Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γυμνά Καλώδια: "μας έχει δημιουργήσει έκπληξη και όμορφα συναισθήματα το γεγονός ότι παρόλο που το cd «Άρωμα Φυγής» δεν προωθείται από κάποια δισκογραφική, έχει μαθευτεί και αγαπηθεί πολύ σύντομα."


nlpradio:   Γυμνά Καλώδια, μια πορεία αρκετών χρόνων και με μια πρόσφατη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άρωμα Φυγής». Ποιά είναι τα Γυμνά Καλώδια;
Αν και δημιουργηθήκαμε το 2000 ουσιαστικά, ξεκινήσαμε το 2005 με πρώτο δίσκο τον ομώνυμο μας. Έκτοτε έχουμε κυκλοφορήσει 5 δίσκους και έχουμε κάνει διάφορες συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Στα τύμπανα είναι ο Θανάσης Μπουρίκας, μπάσο ο Παναγιώτης Ροντογιάννης και φωνή – κιθάρα ο Χρήστος Καλογράνης.
nlpradio:    Ποιά δισκογραφική σας δουλειά πιστεύετε ότι έχει ξεχωρίσει πιο πολύ μέχρι σήμερα;
Πάντα, συνήθως κάνει αίσθηση η πρώτη δισκογραφική δουλειά, γιατί με αυτή συστήνεσαι στο κοινό. Από ‘κει και πέρα όμως, ο κάθε δίσκος έχει να προσφέρει στιγμές που δεν έχει κάποιος άλλος. Εμείς προσωπικά δεν έχουμε κάποια προτίμηση, γιατί έτσι κι αλλιώς αγαπάμε όλα τα παιδάκια μας…! Το «Θέλω» όμως ξεχώρισε από την αρχή και ακόμα και τώρα παραμένει ένα από τα αγαπημένα των φίλων μας.
nlpradio:  Από το «Άρωμα Φυγής» ποιά τραγούδια έχουν ξεχωρίσει πιο πολύ;
Είναι λιγάκι νωρίς να «κριθεί» το «Άρωμα Φυγής», αν και η «Πτώση» και το «Τι τους νοιάζει» είναι ήδη αγαπημένα από πολλούς. Νομίζω ότι πρέπει να κάνει τον κύκλο του ο δίσκος για να δούμε ποιο τελικά ήταν το καλύτερό του κομμάτι. Όμως μας έχει δημιουργήσει έκπληξη και όμορφα συναισθήματα το γεγονός ότι παρόλο που το cd δεν προωθείται από κάποια δισκογραφική, έχει μαθευτεί και αγαπηθεί πολύ σύντομα.
nlpradio:  Οι στίχοι και η μουσική είναι όλοι δικοί σας;
Κατά καιρούς έχουμε συνεργαστεί και με άλλους δημιουργούς, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι δικά μας τραγούδια.

nlpradio:  Ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε σας εμφάνιση;
Τα τελευταία χρόνια οι συναυλίες όλο πηγαίνουν και καλύτερα, και δεν έχουμε παράπονο. Σημασία έχει ο κόσμος να αγαπάει το άκουσμα και να θέλει να συμμετέχει, που μέχρι στιγμής συμβαίνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αγαπάμε τον κόσμο που μας τιμά και έρχεται να μας δει, και προσπαθούμε κάνοντας τα μέγιστα να το ανταποδώσουμε αυτό.
nlpradio:  Τα ΜΜΕ σας έχουν στηρίξει στη μέχρι στιγμής πορεία σας όσο θα θέλατε;
Ο δικός μας αγώνας είναι μουσικός. Θέλουμε να γίνουμε εμείς καλύτεροι. Πολλά μέσα μας έχουν στηρίξει και τους ευχαριστούμε όλους. Το «όσο θα θέλαμε» είναι σχετικό και πολύ επικίνδυνο…
nlpradio:  Πως αντιμετωπίζεται κάποιες αρνητικές κριτικές ή αρνητικά σχόλια για εσάς;
Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα. Δεν είναι δυνατόν να αρέσουμε σε όλους. Όπως και εμείς δεν ακούμε τα πάντα… Τα καλά μας φτιάχνουν ην διάθεση. Τα κακά, μας κάνουν καλύτερους, εφόσον είναι καλοπροαίρετα.
nlpradio:  Σας έχει επηρεάσει καθόλου η κρίση στην Ελλάδα;
Μας έχει αλλάξει τα φώτα… Όπως στους περισσότερους!
nlpradio: Ποιοί είναι επόμενοι μελλοντικοί σας στόχοι;
Παίζουμε στις 9 Ιουνίου στο χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Φτιάχνουμε και τραγούδια που όμως δεν θα εκδοθούν πολύ σύντομα. Τα νέα μας μπορείτε να τα μαθαίνετε από το www.gimnakalwdia.gr και στο fb www.facebook.com/GimnaKalwdia.



nlpradio: Ευχαριστούμε που είσασταν μαζί μας και σας ευχόμαστε πολλές επιτυχίες σε ότι και αν κάνετε.
Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ευχαριστούμε και τους αναγνώστες σας για τον χρόνο τους. Να είστε πάντα καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου