Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

         Στο Δημαρχείο Αιγάλεω στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργανώθηκε από δύο διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης την πρωτοβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, το 4ο Δημοτικό  Σχολείο  Αιγάλεω, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ι.Ε.Κ.Ε.Θ και με την αρωγή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνεργάστηκαν  μέσα από μια άσκηση προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα μιας μεγάλης και συστηματικής προσπάθειας δύο μηνών των 41 μαθητών των τάξεων Ε και Στ των σχολείων μας, των διευθυντών των σχολείων κ. Δούμα Ανδρέα και Στεφανάκου Γεωργίου, των εκπαιδευτικών των τάξεων Κρουσανιωτάκη Γιάννη,  Μολδοβανίδη Μηνά,  Ζιάκα Νεκταρίας της μουσικού Μπέση Μαίρης και της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιά και  υπεύθυνης της δράσης από το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. Χαραλαμπάκη Μαρίας,  στο πλαίσιο  των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της ευέλικτης ζώνης.
        Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αυτή η προσομοίωση από μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελώντας πρωτοπορία πανελλαδικά.

Το θέμα που διαπραγματεύθηκε το κοινοβούλιο των παιδιών ήταν το εξής :
« Νέες προοπτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας »
Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου ήταν μοναδική, τα παιδιά χωρισμένα σε δύο πολιτικές ομάδες, την πορτοκαλί και τη μωβ, τοποθετήθηκαν, διαφώνησαν πάνω στο θέμα που διαπραγματεύθηκαν, και στο τέλος κατέληξαν σε συμφωνία με έξι προτάσεις για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες και θα σταλούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
     Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καρδαράς, η κ. Ασδεράκη Φωτεινή Λέκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος Β.Ε.S.T., ο κ. Καλογερόπουλος Δημήτριος αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γενικός γραμματέας του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. κ. Μωυσιάδης Αθανάσιος, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Αλεξανδρόπουλος Κανέλλος, ο κ. Λολίτσας Κων/νος Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΠΑ, η κ. Μανή Αναπλ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αιγάλεω, Διευθυντές και Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, οι υπεύθυνες καινοτόμων δράσεων, πλήθος εκπαιδευτικών, γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών.
Στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της αίθουσας.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου