Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Καλοκαίρι 2013»: Δήμος Χαϊδαρίου για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου

 Γνωρίζω τα μυστικά των αθλημάτων, χορεύω, παίζω και διασκεδάζω

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου διοργανώνει για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, το πρόγραμμα «Καλοκαίρι 2013» με σειρά αθλητικών και δημιουργικών δράσεων και θέμα: «Γνωρίζω τα μυστικά των αθλημάτων, χορεύω, παίζω και διασκεδάζω».
Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά, να μυηθούν στα μυστικά των αθλημάτων, να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας τόνισε: «Το κλείσιμο των σχολείων αποτελεί αναμφισβήτητα για πολλούς γονείς ένα μεγάλο πρόβλημα για το πώς θα μπορέσουν να απασχολήσουν τα παιδιά τους, με δημιουργικό τρόπο, γυμνάζοντας σώμα και πνεύμα, από το πρωί μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες που εργάζονται Ο Δήμος Χαϊδαρίου στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς, σχεδίασε και υλοποιεί ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Σε αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με κορυφαίους προπονητές και πολλές επιλογές τα παιδιά θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα χαρούν, αλλά και θα μάθουν. Είναι υποχρέωση του Δήμου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε με ασφάλεια και με ένα ελάχιστο κόστος τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα ένα μεγάλο μέρος των διακοπών. Η Κοινωνική Υπηρεσία υπερέβαλε εαυτόν, φέτος προσφέροντας νέες υπηρεσίες και δραστηριότητες».
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Προστασίας και Αλληλεγγύης, Ελευθερία Τοκατλίδη αναφερόμενη στον σχεδιασμό των δράσεων και στους εκπαιδευτές τόνισε: «Γνωρίζω τα μυστικά των αθλημάτων, χορεύω, παίζω και διασκεδάζω». Με αυτό το σκεπτικό η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου σχεδίασε και υλοποιεί το καλοκαιρινό αθλητικό καμπ για παιδιά ηλικίας από 6 έως και 15 ετών. Στόχος μας να προσφέρουμε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν μία σειρά από αθλήματα που μπορεί να τους ταιριάζουν ώστε να ασχοληθούν και στη συνέχεια. Φέτος δεν εντάξαμε στο πρόγραμμα μία σειρά από αθλήματα όπως συνήθως γίνεται. Εξασφαλίσαμε την παρουσία καταξιωμένων αθλητών και προπονητών, όπως ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος στο




τεκβοντό, αθλητών μπάσκετ και προπονητών ποδοσφαίρου που θα τους διδάξουν τα μυστικά των αθλημάτων.
Όμως επειδή το καλοκαίρι δεν είναι μόνο αθλητικές δραστηριότητες, εντάξαμε στο πρόγραμμα όλα σχεδόν τα είδη του χορού, ακόμα και hip-hop και zumba, yoga και stretching για χαλάρωση και ενίσχυση του μυϊκού συστήματος των παιδιών και για πρώτη φορά cheerleading που συνδυάζει ασκήσεις της γυμναστικής με μουσική χορό και ακροβατικά. Εκτός από τους αθλητές και τους γυμναστές θα υπάρχουν δάσκαλοι Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικοκινητικής Αγωγής και νοσηλευτής».
H Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου είπε: «Η νεολαία και τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της χώρας. Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων μας να φροντίσουμε να τους παρέχουμε τις υπηρεσίες εκείνες που θα προάγουν το σώμα και το πνεύμα και την περίοδο του καλοκαιριού. Με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών ο Δήμος Χαϊδαρίου σχεδίασε ένα πρόγραμμα αθλητικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που θα διευρύνει τις δεξιότητές τους και θα τα βοηθήσει να γνωρίσουν νέα αθλήματα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης, πρωτοποριακό που προσφέρει πολλές επιλογές στα παιδιά που σίγουρα θα χαρούν και θα διασκεδάσουν».


Το πρόγραμμα «Καλοκαίρι 2013» θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους:

Α’ Περίοδος: 17 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2013
Β’ Περίοδος: 8 Ιουλίου – 26 Ιουλίου 2013

•    Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται από 7.30-8.00 και η αποχώρηση από 15.00-16.00.
•    Το κόστος είναι 60 ευρώ ανά παιδί και ανά περίοδο.
•    Παιδιά από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα, μπορούν να εξυπηρετηθούν δωρεάν, ύστερα  από έκθεση τις Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε Σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν για τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών:
•    8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ & ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ
•    3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, Κορυτσάς 6
•    4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΗΣ 3



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου