Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΖΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.

"Πληροφορούμαστε από πηγές του Υπουργείου Υγείας ότι στη χθεσινή συνεδρίαση (27/03/2013) του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψ.Ν.Α. μπήκε θέμα η μεταφορά ψυχιατρικών τμημάτων από διάφορες φυλακές της χώρας και ιδιαίτερα από τις φυλακές Κορυδαλλού σε κτίρια του Ψ.Ν.Α.
Πρόκειται για σχέδια που θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα τόσο στο Ψ.Ν.Α. όσο και στην πόλη του Χαϊδαρίου και πρέπει να απορριφθούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Η φιλοξενία περισσότερων κρατουμένων σε κτίρια του Ψ.Ν.Α., απ’ αυτούς που υπάρχουν σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα, εγκυμονεί προφανείς κινδύνους πρόκλησης επεισοδίων, αποδράσεων κρατουμένων και γενικότερα διασάλευσης της εύρυθμης λειτουργίας του ευαίσθητου χώρου του Ψ.Ν.Α.

Η πόλη του Χαϊδαρίου, ήδη επιβαρυμένη από τη χωροθέτηση εντός της των δυο μεγάλων Ψυχιατρικών Ιδρυμάτων, θα βρεθεί να φιλοξενεί και τμήματα των Φυλακών της χώρας, με όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε περιστατικά ανθρωποκυνηγητού, πυροβολισμών, κλίματος έντασης και επικινδυνότητας δίπλα στα σπίτια μας.
Αντί για την νέα επιβάρυνση του Ψ.Ν.Α. και της πόλης μας η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα πρέπει να εξετάσει και να αποδεχθεί επιτέλους το πάγιο αίτημα του Χαϊδαριώτικου λαού για την παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται εντός της έκτασης του Νοσοκομείου για την άθληση της νεολαίας της πόλης.
Τονίζω επίσης ότι τον τελευταίο καιρό το Χαιδάρι δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα, με τη μεταφορά κρατικών υπηρεσιών όπως η Εφορία και τα διοικητικά του ΙΚΑ στο Αιγάλεω, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Προκαλεί λοιπόν πρόσθετη αγανάκτηση να πληροφορούμαστε ότι τη στιγμή που συνεχώς απομακρύνονται από τον Δήμο κοινωφελείς λειτουργίες, έρχονται στο Χαιδάρι λειτουργίες Φυλακών με όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα.
Για όλους αυτούς τους λόγους ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απαράδεκτο και θα αποτελούσε βαρύτατο ατόπημα προς την πόλη μας.  Καλώ τη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α. να αντιδράσει σε κάθε τέτοια πρόταση. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σίγουρο ότι η αντίδραση της Χαϊδαριώτικης κοινωνίας θα είναι δικαιολογημένα έντονη και οργισμένη."

Χαϊδάρι, 28/03/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου