματα .
Οι κατηγορίες λοιπόν για διαχείριση «μαύρου χρήματος», δεν είναι τίποτε άλλο από ακόμα ένα ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΨΕΜΑ. Ένα από τα πολλά που διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες και που δεν έχουν τέλος. Φυσικά, εκτός από ΨΕΜΑΤΑ οι συγκεκριμένοι διακινητές των
δημοσιευμάτων έχουν και άγνοια σε θέματα χορηγιών, πιστεύοντας ότι αυτές είναι μόνο σε μετρητά. Ίσως έτσι να είχαν μάθει αυτοί που τους βάζουν να γράφουν όλα αυτά τα ΨΕΜΑΤΑ. Αυτοί που επί χρόνια είχαν «βάλει το χέρι στο μέλι»...
Η Κοινωνική Υπηρεσία δεν χειρίστηκε απ ευθείας τα χρήματα, αλλά οι χορηγοί –επαναλαμβάνουμε– κάλυψαν απ ευθείας μέρος των εκδηλώσεων.
Όμως είστε της λογικής: ας πέσει η λάσπη και κάτι θα μείνει. Η Ελλάδα άλλωστε είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου πρέπει να τρέξεις
«να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας» και όχι «ο καταγγέλλων» να έχει τις αποδείξεις, όπως συμβαίνει παντού ανά τον κόσμο.
Ποιοι όμως κάνουν τις «καταγγελίες»; Αυτοί που «εκβιάζουν» για χρηματοδότηση των ιστοσελίδων που διαθέτουν με διάφορα προσχήματα;
Ενημερώνουμε λοιπόν όλους ότι η Δημοτική Αρχή δεν υποκύπτει σε «εκβιασμούς» άμεσους ή έμμεσους.
Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όσοι εσκεμμένα προσπαθούν να συνδυάσουν δύο άσχετα, μεταξύ τους γεγονότα, όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όσοι δήθεν ενδιαφέρονται για τη διαφάνεια, χωρίς να μας έχουν πει τις δικές τους πηγές χρηματοδότησης, τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις συκοφαντίες.
Και επειδή εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις αποδείξεις, ενημερώνουμε ότι όποιος δημοτικός σύμβουλος ή αρχηγός δημοτικής παράταξης επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί στον διευθυντή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Μιχάλη Κοκάρα για να δει όλα τα παραστατικά.
Ο απολογισμός θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως οφείλει να κάνει η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη τους θεσμούς και τις διαδικασίες.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου